De Business

Punem punctul pe știi

Spitalul Red Hospital Sf. Sava din Iaşi este pe locul III în ţară după numărul de paturi deţinute

vineri, 20 octombrie 2017, 01:50
3 MIN
 Spitalul Red Hospital Sf. Sava din Iaşi este pe locul III în ţară după numărul de paturi deţinute

Iaşul se află în top la capitolul unităţi me­dicale private, Spitalul Sf. Sava fiind pe locul trei în ţară după numărul de paturi deţinute de spitalele private. Potrivit unui clasament oferit de Ministerul Sănătăţii, la solicitarea ZF,  primele trei spitale private după numărul de paturi din România cumulează 883 de paturi. 

În top 20, pe primele trei locuri sunt  Sanador, MedLife din Bucureşti şi Red Hospital Sf. Sava din Iaşi. În clasament se regăsesc şi alte unităţi private cunoscute publicului larg cum ar fi Regina Maria sau Medicover. De subliniat, că Red Hospital Sf. Sava din Iaşi are ca domeniu principal de activitate, paliaţia. Îngrijirea paliativă reprezintă îngrijirea activă şi totală a pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratament şi este esenţială în evoluþţia persoanelor care nu mai fac faţă bolii şi pe care familia nu îi poate îngriji acasă.  Din păcate în România nu există  un program naţional prin care să se asigure îngrijiri paliative  pacienţilor cu afecţiuni incurabile, singura variantă  fiind spitalele private. 

„După cum ştiţi, «Red Hos­pital» este nu numai pe locul trei în topul spitalelor private în România, dar şi pe primul loc în ţară în domeniul paliaţiei. Paliaţia este poate stadiul cel mai sensibil din parcursul unui pacient şi al aparţinătorilor acestuia şi este comună tuturor specialităţilor medicale. De aceea noi venim în ajutorul colegilor noştri din celelalte spitale, de stat sau private. A fost o vreme, şi poate mai este şi acum, când intervenţii medicale importante nu se puteau face în anumite spitale din cauza locurilor puţine disponibile pentru bolnavi, o parte din acestea fiind ocupate de cei aflaţi în faze terminale. Serviciile specializate pe care noi le oferim aduc un plus consistent de civilizaţie şi de umanism în acele momente de final când pacienţii au cea mai mare nevoie de acestea. Acest loc pe podiumul spitalelor private din România confirmă o aspiraţie pe care am sădit-o în tot ceea ce am făcut la grupul de firme pe care îl reprezint şi anume aceea de a identifica cu precizie nişa de dezvoltare şi de a ne situa pe podiumul din domeniu“, a declarat Viorel Blăjuţ, patronul  Grupului de Firme IAŞISTING.  Clasamentul celor mai mari uni­tăţi spitaliceşti private din România în 2016 arată că primele 20 de spitale private din piaţa locală domină mai mult de jumătate din piaţa totală de profil, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Ministerul Sănătăţii şi de la Institutul Naţional de Statistică. Topul a fost furnizat la solicitarea ZF de către Ministerul Sănătăţii şi include cifrele pe anul 2016 aşa cum figurează la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).Numărul total de paturi din spitalele private, inclusiv în centre de sănătate, au ajuns anul trecut la 6.983 de paturi, în creştere cu 316 locuri faţă de 2015, potrivit INS.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii