anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Cine are rețineri și cine vrea să deschidă mai repede

Spitalul Mobil: intră sau nu sâmbătă primul pacient în el? „Mergem până la penal“

GALERIE
spitalul mobil
  • spitalul mobil
- +

Autorizat sanitar, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, cu schema de personal stabilită, spitalul modular încă mai aşteaptă până să-şi deschidă porţile. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Vasile Cepoi, a spus că va primi primul bolnav săptămâna aceasta. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, care va administra unitatea ca secţie externă, are reţineri.

Unitatea mobilă de la Leţcani va primi primii bolnavi de COVID 19 până la sfârşitul acestei săptămâni. Aceasta este opinia şefului DSP, Vasile Cepoi. „Cred că în cursul acestei săptămâni se poate finaliza activitatea de acolo“, a spus Vasile Cepoi.

Acesta a subliniat că în utimele zile a avut o întâlnire cu managerul Spitalului de Boli Infecţioase, prof.dr. Carmen Dorobăţ. Şeful DSP a recunoscut că mai sunt mici probleme de rezolvat. „Astăzi voi avea o întânire şi cu doamna profesor Grigoraş, doamna profesor Cimpoeşu şi doamna decan Azoicăi pentru că trebuie să schimbăm o serie de trasee clinice ale pacientului, să le optimizăm şi să încercăm să degrevăm pe cât posibil toate spitalele suport COVID pentru a-şi putea începe activitatea în mod normal acolo“, a mai declarat Vasile Cepoi.

Referitor la autorizarea din punct de vedere sanitar al spitalului modular în absenţa unor avize definitive din partea altor instituţii de control, Vasile Cepoi a spus că acordul dat de DSP nu este condiţionat de un alt act. „Sigur, spitalul necesită şi avizele de la ISU, de la APM sau alte instituţii, pentru că mai sunt, dar autorizaţia sanitară de funcţionare nu este condiţionată de acestea. Fiecare instituţie este responsabilă pe partea pe care o verifică. În cazul în care acolo nu se respectă regulile, cei care le încalcă suferă de la contravenţii până la penal. Nu cred că cineva s-ar apuca să facă vreo activitate fără acoperire legală acolo“, a mai spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

În opinia şefului DSP, ultima problemă rămasă nerezolvată este stabilirea protocolului de diagnostic şi tratament şi procedura de preluare a pacientului, stabilirea traseului acestuia.

Referitor la deschiderea spitalului modular, secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase, managerul Carmen Dorobăţ are reţineri, dar care nu ţin de actul medical, ci de cel administrativ. „Până în momentul de faţă, nu există anumiţi parametri care să ţină de activitatea medicală şi care să ne facă să spunem că nu putem să ducem pacienţi în zona respectivă. Deci, personal există şi este foarte bine instruit. Dar există anumite condiţii care ţin de partea legislativă, de ordinul achiziţiilor. De exemplu, trebuie să facem extensie la contractele din Spitalul de Boli Infecţioase către secţia externă. Trebuie să mai facem o serie de inventarieri a ceea ce noi ca spital preluăm de la centrul de la Leţcani. Este o echipă formată din şapte oameni care merge la Leţcani pentru a prelua listele de inventariere. Sunt dotări în valoare mare şi în număr mare, iar lucrurile trebuie făcute cu multă atenţie. De aici vine o eventuală temporizare sau a unei variabilităţi în ceea ce priveşte termenul exact de primire a primului bolnav“, a declarat Carmen Dorobăţ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.