anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Spitalul „Elena Doamna” e în stare critică: a fost retrocedat şi nu se mai pot face investiţii

GALERIE
Maternitatea_Elena_Doamna
 • Maternitatea_Elena_Doamna
- +

Clădirile instituţiei medicale sunt pe punctul de a fi retrocedate. Directorul este contestat de CJ, dar apărat de CA. Unitatea este singura care primeşte sprijin financiar, dar nu pentru investiţii. Consilierii judeţeni au trecut în revistă problemele spitalului. „Nu va fi desfiinţat”, promite vicepreşedintele Marius Dangă.

 

Cel mai disputat subiect de pe ordinea de zi a şedinţei CJ de la începutul săptămânii nu a fost un proiect de hotărâre, ci unul dintre cele trei puncte de la secţiunea „Diverse”. Timp de o oră, consilierii au întors pe toate feţele situaţia de la Spitalul „Elena Doamna”, cele două direcţii pe care s-au contrat cele două tabere din CJ fiind lipsa unei reacţii a administraţiei judeţului la adresa Comisiei speciale de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut comunităţilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România, respectiv un raport al directorului medical care arată că instituţia nu ar putea să obţină acreditarea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Lorin Urcaciu, a ţinut să precizeze că decizia de retrocedare a fost emisă la sfârşitul lunii iunie, a fost comunicată la sfârşitul lunii august către CJ, dar adusă în atenţia consilierilor abia luni, 26 septembrie.

Pe de altă parte, el susţine că raportul lui Dragoş Nemescu nu a fost făcut în calitatea de director medical, ci în nume propriu, pentru că „a participat la concurs, a intrat director medical, a făcut raportul şi a plecat înapoi la Spitalul Cuza Vodă, unde de altfel propune ca Spitalul «Elena Doamna» să devină o anexă”.

Mircea Manolache a plusat, spunând că ideea este ca spitalul să fie închis, în vreme ce liderii CJ se laudă cu Aeroportul şi cu IRMC. Preşedinte de şedinţă în lipsa lui Costel Alexe, Marius Dangă i-a replicat că o să fie finanţare pentru Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava.

Doctorul Răzvan Socolov, care lucrează în spitalul menţionat, a remarcat că informarea din partea Comisiei de retrocedare a fost urmată la 2-3 zile de raportul directorului medical, care, în opinia sa, nu conţine date precise, motiv pentru care este necesară o verificare din partea CJ. „Întreb executivul şi secretariatul (CJ, n.r.) dacă s-au făcut demersuri pentru a contesta decizia Comisiei de retrocedare în termen de 30 de zile, cum de altfel scrie şi în informarea primită”, a conchis consilierul.

Vicele Marius Dangă a replicat că „nu sunt motive de contestare” şi că „intrăm în discuţii cu cei de la Fundaţia Caritatea (care a obţinut retrocedarea, n.r.), să putem să menţinem clădirile astfel încât activitatea spitalului să continue. Urmează să decidem împreună dacă putem cumpăra terenul şi clădirile”, a spus el, precizând că spitalul respectiv e singurul sprijinit financiar suplimentar dintre cele şase subordonate CJ.

Cât priveşte adresa Comisiei de retrocedare, ea nu a fost contestată. În schimb, „este consemnată păstrarea timp de 10 ani a afectaţiunii de spital, contra unei chirii. Cei de la Caritatea vor veni cu o propunere”, a intervenit Iogen Gînju, şeful Direcţiei Tehnice şi Investiţii.

Liderul grupului PSD, Cristian Stanciu, a reproşat conducerii CJ că directorul Spitalului „Elena Doamna”, Gabriel Martinescu, şi că aceasta e de fapt miza. Vicepreşedintele Dangă a răspuns că, la evaluare, directorul „a îndeplinit condiţiile pentru demitere. Dacă Consiliul de Administraţie a ales să nu-şi îndeplinească atribuţiile, este treaba lor şi pentru asta există o plângere penală”. „Nu închide nimeni niciun spital”, a dat el din nou asigurări, adăugând că nu doreşte nici ca spitalul să fie „în ATI”. Cert este însă că „spitalul nu mai este al nostru”, a conchis colegul său Constantin Şerban, ceea ce l-a făcut pe Marius Dangă să recunoască faptul că „nu putem investi nimic acolo”.

Cititi si: Maternitatea Elena Doamna, condusă în continuare de Gabriel Martinescu

Cititi si: Managerul de la „Elena Doamna” riscă să fie dat afară: a picat evaluarea cu „Nesatisfăcător”

Cititi si: Surpriză la Maternitatea „Elena Doamna“: Şeful CJ a adus manager de spital din Comăneşti

Cititi si: Ce planuri are Consiliul Judeţean pentru maternitatea „Elena Doamna

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suntem pe nicăieri

Pavel LUCESCU

Suntem pe nicăieri

Fără a intra în amănunte, două mari probleme cred că avem azi, fără soluţii în vechile aranjamente politice în care încă trăim: inegalitatea care de peste douăzeci de ani creşte continuu şi deja accelerat şi, în strânsă legătură cu asta, spectrul deja manifest al noilor abuzuri.

opinii

Interogaţii identitare

Alexandru CĂLINESCU

Interogaţii identitare

Într-un deceniu numărul adolescenţilor care se autodiagnostichează că sunt trans a crescut de 25 de ori! Un semnal de alarmă a fost tras, în urmă cu câteva luni, de manifestul lansat de zeci de oameni de ştiinţă şi intelectuali reputaţi, manifest în care este respinsă categoric teoria conform căreia sexele sunt construcţii sociale.

Noaptea în care au ars - bibliografie obligatorie

George PLEȘU

Noaptea în care au ars - bibliografie obligatorie

Mi-a trebuit ceva curaj să citesc cartea. O aveam cumpărată de aproape o lună când, într-o zi, am deschis-o cu inima strânsă. Nu m-am uitat înainte peste nicio recenzie, am vrut să percep textul fără medieri suplimentare. 

Palma Sfântului Nicolae

pr. Constantin STURZU

Palma Sfântului Nicolae

Nu doar la începutul lunii decembrie, ci şi în anumite situaţii conflictuale ce mai apar (din păcate) în Biserică, se obişnuieşte a se invoca drept argument pentru anumite comportamente palma dată de Sfântul Ierarh Nicolae lui Arie. 

pulspulspuls

Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

Pentru că tot am văzut că scandalul buiandrugilor de la noul terminal al aeroportului ieşean dă să se stingă, în aşteptarea vreunui rezultat al sesizărilor trimise în mai multe derecţii de şefii partidoiului ieşean, haideţi să vă spunem despre chestiune, ca s-o mai ţinem trează măcar o zi, câteva şpârle care circulă în mediul politic ieşean!

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.