anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 25.03.2023

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia: tehnologie robotizată pentru recuperarea mâinii neurologice (P)

GALERIE
armeo
  • armeo
- +

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia este cea mai complexă soluție din Europa pentru recuperarea medicală a pacienților cu afecțiuni neurologice, ortopedice, cardiovasculare, pneumologice sau reumatologice. Principalele elemente distinctive includ tehnologia robotizată de ultimă generație, echipa medicală cu experiență internațională și capacitatea extinsă de internare, în rezerve cu un înalt grad de confort.

Recuperarea mâinii neurologice este una dificilă și adeseori incompletă. Din acest motiv, în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia am creat și implementat un program de recuperare intensivă a mâinii neurologice.

Armeo Spring este un exoschelet pentru recuperarea membrului superior. Acesta oferă posibilitatea unei terapii active repetitive a brațului și mâinii, într-un spațiu 3D extins. Intensitatea programului de reabilitare este un factor cheie pentru recuperarea după o leziune neurologică. În timpul unei ședințe convenționale de terapie, intensitatea este de obicei, destul de scăzută. Conceptul de terapie Armeo oferă posibilitatea efectuării unui număr mai mare de repetări în aceeași ședință, ceea ce duce la îmbunătățirea rezultatelor obținute de către pacient.

Pentru ca pacientul să fie motivat în activitatea desfășurată, exoscheletul Armeo dispune de o librărie de jocuri terapeutice. Mediul virtual este conceput pentru a antrena modelele de mișcare de bază care sunt utilizate în mod obișnuit în activitățile din viața de zi cu zi. Printr-un sistem augmentat de feedback pacientul poate controla mediul virtual. Feedback-ul imediat asupra performanței motivează pacienții și contribuie la îmbunătățirea abilităților motorii. Cu alte cuvinte, se obține o independență crescută în practicarea activităților zilnice și o mai bună calitate a vieții.

Susținând greutatea brațului, sistemul Armeo permite pacienților să folosească orice funcții motorii rămase și îi încurajează să realizeze un număr mai mare de mișcări de atingere și de apucare, pe baza unor obiective specifice terapiei.

Terapia mâinii neurologice cu sistemul Armeo Spring este una sigură și eficientă în diferite patologii cum ar fi: accident vascular cerebral, scleroză multiplă, traumatisme vertebro-medulare, paralizie cerebrală, traumatisme cranio-cerebrale, status postfractură de humerus.

Terapia cu Armeo Spring reduce deficitele motorii și conduce la îmbunătățiri ale diverșilor parametri specifici reeducării funcționale cum ar fi: îmbunătățirea funcției mâinii, creșterea forței musculare și a amplitudinii de mișcare articulară, scăderea proceselor algice (durerea) și a spasticității, îmbunătățirea activităților cotidiene și a calității vieții.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia este parte din Rețeaua Medicală Arcadia și este dedicat reabilitării funcționale și creșterii calității vieții pacienților, prin obținerea unui grad cât mai extins de autonomie. Programele de recuperare sunt adaptate perfect nevoilor fiecărui pacient, în funcție de diagnostic și de stadiul de evoluție al afecțiunii.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia | www.arcadiarecuperare.ro | Programări: 0232 920

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.