anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Spitalul de Neurochirurgie suferă de o „anomalie” a legii. Acum se află sub tratament

GALERIE
spital neurochirurgie
 • spital neurochirurgie
- +

La ultima vizită a evaluatorilor Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a fost acreditat în categoria a IV-a, „acreditat cu încredere redusă”. Între timp, reprezentanţii unităţii medicale susţin că au îndeplinit planul de conformare, iar la următoarea întâlnire a Colegiului Director al ANMCS, care ar urma să aibă loc zilele acestea, se va discuta despre reîncadrarea într-o categorie superioară de acreditare.

 

Categoria IV in loc de II

Reprezentanţii ANMCS au precizat că spitalul ar fi trebuit să fie încadrat în categoria a II-a de acreditare, „acreditat cu recomandări”, însă a fost încadrat în categoria a IV-a pentru că aveau la autorizaţia sanitară de funcţionare un plan de conformare de peste 24 de luni, emis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi. „Spitalul este încadrat din 31 ianuarie 2022 în categoria a IV-a. Punctajul total obţinut de respectiva unitate sanitară este 86,03% şi 7,58% indicatori cu punctaj (-10). În baza punctajului obţinut la acreditare, unitatea sanitară în cauză ar fi trebuit încadrată în categoria a II-a de acreditare însă, pentru că îndeplinirea planului de conformare la autorizaţia sanitară de funcţionare este lung, spitalul a fost încadrat doar în categoria a IV-a”, au transmis reprezentanţii ANMCS la solicitarea „Ziarul de Iaşi”. Aceştia au mai precizat că potrivit Ordinului preşedintelui ANMCS nr. 10/2018, în cazul în care spitalul îndeplineşte integral planul de conformare, ANMCS poate reanaliza încadrarea unităţii medicale. „La solicitarea unităţii sanitare, ANMCS reanalizează încadrarea având în vedere îndeplinirea în integralitate a planului de conformare emis de către DSP Iaşi. După reanalizare, raportul este supus analizei Colegiului director al ANMCS şi se poate decide reîncadrarea unităţii într-o categorie superioară de acreditare”, au mai completat reprezentanţii ANMCS.

 „Este o anomalie a legii”

Contactat telefonic, managerul Spitalului de Neurochirurgie, dr. Lucian Eva, a explicat că între timp situaţia a fost remediată, iar acum se aşteaptă încadrarea spitalului în categoria a II-a. „Indicatorii de calitate ai actului medical evaluaţi de ANMCS au arătat că spitalul are nivelul II de acreditare. Spitalul avea un plan de conformare la autorizaţia de funcţionare de la DSP, era vorba despre nişte spaţii de internare de zi şi o staţie de tratare a apei. Noi nu am putut îndeplini atunci planul de conformare pentru că a venit pandemia, am avut cauze obiective. Între timp noi am remediat aceste lucruri. Dacă mă întrebaţi pe mine, este o anomalie a legii, adică ai indicatori de calitate ai actului medical, dar nu îndeplineşti o condiţie formală”, a precizat dr. Lucian Eva. Mai multe spitale din Iaşi au fost acreditate de ANMCS până în prezent.

Spre exemplu, Spitalul „Sf. Spiridon” a fost acreditat în anul 2019 în categoria III, cu rezerve, iar Spitalul de Recuperare a fost acreditat în 2020, în categoria a II-a, cu recomandări. Pe liste spitalelor din Iaşi care urmează să fie acreditate anul acesta se află Institutul Regional de Oncologie, Maternitatea Cuza Vodă, Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul de Boli Infecţioase. Pentru anul 2023 sunt programate Spitalul Militar, Institutul de Psihiatrie „Socola”, Maternitatea „Elena Doamna”, Spitalul de Copii, Spitalul „Parhon”, Spitalul de Pneumoftiziologie sau Spitalul Căi Ferate Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.