Spitalele din Iași fac achiziţii de milioane pentru dezinfectanţi şi echipamente de protecţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Spitalele din Iași fac achiziţii de milioane pentru dezinfectanţi şi echipamente de protecţie

GALERIE
dezinfectanti
  • dezinfectanti
- +

Spitalele ieşene continuă să cumpere dezinfectanţi şi echipamente de protecţie în această perioadă.

Spre exemplu, la Institutul de Psihiatrie „Socola“ vor fi achiziţionaţi dezinfectanţi în valoare aproximativă de 330.000 de lei printr-o licitaţie publică. Astfel, vor fi cumpărate produse antiseptice pentru dezinfecţia igienică a mâinilor prin spălare, detergent-dezinfectant pentru suprafeţe din sectoare cu risc intermediar/scăzut, spray pentru suprafeţe, dezinfectant clorigen, produs antiseptic pentru tegumente, dar şi insecticid şi raticid. Achiziţia va fi împărţită în nouă loturi, iar ofertele pot fi primite până pe 25 martie.

Spitalul de Copii „Sf. Maria“ va cumpăra în perioada următoare măşti de protecţie. „Urmează să reluăm procedura de achiziţie, am cumpărat prin achiziţie directă aproximativ 250 de măşti, atunci preţul era de 3,8 lei, am găsit acum şi cu 2,5 lei“, a precizat ec. Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Copii.

Şi la Maternitatea „Cuza Vodă“ se achiziţionează consumabile medicale de unică folosinţă pentru săli de operaţie şi săli de naştere, fiind vorba despre un acord cadru pe 12 luni, cu trei loturi individuale. Astfel, vor fi cumpărate seturi chirurgicale sterile pentru cezariană în valoare estimată fără TVA de 992.700 de lei, seturi sterile pentru naştere naturală în valoare aproximativă de 319.500 de lei, dar şi consumabile de unică folosinţă pentru uz universal, de aproximativ 440.000 de lei, valoarea totală fiind de 1,7 milioane de lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor la Maternitatea „Cuza Vodă“ este 31 martie, ora 15.00.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.