Spitalul Foişor: Florin Piersic a fost mutat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic

joi, 16 mai 2024, 13:24
1 MIN
 Spitalul Foişor: Florin Piersic a fost mutat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic

Actorul Florin Piersic a fost mutat, joi, din Secţia ATI a Spitalului Foişor într-un salon din Compartimentul Septic al unităţii medicale, anunţă reprezentanţii acesteia. Medicii afirmă că evoluţia sa este bună, iar actorul a început deplasarea cu cadrul de mers pe distanţe scurte.

”Vă comunicăm faptul că, astăzi, domnul Florin Piersic a fost mutat din secţia ATI într-un salon din Compartimentul Septic al spitalului nostru. Evoluţia pacientului este bună, a început mobilizarea cu cadrul de mers pe distanţe scurte”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Spitalul Foişor şi semnat de managerul interimar, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat, joia trecută, la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, apoi la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arăta într-un comunicat de presă transmis de Spitalul Foişor.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii