Spitalul Providenţa - Puncția mamară sub ghidaj ecografic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Advertorial (P)

Spitalul Providenţa - Puncția mamară sub ghidaj ecografic

GALERIE
Afis Punctie mamara_V2-01
 • Afis Punctie mamara_V2-01
- +

Spitalul Providența lansează în premieră în zona Iașului o investigație care va ajuta la diagnosticarea precoce a cancerului mamar. Pacientele pot opta pentru puncția mamară sub ghidaj ecografic atunci când medicul specialist identifică o leziune suspectă în cadrul examenului de imagistică medicală (ecografia mamară, mamografia sau RMN-ul de sân). Puncția mamară este realizată de echipa medicală coordonată de dr. Raluca Pleșca, medic primar radiologie şi imagistică medicală, compentenţe în senologie, CT, IRM.

Ce este puncția mamară?

Puncția este o procedură minim invazivă,  recomandată atunci când la examenul clinic sau la una dintre investigațiile imagistice (ecografie, mamografie sau RMN-ul de sân) se identifică o leziune a sânului cu mare probabilitate de a fi cancer.  În cadrul procedurii are loc recoltarea unui fragment de țesut pentru analiza histopatologică a leziunii mamare, în urma căreia medicul va afla diagnosticul de certitudine (formațiune benignă/malignă) al zonei modificate și va putea recomanda conduita terapeutică specifică.

Cum se realizează această investigație?

Această procedură se realizează cu ac de puncție special, cu disconfort minim deoarece se efectuează sub anestezie locală. Sub ghidaj ecografic se recoltează un fragment mic cu respectarea regulilor de asepsie și antisepsie.  Ulterior, proba recoltată este trimisă pentru a fi examinată histopatologic.  Procedura durează 15-30 de minute și este urmată de o compresie manuală cu gheață pe zona puncționată, sub supravegherea directă a echipei medicale.

Care sunt avantajele?

 • Puncția mamară se realizează sub ghidaj ecografic, fiind o metodă non-iradiantă, bazată pe ultrasunete;
 • Este o metodă minim invazivă;
 • Pacienta este așezată într-o poziție confortabilă, respectiv în decubit dorsal, fără ca sânul să fie comprimat;
 • Pacienta evită anestezia generală;
 • Procedura durează 10-30 minute;
 • Intervenția nu necesită spitalizare, perioada de urmărire este de câteva ore. După efectuarea intervenției, în cazul leziunilor situate la nivelul părților moi, pacienta poate desfășura activități normale, cu evitarea eforturilor fizice excesive;
 • Sensibilitate și specificitate crescute în stabilirea diagnosticului în cazul leziunilor cu aspect ecografic incert.

Pregătirea pacientei:

Pacientele care se adresează Spitalului Providența vor parcurge următoarele etape:

 • Consult inițial;
 • Consiliere și recomandarea unui pachet de investigații medicale preintervenție: hemoleucogramă, teste hemostază (timp de sângerare, timp de coagulare, INR), Ag HBs, Anti HCV.

Cine poate recomanda această investigație?

Poate fi recomandată de medicul chirurg, imagist sau oncolog. 

Echipa medicală integrativă pentru un diagnosticul și tratamentul complet al patologiei sânului:

 • Dr.Raluca Pleșca – Medic primar radiologie şi imagistică medicală, compentenţe în senologie, CT, IRM.
 • Dr. Cristian Ene Roată– medic primar Chirurgie Generală, specialist Chirurgie Vasculară;
 • Dr. Simona Nicolescu – medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă, specialist Chirurgie Generală.

Suport psihologic

 • Mirela Zetu – psiholog și psihoterapeut clinician

Pentru informaţii şi programări, pacientele sunt rugate să sune la numerele de telefon 0232/241.271 şi 0730.230.030 sau să prezinte la sediul din Şoseaua Nicolina nr. 115, capăt CUG.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.