anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Spitalizări de zi la Spitalul „Providența”

GALERIE
Spitalul_Providenta__spitalizari-2
 • Spitalul_Providenta__spitalizari-2
- +

Zilnic ne confruntăm cu mici simptome pe care le neglijăm. O durere în piept, picioare umflate, amețeli, dureri oculare, probleme de respirație sau urinările frecvente sunt indicii care trebuie să ne ridice semne de întrebare asupra stării noastre de sănătate.
De multe ori nu acordăm importanță acestor probleme, fie din lipsa timpului, a prea multor sarcini pe care trebuie să le rezolvăm zilnic, sau, de ce nu, din cauza comodității sau a lipsei banilor. În timp, ajungem să constatăm că ignorarea acestor „minore” probleme de sănătate ne costă mai mult: când apare o anumită boală este nevoie să investim mai multe resurse în tratarea ei decât am fi alocat pentru prevenirea acesteia.
Există, însă, metode accesibile oricărei persoane asigurate, care, indiferent de vârstă, ocupație, educație sau de nivelul venitului, poate accesa un serviciu medical flexibil prin care beneficiază de investigații pentru stabilirea unui diagnostic sau monitorizarea unei afecțiuni.

Spitalizarea de zi, alternativă la spitalizarea continuă
Spitalizarea de zi este un serviciu medical de care pot beneficia persoanele asigurate, care au nevoie de un set de consultații, investigații sau intervenții pentru diagnosticarea unei afecțiuni sau pentru efectuarea unui tratament care nu poate fi realizat în regim de ambulatoriu.
Acest serviciu este o alternativă la internarea continuă, pacientul petrecând în spital doar atât cât este nevoie pentru efectuarea investigațiilor recomandate de medicul specialist. Astfel, nu mai este nevoie să fie internat pe termen lung și nici nu va petrece în spital mai mult timp decât este necesar.

Pachete de servicii medicale în regim de spitalizare de zi
Venind în sprijinul pacienților, Spitalul „Providența” oferă asistență medicală în regim de spitalizare de zi  pentru următoarele specializări:  Cardiologie, Chirurgie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Oftalmologie și Recuperare Medicală (balneo-fizio-kinetoterapie).

Pentru fiecare specializare există o serie de investigații sau tratamente amănunțite, acordate diferențiat, în funcție de simptomele sau indicațiile terapeutice ale fiecărui pacient.  Rezultatele obținute în urma acestor investigaţii vor ajuta medicul curant să ia cea mai bună decizie privind stabilirea diagosticului și planul de tratament. Prin accesarea serviciilor de spitalizare de zi la una din secțiile disponibile în cadrul Spitalul „Providența”,  pacientul poate beneficia de:
•    Consultații de  specialitate;
•    Analize de laborator;
•    Investigații imagistice generale: radiografii, ecografii, mamografii;
•    Investigații cardiologie: electrocardiogramă, ecografii Doppler arterial şi venos, monitorizare Holter TA/EKG, test de efort;
•    Investigaţii pneumoftiziologice: spirometrie, teste de bronhodilatare;
•    Investigații gastroenterologie: endoscopie digestivă superioară, colonoscopie;
•    Microintervenții chirugicale, supraveghere sau control postoperator;
•    Intervenții chirurgicale în sfera oftalmologică: operații de cataractă, glaucom, pterigion, formațiuni chistice, chalazion, xantelasmă;
•    Recuperare medicală:ședințe de fizioterapie, kinetoterapie, masaj sau hidroterapie;
•    Monitorizarea afecţiunilor cronice sau acute care nu pot fi tratate în ambulatoriu;
•    Efectuarea tratamentelor care nu pot fi aplicate în condiţiile asistenţei medicale ambulatorii.

Avantaje pentru pacient
Spitalizările de zi oferă numeroase beneficii pentru pacient. În primul rând este asigurată o gamă largă de investigații ce pot fi efectuate într-un program flexibil, în funcție de timpul liber al pacientului, dar luând în considerare și orarul de lucru al secțiilor din cadrul Spitalului „Providența”.
De asemenea, există flexibilitatea ca într-o zi pacientul să fie programat pentru o anumită investigație (de exemplu o ecografie) și în altă zi, în funcție de disponibilitate, pentru alte explorări (recoltare probe biologice sau EKG). Totodată, există și posibilitatea ca toate aceste servicii să fie efectuate într-o singură zi asigurând un rezultat rapid și sigur, într-un timp scurt.

Decontare CAS și pași de urmat pentru accesarea serviciilor
Primul pas pentru o spitalizare de zi este programarea pentru o consultație la un medic specialist care va lua o decizie în privința internării precum și a viitoarelor investigații necesare. Recomandăm pacienții care doresc să acceseze aceste servicii să respecte următorii pași:
•    Pentru a beneficia de decontare prin CAS este necesară prezentarea unui bilet de trimitere eliberat de medicul de familie/specialist pentru una din secțiile de Cardiologie, Chirurgie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Oftalmologie sau Recuperare Medicală. Astfel, pentru pacienții asigurați și cu bilet de trimitere valabil, serviciile medicale incluse în pachetul de bază pentru o spitalizare de zi vor fi gratuite.
•    Este foarte important ca fiecare pacient să se programeze în prealabil pentru consultație la triajul Spitalului „Providența” (Șoseaua Nicolina, nr. 115, Nicolina 2, Cug, Iași), la numerele de telefon 0232 241 271/ 0730 230 030 sau online, pe email  spital_providenta@yahoo.com. Menționăm că programările se vor face în ordinea cronologică a adresării acestora pe canalele mai sus menționate.

 

Spitalul „Providența” are o capacitate de 102 paturi, 2 săli de operație, o unitate de terapie intensivă, laborator de analize medicale şi compartiment de radiologie şi imagistică. Saloanele și rezervele spitalului beneficiază de dotări ultramoderne la standarde europene. Valorile în care credem și care ne ghidează în activitatea noastră sunt: Competență, Solidaritate, Dedicare, Integritate și Credință. Mai multe detalii pe www.providentamedical.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.