Spitalul de Boli Infecţioase Iași, în topul național de tratare a bolnavilor cu coronavirus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Spitalul de Boli Infecţioase Iași, în topul național de tratare a bolnavilor cu coronavirus

Numărul pacienţilor testaţi pozitiv e cel mai mare dintre toate unităţile medico-sanitare din ţară.

GALERIE
internati covid
  • internati covid
- +

De la începutul epidemiei, Spitalul ieşean de Boli Infecţioase a avut cel mai mare număr de pacienţi din ţară. Institutul „Matei Balş“ a avut 836 de bolnavi şi 700 de paturi, iar la Iaşi au fost 901 de pacienți pe 194 de paturi.

Carmen Dorobăţ a explicat numărul relativ mic de paturi prin reorganizarea unităţii sanitare şi amenajarea unor zone intermediare. Dar rata de vindecare a fost de aproape 70 la sută, dublu faţă de media pe ţară, a subliniat ea. Au fost momente în care, la schimbul turelor, erau doar cinci paturi libere, iar ieri, de exemplu, mai erau doar două locuri la Terapie Intensivă. Dorobăţ a mai spus că nimeni nu ştie dacă şi cum va fi un val 2 al epidemiei, dar că speră că lucrurile se vor calma şi că se va putea face transferul de pacienţi între spitale, inclusiv cel mobil.

Intervenţia managerului a fost făcută la unul dintre proiectele de hotărâre adoptate ieri în şedinţa consilierilor judeţeni, cel pentru acordarea de stimulente personalului Spitalului de Boli Infecţioase, altul decât medico-sanitar. Este vorba de angajaţii cu rol administrativ, respectiv de cei care s-au ocupat de întreţinerea şi reparaţiile din secţiile cu bolnavi de Covid19. Banii vin din bugetul spitalului, respectiv din veniturile unităţii medicale, dar, pentru acordarea lor, este nevoie de aprobarea CJ, a precizat Carmen Dorobăţ. „Vă asigur că nu va primi nimeni bani nemeritat“, a adăugat ea, dând un singur exemplu: preotul echipat în combinezon care a intrat în saloane înainte de Paşti ca să-i spovedească pe pacienţii care i-au cerut asta. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.