anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Spitalul de Neurochirurgie achiziţionează un sistem robotizat de ghidare craniană

GALERIE
sistem robotizat de ghidare craniana
 • sistem robotizat de ghidare craniana
- +

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi demarează o nouă achiziţie de tehnică medicală modernă - mai exact, un nou sistem robotizat de ghidare craniană. Procedurile de licitaţie au fost demarate deja, şi se estimează că este vorba de o investiţie de aproximativ 1,1 milioane de lei. Robotul medical va fi utilizat pentru diagnosticarea mai precisă, dar şi recuperarea pacienţilor care au avut afecţiuni craniene. 

Aceştia vor avea perioade de spitalizare mai reduse, costurile vor scădea pentru unitatea medicală atât în ceea ce priveşte intervenţia iniţială, cât şi revenirile ulterioare pentru recuperare. În licitaţie se va ţine cont de preţul cel mai bun, dar există o serie de criterii care vor intra în evaluare, dincolo de cel al preţului. Reprezentanţii unităţii medicale vor un aparat care să aibă setul de cabluri ecranate cât mai lungi, aproape de lungimea maximă de 3,5 m, pentru a putea fi poziţionat mai bine în sala de operaţie.

Mai mult, se preferă un aparat care să funcţioneze la temperaturi cât mai mari - cât mai apropiate de 30 de grade, pentru că temperaturile ambientale ridicate sunt des întâlnite în sălile de operaţie. Totodată, aceştia doresc o garanţie mai mare de 24 de luni şi o temperatură de depozitare cât mai apropiată de 30 de grade Celsius. Firmele se pot înscrie la licitaţie până pe 29 ianuarie 2021.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.