anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Spitalul mobil: "Fiţi, fraţilor, animale politice şi faceţi investiţia asta să funcţioneze!"

GALERIE
sedinta CJ Costel Alexe (2)
 • sedinta CJ Costel Alexe (2)
- +

Conducerea Consiliului Judeţean şi opoziţia social-democrată s-au înfruntat zeci de minute pe subiectul complexului medical de la Leţcani, închis de mai bine de o lună

 

Spitalul modular de la Leţcani rămâne în conservare. „Atât Spitalul de Boli Infecţioase şi Asociaţia Euronest, proprietarul complexului, au 31 de de măsurări de conformare, în urma inspecţiei Corpului de control al Ministerului Sănătăţii. Vreau să cred că toate aceste deficienţe vor fi remediate cât mai repede pentru ca Iaşul să beneficieze de pe urma acestei investiţii”, a explicat Costel Alexe, preşedintele CJ, motivul pentru care spitalul modular este în continuare închis. Pe de altă parte, el a adăugat că a anunţat în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Euronest că „actuala administraţie a Consiliului Judeţean Iaşi va întreprinde toate diligenţele ca banii investiţi de CJ Iaşi, cei 10 milioane de euro, să fie recuperaţi”.  

Subiectul spitalului mobil amplasat la Leţcani a stârnit discuţii aprinse la şedinţa de ieri a CJ, deşi el nu se afla pe ordinea de zi cu proiectele de hotărâre propuse spre adoptare. Alexe le-a spus consilierilor că, cu 10 milioane de euro, putea fi construit un spital care ar fi dăinuit. De altfel, unul dintre proiectele adoptate ieri s-a referit la valoarea totală a unui alt obiectiv medical, „Construirea şi dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilităţii Iaşi”, evaluat la aproape 56 de milioane de lei, respectiv 11,5 milioane de euro. Este vorba de o clădire monobloc cu 8 niveluri şi o suprafaţă desfăşurată de 8000 mp care ar urma să fie construită în complexul Spitalului „Elena Doamna”. Capacitatea acestui centru va fi de 120 de paturi.

Liderul social-democrat Cristian Stanciu i-a atribuit lui Costel Alexe închiderea spitalului prin numeroasele sesizări făcute la mai multe instituţii ale statului. El a invocat necesitatea găsirii soluţiilor pentru remediere disfuncţionalităţilor ivite la spital, „ca să nu ajungem la situaţia ridicolă a închiderii lui”. Stanciu a pledat pentru păstrarea complexului, „chiar ca al şaptelea spital al CJ”, pe lângă cele şase pe care le are deja în subordine.

Alexe l-a invitat pe Stanciu să facă schimb de locuri: „Ce aţi face?” „V-aş pune la treabă să rezolvaţi chestiunile respective”, a răspuns Cristian Stanciu, admiţând că unele deficienţe sunt reale, iar altele au fost exagerate. „Mă aşteptam din partea executivului CJ să nu se plângă încontinuu la forurile superioare cu privire la funcţionarea spitalului, ci să se apuce de treabă să facă funcţional acest spital. Fiţi, fraţilor, animale politice şi faceţi investiţia asta să funcţioneze!”, a spus el.

Şeful CJ i-a replicat că „mare noroc are judeţul că nu sunteţi pe scaunul acesta”. Costel Alexe s-a repliat, spunând că a luat deja măsuri pentru corectarea celor 31 de disfuncţionalităţi din raportul corpului de control al ministrului Sănătăţii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.