Spitalul CFR Iași vrea să aibă staţie proprie de oxigen. A lansat licitaţia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

Spitalul CFR Iași vrea să aibă staţie proprie de oxigen. A lansat licitaţia

GALERIE
spitalul-cai-ferate
 • spitalul-cai-ferate
- +

Spitalul Căi Ferate Iaşi, spital-suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, intenţionează să achiziţioneze o staţie de producere oxigen „la faţa locului“ şi un concentrator oxigen cu capacitate de 10 litri şi accesorii.

„Scăderea saturaţiei de oxigen la 92% în aerul atmosferic la pacienţi în repaus, fără suferinţă respiratorie anterioară, impune evaluarea rapidă a gazometriei arteriale şi îmbogăţirea aerului inspirat cu oxigen. Este necesară asigurarea furnizării continue a oxigenului pentru a se putea administra la parametrii optimi pacientului“, se menţionează în descrierea licitaţiei.

Astfel, concentratoarele de oxigen se vor folosi ca o alternativă la buteliile de oxigen medical, precizându-se că oxigenul produs are un cost scăzut şi nu prezintă riscul unor incendii în cazul scurgerilor necontrolate de oxigen.

„În caz de întrerupere accidentală a alimentării cu gaze medicinale trebuie să existe sisteme sau proceduri care să permită continuarea asigurării administrării fără prejudicii pentru pacient. De asemenea, el este şi o variantă la staţia de producere a oxigenului, prin faptul că poate oferi o independenţă a alimentării faţă de sursa electrică“, se mai precizează în descriere.

Valoarea totală a achiziţiei ar fi de 463.000 de lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 februarie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X