anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Spitalul mobil: "Fiţi, fraţilor, animale politice şi faceţi investiţia asta să funcţioneze!"

GALERIE
sedinta CJ Costel Alexe (2)
 • sedinta CJ Costel Alexe (2)
- +

Conducerea Consiliului Judeţean şi opoziţia social-democrată s-au înfruntat zeci de minute pe subiectul complexului medical de la Leţcani, închis de mai bine de o lună

 

Spitalul modular de la Leţcani rămâne în conservare. „Atât Spitalul de Boli Infecţioase şi Asociaţia Euronest, proprietarul complexului, au 31 de de măsurări de conformare, în urma inspecţiei Corpului de control al Ministerului Sănătăţii. Vreau să cred că toate aceste deficienţe vor fi remediate cât mai repede pentru ca Iaşul să beneficieze de pe urma acestei investiţii”, a explicat Costel Alexe, preşedintele CJ, motivul pentru care spitalul modular este în continuare închis. Pe de altă parte, el a adăugat că a anunţat în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Euronest că „actuala administraţie a Consiliului Judeţean Iaşi va întreprinde toate diligenţele ca banii investiţi de CJ Iaşi, cei 10 milioane de euro, să fie recuperaţi”.  

Subiectul spitalului mobil amplasat la Leţcani a stârnit discuţii aprinse la şedinţa de ieri a CJ, deşi el nu se afla pe ordinea de zi cu proiectele de hotărâre propuse spre adoptare. Alexe le-a spus consilierilor că, cu 10 milioane de euro, putea fi construit un spital care ar fi dăinuit. De altfel, unul dintre proiectele adoptate ieri s-a referit la valoarea totală a unui alt obiectiv medical, „Construirea şi dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilităţii Iaşi”, evaluat la aproape 56 de milioane de lei, respectiv 11,5 milioane de euro. Este vorba de o clădire monobloc cu 8 niveluri şi o suprafaţă desfăşurată de 8000 mp care ar urma să fie construită în complexul Spitalului „Elena Doamna”. Capacitatea acestui centru va fi de 120 de paturi.

Liderul social-democrat Cristian Stanciu i-a atribuit lui Costel Alexe închiderea spitalului prin numeroasele sesizări făcute la mai multe instituţii ale statului. El a invocat necesitatea găsirii soluţiilor pentru remediere disfuncţionalităţilor ivite la spital, „ca să nu ajungem la situaţia ridicolă a închiderii lui”. Stanciu a pledat pentru păstrarea complexului, „chiar ca al şaptelea spital al CJ”, pe lângă cele şase pe care le are deja în subordine.

Alexe l-a invitat pe Stanciu să facă schimb de locuri: „Ce aţi face?” „V-aş pune la treabă să rezolvaţi chestiunile respective”, a răspuns Cristian Stanciu, admiţând că unele deficienţe sunt reale, iar altele au fost exagerate. „Mă aşteptam din partea executivului CJ să nu se plângă încontinuu la forurile superioare cu privire la funcţionarea spitalului, ci să se apuce de treabă să facă funcţional acest spital. Fiţi, fraţilor, animale politice şi faceţi investiţia asta să funcţioneze!”, a spus el.

Şeful CJ i-a replicat că „mare noroc are judeţul că nu sunteţi pe scaunul acesta”. Costel Alexe s-a repliat, spunând că a luat deja măsuri pentru corectarea celor 31 de disfuncţionalităţi din raportul corpului de control al ministrului Sănătăţii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.