anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Spitalul Mitropoliei s-a extins: o investiţie de 2 milioane de euro

GALERIE
spitalul_providenta
 • spitalul_providenta
- +

Policlinica „Providenţa”, deschisă de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei în 1998, a fost extinsă printr-un proiect de 2 milioane de euro, construindu-se un nou corp pentru consultaţii şi investigaţii clinice şi paraclinice. 

Fondurile au fost asigurate de către MMB, iar doxologia.ro scrie că sâmbătă, 21 mai, sediul clinicii a fost binecuvântat de Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Spaţiul are 1.000 de metri pătraţi şi completează infrastructura existentă cu nouă cabinete medicale, un centru de gastroenterologie şi încă unul de mică chirurgie.

Daniela Năclad, directorul Policlinicii „Providenţa”, a declarat, la evenimentul dinainte sfinţirii corpului, că până la finalul anului vor fi 100 de angajaţi la specializările clinice şi paraclinice. În fiecare dintre noi o să găsiţi un om corect, onest, bine pregătit, empatic, medici care lucrează cu Dumnezeu în actul vindecării, ostenitori care fac tot posibilul ca cine vine la noi să nu plece dezamăgit. Această lucrare de extindere a început în acelaşi timp cu criza sanitară, a spus ec. Daniela Năclad, citată de doxologia.ro.

În momentul de faţă sunt 90 de persoane angajate la unitatea medicală, dintre care 55 sunt medici, fiind 25 de specialităţi clinice şi paraclinice. IPS Teofan a apreciat activitatea personalului medical care-şi desfăşoară activitatea acolo, spunând şi că s-a creat un arc peste timp către mijlocul secolului al XIX-lea, când autorităţile ar fi preluat de sub grija Bisericii asistenţa filantropică şi actul medical.

„Reluăm activitatea din trecut, încercăm să o împlinim la nivelul exigenţelor de astăzi, Dumnezeu ne-a ajutat, oamenii buni au fost alături de noi, şi am ajuns şi în această zi. Ne-a ajutat până acum, gândindu-ne că ajutorul a venit prin rugăciunea zecilor de mii de pacienţi din anii 2000, cu atât mai mult în ultima perioadă când structura medicală «Providenţa» s-a extins. Ceea ce vedem era de negândit, pentru că nu îndrăzneam să plecăm din celălalt sediu, unde se află acum Librăria «Doxologia». A fost greu, Dumnezeu ne-a ajutat, şi mulţumim tuturor pentru tot şi pentru toate, a spus IPS Teofan. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.