Spitalul "Parhon" îşi face cu bani europeni un laborator de imagistică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Spitalul "Parhon" îşi face cu bani europeni un laborator de imagistică

GALERIE
spitalul Parhon
  • spitalul Parhon
- +

Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi va beneficia de finanţare europeană de peste 12 milioane de lei, fondurile fiind folosite pentru echiparea şi dotarea spitalului în contextul epidemiololgic cauzat de SARS-CoV-2. Documentaţia a fost depusă în luna august la Ministerul Fondurilor Europene – Direcţia Generală Programe Europene Infrastructura Mare în cadrul Proiectului Operaţional Infrastructura Mare 2014 - 2020 - Axa prioritară 9 „Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, săptămâna trecută fiind semnat contractul de finanţare. În suma totală sunt incluse şi achiziţiile deja făcute de spital până pe 22 iunie, fiind cumpărate materiale de protecţie şi echipamente medicale de aproximativ 1,5 milioane de lei, dar şi achiziţii propuse în cadrul proiectului după semnarea contractului de finanţare. 

Acestea ajung la suma de 10,5 milioane de lei, urmând să fie cumpărate materiale de protecţie în valoare de 1,2 milioane de lei şi echipamente medicale de 9,3 milioane de lei. Astfel, vor fi cumpărate: computer tomograf de 1,6 milioane de lei, aparat de radiologie digital cu valoare de 1,5 milioane lei, opt aparate de ventilaţie în valoare de 1,6 milioane lei, aparat de radiologie cu braţ în C în valoare de 1,8 milioane lei, două aparate ecograf în valoare de 500.000 lei. Prin finanţarea acestor dotări, va fi posibilă realizarea unui laborator de imagistică, precum şi dotarea cu aparatură medicală necesară secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă şi a secţiei de hemodializă. În acest sens, spitalul a solicitat Primăriei alocarea a 2 milioane de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.