Spitalul „Providența” în sprijinul proiectelor înscrise la Swimathon 2016
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Spitalul „Providența” în sprijinul proiectelor înscrise la Swimathon 2016

GALERIE
IMG_4627
  • IMG_4627
- +

Spitalul „Providența” a fost şi în acest an partenerul medical al Swimathon, eveniment caritabil care a avut loc sâmbătă, 2 iulie, începând cu ora 11.00 la Ștrandul Municipal din Iași. Dorind să se implice activ, angajaţii Spitalului s-au mobilizat în susţinearea cauzei „Arta dincolo de limite!”, un proiect iniţiat de Asociația „euRespect”.

Pentru al doilea an consecutiv, Spitalul „Providența” a fost aproape de Fundaţia Comunitară, organizatorul competiţiei de înot, colaborând cu aceştia pentru sprijinirea proiectelor având ca ţintă persoanele vulnerabile din punct de vedere social sau medical.  Swimathon este organizat sub forma unei competiţii de înot, oferind cadrul potrivit în care comunitatea se poate implica pentru strângerea de fonduri: fie că este vorba de înotători, susţinători, sau iniţiatori ai unor proiecte, fiecare dintre aceştia poate deveni  „bunul samaritean” care dăruieşte din inimă pentru aproapele lui.

În calitate de partener medical, Spitalul „Providența” a oferit servicii medicale în ziua evenimentului: măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei sau a unor indicatori specifici de sănătate prin intermediul unui analizator corporal profesionist. Totodată, înotătorii au putut beneficia de un masaj profesionist din partea echipei de la baza de tratament a spitalului. Echipele care au strâns cele mai mari sume de bani pe fiecare interval orar au fost recomensate cu premii constând în reduceri la serviciile medicale cu plată, şedinţe de reflexoterapie şi pachete pentru o alimentaţie sănătoasă.

Punctul culminant al evenimentului a fost momentul când echipa Golden Fish a înotat pentru proiectul „Arta dincolo de limite!” al Asociația „euRespect”. În intervalul 14.00 -15.00 cei şase înotători au parcurs 39 de lungimi  de bazin şi au strâns peste 3.000 lei  pentru proiectul prin care  doresc realizarea unei expoziţii itinerante ce va conţine opere de artă ale unor persoane cu dizabilităţi, care va fi expusă în spitale şi alte spaţii publice din Iaşi.

„La ediția din aceast an i-am susţinunt pe înotători cu cea cea mai numeroasă și dinamică galerie de la Swimathon, fapt pentru care am fost și premiați. Nu am fi putut câștiga fără sprijinul colegilor noștri de la Spitalul „Providenţa”, pe care i-am avut alături de noi și anul trecut și cărora le suntem foarte recunoscători pentru toată implicarea lor. Mulțumiri tuturor donatorilor, prieteni și anonimi, vouă celor care ați crezut în noi și ați susținut proiectul nostru «Arta, dincolo de limite!»”, au declarat pe pagina de Facebook coordonatorii Asociației „euRespect”.

Colaborarea cu Asociația „euRespect” a început în 2015 când membrii organizaţiei luptau pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi: „Am văzut în ei modele de ambiție și de credință. Credeau! Credeau că se poate face ceva! Noi știm ce înseamnă să treci prin boală. Știm că e cu atât mai greu să trăiești cu ea. Oamenii de la «euRespect» sunt cel mai bun exemplu că boala nu te poate doborî!”, a menționat Roxana Paşalău, referent marketing la Spitalul „Providenţa”.

Swimathon este mai mult decât un eveniment de fundraising, fiind mai degrabă un prilej de implicare, dăruire, jertfire şi mobilizare: „Noi mizăm pe Swimathon să ne ofere ocazia de-a dărui mai mult. Suntem o instituție medicală. Aici, a dărui face parte din natura noastră”, au declarat reprezentanţii Spitalului „Providenţa”.


Spitalul „Providenţa“ are o capacitate de 102 paturi în secţiile de Oftalmologie, Gastroenterologie, Recuperare Medicală, Medicină Internă, Chirurgie şi Cardiologie. Spitalul dispune de două săli de operaţie, o unitate de Terapie Intensivă, laborator de analize medicale şi compartiment de Radiologie şi Imagistică. De asemenea, pacienţii internaţi în saloanele şi rezervele unităţii medicale beneficiază de dotări ultramoderne la standarde europene. Valorile în care credem şi care ne ghidează în activitatea noastră sunt: competenţă, solidaritate, dedicare, integritate şi credinţă. Mai multe informații pe: www.providentamedical.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.