Spitalul de Neurochirurgie achiziţionează un sistem robotizat de ghidare craniană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Spitalul de Neurochirurgie achiziţionează un sistem robotizat de ghidare craniană

GALERIE
sistem robotizat de ghidare craniana
  • sistem robotizat de ghidare craniana
- +

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi demarează o nouă achiziţie de tehnică medicală modernă - mai exact, un nou sistem robotizat de ghidare craniană. Procedurile de licitaţie au fost demarate deja, şi se estimează că este vorba de o investiţie de aproximativ 1,1 milioane de lei. Robotul medical va fi utilizat pentru diagnosticarea mai precisă, dar şi recuperarea pacienţilor care au avut afecţiuni craniene. 

Aceştia vor avea perioade de spitalizare mai reduse, costurile vor scădea pentru unitatea medicală atât în ceea ce priveşte intervenţia iniţială, cât şi revenirile ulterioare pentru recuperare. În licitaţie se va ţine cont de preţul cel mai bun, dar există o serie de criterii care vor intra în evaluare, dincolo de cel al preţului. Reprezentanţii unităţii medicale vor un aparat care să aibă setul de cabluri ecranate cât mai lungi, aproape de lungimea maximă de 3,5 m, pentru a putea fi poziţionat mai bine în sala de operaţie.

Mai mult, se preferă un aparat care să funcţioneze la temperaturi cât mai mari - cât mai apropiate de 30 de grade, pentru că temperaturile ambientale ridicate sunt des întâlnite în sălile de operaţie. Totodată, aceştia doresc o garanţie mai mare de 24 de luni şi o temperatură de depozitare cât mai apropiată de 30 de grade Celsius. Firmele se pot înscrie la licitaţie până pe 29 ianuarie 2021.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.