anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Spitalele ieşene care vor fi evaluate pentru acreditare

GALERIE
iro-iasi
 • iro-iasi
- +

În lunile următoare ale acestui an, cinci unităţi medicale de stat din judeţul Iaşi se pregătesc pentru acreditarea în ciclul al doilea din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).

În contextul epidemiei de coronavirus, pentru o perioadă de trei luni, începând din ianuarie 2021, au fost suspendate vizitele de evaluare a unităţilor sanitare cu paturi şi a fost prelungit ciclul II de acreditare a spitalelor cu o perioadă de trei luni, până pe 31 iulie 2022.

Astfel, evaluările vor începe din trimestrul II când vor primi vizita celor de la ANMCS Spitalul de Neurochirurgie, Maternitatea "Cuza Vodă", Spitalul CF Paşcani, Institutul Regional de Oncologie şi Spitalul Militar "Dr. Iacob Czihac".

În următorul trimestru, evaluatorii ANCMS vor vizita Maternitatea "Elena Doamna", Spitalul de Copii, Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. dr. George I.M. Georgescu“, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, Preventoriul TBC Copii din Deleni, Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Spitalul Orăşenesc Hârlău.

La ultima vizita a evaluatorilor, unitatea medicală din Hârlău nu a primit acreditarea, însă s-a putut înscrie pentru o nouă procedură de acreditare în următorul ciclu. Conform ANCMS, încadrarea în această categorie arată că "unitatea medicală nu este preocupată de calitatea serviciilor medicale pe care le oferă şi de siguranţa pacientului".

La finalul anului 2021, vor fi evaluate Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" şi Spitalul de Pneumoftiziologie. În Iaşi sunt mai multe spitale care au fost acreditate pentru următorii cinci ani. Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi a fost încadrat în anul 2019 în categoria a III-a, fiind acreditat "cu rezerve" până pe 3 iulie 2024.

Această categorie arată că există o preocupare din partea conducerii pentru a îndeplini toate standardele, dar problema este lipsa susţinerii din partea autorităţilor pentru îndeplinirea planurilor de conformare, pentru care era nevoie de alocarea de resurse financiare.

Un alt spital acreditat este Spitalul Clinic de Recuperare care a fost acreditat în luna iunie 2020 pentru următorii cinci ani. Unitatea medicală a fost încadrată în categoria a II, fiind acreditată "cu recomandări", ceea ce "reflectă capacitatea managementului spitalului şi susţinerea autorităţii tutelare pentru a atinge cele mai înalte standarde".

De asemenea, au fost identificate deficienţele, precum şi soluţiile şi resursele necesare corectării acestora. Aceeaşi acreditare a fost obţinută şi de Spitalul de Boli Cronice "Sf. Ioan" din Târgu Frumos.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.