Spitalele Neputinței - demagogia Guvernării PSD
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Comunicat de presă (P)

Spitalele Neputinței - demagogia Guvernării PSD

GALERIE
alexe
  • alexe
- +

Într-o interpelare adresată Ministerului Sănătății, președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe, îi solicită Sorinei Pintea să publice stadiul real al proiectului Spitalului Regional de Urgențe Iași și să pună la dispoziția opiniei publice un angajament scris între statul român și autoritățile europene privind acceptarea fazării proiectelor spitalelor regionale pe exercițiul financiar european următor și dovada că cei 400 de milioane de euro din actualul exercițiu financiar nu s-au pierdut!

”Exasperat de tergiversările autorităților române în privința realizării Spitalelor Regionale, având în vedere că se închide actualul exercițiu financiar și riscăm să pierdem finanțarea europeană, i-am solicitat public ministrului sănătății să îmi prezinte situația reală și acordurile privind fazarea cheltuielilor pentru următorul exercițiu financiar!

http://www.cdep.ro/interpel/2019/i8636A.pdf

În timp ce în România se moare cu zile, Sorina Pintea lansează ipoteze, scenarii de lucru și discuții teoretice, nefiind nimic concret referitor la realizarea celor 3 Spitale Regionale de Urgențe!

Cu fiecare apariție publică, Sorin Pintea, Ministrul Sănătății se întrece în propriile minciuni și neconcordanțe, dovedind că nu este decât încă un politruc numit de partid pe o sinecură bănoasă!

Fiecare ieșire publică, control ministerial și tăiere de panglică sunt atent regizate și minuțios pregătite, într-un spectacol grotesc de preamărire și cultivare a propriei imagini publice.

Cele 8 spitale regionale promise de PSD au ajuns într-un final 3, iar epopeea lor se pare că nu are sfârșit, căci deși trebuiau să fie gata în 2020, apoi în 2024, acum se vehiculează ”peste 7 ani”, în condițiile în care, conform informațiilor din presă, se pare că nimeni nu a depus măcar o cerere de finanțare la Bruxelles!”, a declarat deputatul Costel Alexe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.