anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

SPITALUL SF. SAVA Iași - Îngrijire Paliativă – Pentru o calitate mai bună a vieții!

GALERIE
01-sf-savaDSC_7442-sf-antonDSC_7446-sf-antonsalon-sf-sava
 • 01-sf-sava
 • DSC_7442-sf-anton
 • DSC_7446-sf-anton
 • salon-sf-sava
- +

Îngrijirea paliativă reprezintă îngrijirea totală și activă a pacienților a căror boală nu mai răspunde la tratamentul curativ, controlul durerii și a altor simptome, probleme psihologice, sociale și spirituale, având o importanță majoră. Scopul principal al îngrijirilor paliative este acela de a asigura o cât mai bună calitate a vieții pentru bolnavi și pentru familiile acestora.

Spitalul SF. SAVA vine în întâmpinarea acestor bolnavi care, din păcate, nu mai răspund tratamentului curativ, fiind în prezent cel mai mare spital de profil din Moldova. Din respect pentru ei, dar și pentru familiile lor, întreaga echipă a spitalului depune toate eforturile pentru a le asigura tuturor celor afectați o calitate a vieții cât mai ridicată.

SPITALUL SF. SAVA - RED HOSPITAL SRL este parte a grupului de firme Iașisting și este compus din două secții:
-    Secția de îngrijiri paliative, cu  un număr total de 209 paturi, inclusiv secția externă, Centrul Rezidențial ”Sf. Anton”, promovând deviza ”Pentru o calitate mai bună a vieții”;
-    Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie Centrul de recuperare Recumedis , care funcționează sub deviza ”Sănătatea pe primul loc!”.

În cadrul Spitalului SF. SAVA au prioritate pacienții cu afecțiuni oncologice și cei care suferă de:
a)    Boli neurologice și degenerative progresive: boala Parkinson, scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică;
b)    Accidente vasculare cerebrale ischemice și hemoragice cu hemiplegii/hemipareze/tetrapareze;
c)    Boli pulmonare în stadii avansate și terminale;
d)    Insuficiență cardiacă clasă IV NYHA în stadiul terminal;
e)    Boală cronică de rinichi stadiul V, în fază terminală;
f)    Ciroze hepatice decompensate în stadii avansate și terminale de boală;
g)    Alte boli incurabile progresive.

Spitalul Sf. Sava vine în întâmpinarea celor care nu au timp să aștepte!

Echipa spitalului lucrează ca un tot unitar pentru a le asigura pacienților un ambient primitor și prietenos, bazat pe empatie și susținere morală pentru aceștia și familiile lor. Întregul ansamblu este conceput ca un refugiu în care bolnavii beneficiază de toate condițiile necesare unei vieți cât mai bune.

Pentru pacienții care au nevoie de îngrijiri paliative, a fost inaugurat Centrul Rezidențial ”Sf. Anton, parte a aceluiași proiect medical, fiind situat în Bucium, într-o zonă retrasă, în mijlocul unei grădini special amenajate pentru ei.

În Centrul Rezidențial ”Sf. Anton”, secție externă de îngrjiri paliative a Spitalului ”Sf. Sava”, au prioritate pacienții cu demență vasculară și demență tip Alzheimer.

Fiecare salon și rezervă sunt dotate cu camere de supraveghere video, televizor LCD, frigider, grup sanitar propriu. În plus, bolnavii beneficiază de o terasă în aer liber și spațiu de socializare, transport cu ambulanțele proprii, perioadă nelimitată de internare și menținerea unei strânse legături cu familia.

În cadrul Spitalului ”Sf. Sava” și al Centrului Rezidențial „Sf. Anton”, pacienții găsesc alinarea de care au nevoie, beneficiind de serviciile unei echipe bine pregătite să le vină în întâmpinarea nevoilor și dorințelor, dar și un spațiu dotat cu toate facilitățile pentru a le asigura un nivel ridicat de confort.

SPITALUL SF. SAVA este localizat în Iași, Str. Mitropolit Varlaam, nr. 10, Tel. 0332 882 865.
 Mai multe detalii pot fi vizualizate pe www.sfsava.ro .


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovizonul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Isărescu Ceai de Tei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X