anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Spitalul Socola din Iaşi se transformă în institut regional de psihiatrie

GALERIE
Spitalul Socola Iasi Foto agentia.org
  • Spitalul Socola Iasi Foto agentia.org
- +

Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola din Iaşi va fi reorganizat, trasformându-se în institut regional de psihiatrie, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit proiectulului, Institutul Regional de Psihiatrie Socola din Iaşi va fi unitate sanitară publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, la fel ca spitalul care se desfiinţează.

Institutul Regional de Psihiatrie Socola are ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale de psihiatrie. În cadrul institutului, se desfăşoară şi activitate de învăţământ şi cercetare ştiinţifică medicală, de îndrumare şi coordonare metodologică în specialitatea psihiatrie, precum şi de educaţie medicală continuă, pentru regiunea nord-est.

Conducerea Institutului Regional de Psihiatrie Socola este asigurată de un manager, numit prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Personalul spitalului este preluat de institut cu păstrarea drepturilor salariale avute la data preluării, mai prevede proiectul.

Institutul se finanţează integral din venituri proprii şi funcţionează pe principiul autonomiei financiare. Veniturile proprii ale spitalelor publice provin din sumele încasate pentru serviciile medicale, alte prestaţii efectuate pe bază de contract, precum şi din alte surse, conform legii. (Mediafax)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.