Spitalul Providenţa - Puncția mamară sub ghidaj ecografic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Advertorial (P)

Spitalul Providenţa - Puncția mamară sub ghidaj ecografic

GALERIE
Afis Punctie mamara_V2-01
 • Afis Punctie mamara_V2-01
- +

Spitalul Providența lansează în premieră în zona Iașului o investigație care va ajuta la diagnosticarea precoce a cancerului mamar. Pacientele pot opta pentru puncția mamară sub ghidaj ecografic atunci când medicul specialist identifică o leziune suspectă în cadrul examenului de imagistică medicală (ecografia mamară, mamografia sau RMN-ul de sân). Puncția mamară este realizată de echipa medicală coordonată de dr. Raluca Pleșca, medic primar radiologie şi imagistică medicală, compentenţe în senologie, CT, IRM.

Ce este puncția mamară?

Puncția este o procedură minim invazivă,  recomandată atunci când la examenul clinic sau la una dintre investigațiile imagistice (ecografie, mamografie sau RMN-ul de sân) se identifică o leziune a sânului cu mare probabilitate de a fi cancer.  În cadrul procedurii are loc recoltarea unui fragment de țesut pentru analiza histopatologică a leziunii mamare, în urma căreia medicul va afla diagnosticul de certitudine (formațiune benignă/malignă) al zonei modificate și va putea recomanda conduita terapeutică specifică.

Cum se realizează această investigație?

Această procedură se realizează cu ac de puncție special, cu disconfort minim deoarece se efectuează sub anestezie locală. Sub ghidaj ecografic se recoltează un fragment mic cu respectarea regulilor de asepsie și antisepsie.  Ulterior, proba recoltată este trimisă pentru a fi examinată histopatologic.  Procedura durează 15-30 de minute și este urmată de o compresie manuală cu gheață pe zona puncționată, sub supravegherea directă a echipei medicale.

Care sunt avantajele?

 • Puncția mamară se realizează sub ghidaj ecografic, fiind o metodă non-iradiantă, bazată pe ultrasunete;
 • Este o metodă minim invazivă;
 • Pacienta este așezată într-o poziție confortabilă, respectiv în decubit dorsal, fără ca sânul să fie comprimat;
 • Pacienta evită anestezia generală;
 • Procedura durează 10-30 minute;
 • Intervenția nu necesită spitalizare, perioada de urmărire este de câteva ore. După efectuarea intervenției, în cazul leziunilor situate la nivelul părților moi, pacienta poate desfășura activități normale, cu evitarea eforturilor fizice excesive;
 • Sensibilitate și specificitate crescute în stabilirea diagnosticului în cazul leziunilor cu aspect ecografic incert.

Pregătirea pacientei:

Pacientele care se adresează Spitalului Providența vor parcurge următoarele etape:

 • Consult inițial;
 • Consiliere și recomandarea unui pachet de investigații medicale preintervenție: hemoleucogramă, teste hemostază (timp de sângerare, timp de coagulare, INR), Ag HBs, Anti HCV.

Cine poate recomanda această investigație?

Poate fi recomandată de medicul chirurg, imagist sau oncolog. 

Echipa medicală integrativă pentru un diagnosticul și tratamentul complet al patologiei sânului:

 • Dr.Raluca Pleșca – Medic primar radiologie şi imagistică medicală, compentenţe în senologie, CT, IRM.
 • Dr. Cristian Ene Roată– medic primar Chirurgie Generală, specialist Chirurgie Vasculară;
 • Dr. Simona Nicolescu – medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă, specialist Chirurgie Generală.

Suport psihologic

 • Mirela Zetu – psiholog și psihoterapeut clinician

Pentru informaţii şi programări, pacientele sunt rugate să sune la numerele de telefon 0232/241.271 şi 0730.230.030 sau să prezinte la sediul din Şoseaua Nicolina nr. 115, capăt CUG.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.