Spitalul „Spiridon“ a primit bani pentru finalizarea Clinicii de Chirurgie Plastică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 23.10.2021

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu pune capăt unei aşteptări de aproape doi ani

Spitalul „Spiridon“ a primit bani pentru finalizarea Clinicii de Chirurgie Plastică

GALERIE
Intrare spital Sf Spiridon
  • Intrare spital Sf Spiridon
- +

MS a alocat spitalului cele 15 milioane de lei necesare lucrărilor de consolidare şi reabilitare a spaţiului destinat clinicii u „banii reprezintă cea mai mare sumă investită în sistemul sanitar din Iaşi, după înfiinţarea şi deschiderea IRO”.

Spitalul „Sfântul Spiridon” a primit banii necesari finalizării lucrărilor la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. După doi ani în care au fost trimise numeroase memorii Ministerului Sănătăţii, acesta a alocat spitalului cele 15 milioane de lei pe care conducerea unităţii medicale le solicitase pentru finalizarea proiectului de consolidare şi reabilitare a clădirii în care va funcţiona noua Clinică de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. Proiectul spitalului realizat în proporţie de peste 60% a fost blocat din 2014 din lipsă de buget.

„Banii s-au alocat, în sfârşit, dar greul abia acum începe. Urmează o procedură care necesită încărcarea informaţiilor prin sistemul electronic de achiziţii publice, cu timpii de aşteptare de două săptămâni, apoi procedura de licitaţie. Fila de buget este binevenită şi mulţumim tuturor care s-au implicat. Urmează să ne ocupăm de instalaţiile electrice, cele sanitare şi tot ce e nevoie şi sperăm că la finele anului proiectul va fi finalizat”, a precizat ec. Ioan Bârliba, managerul spitalului.

Actuala Clinică de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon” îşi desfăşoara activitatea în condiţii de provizorat, într-un spaţiu restrâns, în saloane şi săli de operaţie împrumutate sau comune cu alte clinici. Din această cauză, bolnavii care prezintă arsuri pe mai mult de 20% suprafaţă corporală sunt transferaţi către spitalele din Bucureşti. Epopeea clinicii a început în aprilie 2011, odată cu închiderea Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan“ din Copou şi integrarea clinicilor care se aflau acolo în structura Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Înainte de mutare, clinica avea 35 de paturi: 15 alocate pacienţilor arşi şi 20 celor care necesitau intervenţii de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. După mutare, clinica are cinci paturi pentru bolnavii arşi şi 13 pentru pacienţii care au nevoie de intervenţii de chirurgie plastică. Potrivit reprezentanţilor spitalului, după finalizarea lucrărilor, Clinica de Chirurgie Plastică de la Iaşi va fi cea mai modernă secţie cu acest profil din ţară.

„Este un pas extrem de important pentru sistemul medical ieşean. Banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii astăzi, 21 septembrie, reprezintă cea mai mare sumă investită în sistemul sanitar din Iaşi, după înfiinţarea şi deschiderea IRO. Îi mulţumim ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că şi-a respectat promisiunea şi felicit conducerea Spitalului «Sf. Spiridon» şi medicii care s-au implicat pentru întregul efort”, a precizat deputatul Petru Movilă, membru în Comisia de sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.