SPITALUL SF. SAVA Iași - Îngrijire Paliativă – Pentru o calitate mai bună a vieții!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

SPITALUL SF. SAVA Iași - Îngrijire Paliativă – Pentru o calitate mai bună a vieții!

GALERIE
01-sf-savaDSC_7442-sf-antonDSC_7446-sf-antonsalon-sf-sava
 • 01-sf-sava
 • DSC_7442-sf-anton
 • DSC_7446-sf-anton
 • salon-sf-sava
- +

Îngrijirea paliativă reprezintă îngrijirea totală și activă a pacienților a căror boală nu mai răspunde la tratamentul curativ, controlul durerii și a altor simptome, probleme psihologice, sociale și spirituale, având o importanță majoră. Scopul principal al îngrijirilor paliative este acela de a asigura o cât mai bună calitate a vieții pentru bolnavi și pentru familiile acestora.

Spitalul SF. SAVA vine în întâmpinarea acestor bolnavi care, din păcate, nu mai răspund tratamentului curativ, fiind în prezent cel mai mare spital de profil din Moldova. Din respect pentru ei, dar și pentru familiile lor, întreaga echipă a spitalului depune toate eforturile pentru a le asigura tuturor celor afectați o calitate a vieții cât mai ridicată.

SPITALUL SF. SAVA - RED HOSPITAL SRL este parte a grupului de firme Iașisting și este compus din două secții:
-    Secția de îngrijiri paliative, cu  un număr total de 209 paturi, inclusiv secția externă, Centrul Rezidențial ”Sf. Anton”, promovând deviza ”Pentru o calitate mai bună a vieții”;
-    Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie Centrul de recuperare Recumedis , care funcționează sub deviza ”Sănătatea pe primul loc!”.

În cadrul Spitalului SF. SAVA au prioritate pacienții cu afecțiuni oncologice și cei care suferă de:
a)    Boli neurologice și degenerative progresive: boala Parkinson, scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică;
b)    Accidente vasculare cerebrale ischemice și hemoragice cu hemiplegii/hemipareze/tetrapareze;
c)    Boli pulmonare în stadii avansate și terminale;
d)    Insuficiență cardiacă clasă IV NYHA în stadiul terminal;
e)    Boală cronică de rinichi stadiul V, în fază terminală;
f)    Ciroze hepatice decompensate în stadii avansate și terminale de boală;
g)    Alte boli incurabile progresive.

Spitalul Sf. Sava vine în întâmpinarea celor care nu au timp să aștepte!

Echipa spitalului lucrează ca un tot unitar pentru a le asigura pacienților un ambient primitor și prietenos, bazat pe empatie și susținere morală pentru aceștia și familiile lor. Întregul ansamblu este conceput ca un refugiu în care bolnavii beneficiază de toate condițiile necesare unei vieți cât mai bune.

Pentru pacienții care au nevoie de îngrijiri paliative, a fost inaugurat Centrul Rezidențial ”Sf. Anton, parte a aceluiași proiect medical, fiind situat în Bucium, într-o zonă retrasă, în mijlocul unei grădini special amenajate pentru ei.

În Centrul Rezidențial ”Sf. Anton”, secție externă de îngrjiri paliative a Spitalului ”Sf. Sava”, au prioritate pacienții cu demență vasculară și demență tip Alzheimer.

Fiecare salon și rezervă sunt dotate cu camere de supraveghere video, televizor LCD, frigider, grup sanitar propriu. În plus, bolnavii beneficiază de o terasă în aer liber și spațiu de socializare, transport cu ambulanțele proprii, perioadă nelimitată de internare și menținerea unei strânse legături cu familia.

În cadrul Spitalului ”Sf. Sava” și al Centrului Rezidențial „Sf. Anton”, pacienții găsesc alinarea de care au nevoie, beneficiind de serviciile unei echipe bine pregătite să le vină în întâmpinarea nevoilor și dorințelor, dar și un spațiu dotat cu toate facilitățile pentru a le asigura un nivel ridicat de confort.

SPITALUL SF. SAVA este localizat în Iași, Str. Mitropolit Varlaam, nr. 10, Tel. 0332 882 865.
 Mai multe detalii pot fi vizualizate pe www.sfsava.ro .


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.