Spitalul mobil: "Fiţi, fraţilor, animale politice şi faceţi investiţia asta să funcţioneze!"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Spitalul mobil: "Fiţi, fraţilor, animale politice şi faceţi investiţia asta să funcţioneze!"

GALERIE
sedinta CJ Costel Alexe (2)
  • sedinta CJ Costel Alexe (2)
- +

Conducerea Consiliului Judeţean şi opoziţia social-democrată s-au înfruntat zeci de minute pe subiectul complexului medical de la Leţcani, închis de mai bine de o lună

 

Spitalul modular de la Leţcani rămâne în conservare. „Atât Spitalul de Boli Infecţioase şi Asociaţia Euronest, proprietarul complexului, au 31 de de măsurări de conformare, în urma inspecţiei Corpului de control al Ministerului Sănătăţii. Vreau să cred că toate aceste deficienţe vor fi remediate cât mai repede pentru ca Iaşul să beneficieze de pe urma acestei investiţii”, a explicat Costel Alexe, preşedintele CJ, motivul pentru care spitalul modular este în continuare închis. Pe de altă parte, el a adăugat că a anunţat în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Euronest că „actuala administraţie a Consiliului Judeţean Iaşi va întreprinde toate diligenţele ca banii investiţi de CJ Iaşi, cei 10 milioane de euro, să fie recuperaţi”.  

Subiectul spitalului mobil amplasat la Leţcani a stârnit discuţii aprinse la şedinţa de ieri a CJ, deşi el nu se afla pe ordinea de zi cu proiectele de hotărâre propuse spre adoptare. Alexe le-a spus consilierilor că, cu 10 milioane de euro, putea fi construit un spital care ar fi dăinuit. De altfel, unul dintre proiectele adoptate ieri s-a referit la valoarea totală a unui alt obiectiv medical, „Construirea şi dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilităţii Iaşi”, evaluat la aproape 56 de milioane de lei, respectiv 11,5 milioane de euro. Este vorba de o clădire monobloc cu 8 niveluri şi o suprafaţă desfăşurată de 8000 mp care ar urma să fie construită în complexul Spitalului „Elena Doamna”. Capacitatea acestui centru va fi de 120 de paturi.

Liderul social-democrat Cristian Stanciu i-a atribuit lui Costel Alexe închiderea spitalului prin numeroasele sesizări făcute la mai multe instituţii ale statului. El a invocat necesitatea găsirii soluţiilor pentru remediere disfuncţionalităţilor ivite la spital, „ca să nu ajungem la situaţia ridicolă a închiderii lui”. Stanciu a pledat pentru păstrarea complexului, „chiar ca al şaptelea spital al CJ”, pe lângă cele şase pe care le are deja în subordine.

Alexe l-a invitat pe Stanciu să facă schimb de locuri: „Ce aţi face?” „V-aş pune la treabă să rezolvaţi chestiunile respective”, a răspuns Cristian Stanciu, admiţând că unele deficienţe sunt reale, iar altele au fost exagerate. „Mă aşteptam din partea executivului CJ să nu se plângă încontinuu la forurile superioare cu privire la funcţionarea spitalului, ci să se apuce de treabă să facă funcţional acest spital. Fiţi, fraţilor, animale politice şi faceţi investiţia asta să funcţioneze!”, a spus el.

Şeful CJ i-a replicat că „mare noroc are judeţul că nu sunteţi pe scaunul acesta”. Costel Alexe s-a repliat, spunând că a luat deja măsuri pentru corectarea celor 31 de disfuncţionalităţi din raportul corpului de control al ministrului Sănătăţii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.