anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Splenectomie totală prin abord laparoscopic, la Spitalul Arcadia (P)

GALERIE
dr-chichirau_zdi
 • dr-chichirau_zdi
- +

Cu o tumoră de 9 cm la nivelul splinei, o pacientă de 63 de ani din Piatra Neamț, a ales Spitalul Multidisciplinar Arcadia pentru o splenectomie totală laparoscopică. Deși este un tip de intervenție care s-a impus recent în lumea medicală, extirparea splinei prin abord laparoscopic este o șansă în plus pentru evitarea complicațiilor și pentru recuperarea rapidă a pacienților. Intervenția se realizează în siguranță la Spitalul Arcadia.

Pacienta a fost diagnosticată prin examen imagistic CT abdomino-pelvin și IRM abdominal cu o formațiune tumorală expansivă la nivelul splinei, ce deviază stomacul și pachetul vascular, asociată cu splenomegalie (mărire în volum a splinei). Examenul anatomo-patologic a relevat diagnosticul de hamartom de 9 cm, o tumoră benignă. După o pregătire preoperatorie adecvată s-a intervenit chirurgical, laparascopic. Intervenția chirurgicală, deși dificilă, s-a realizat cu succes. Splenectomia totală a fost realizată laparoscopic, fără să existe pierderi de sânge sau necesitate de transfuzie.

„Complexitatea intervenției a fost marcată de dimensiunea formațiunii tumorale, de 9 centimetri diametru. Intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără incidente intra-operatorii, iar evoluţia postoperatorie a fost favorabilă. Splenectomia laparoscopică a fost metoda cea mai bună de tratament indicată în acest caz”, a declarat dr. Dragoș Chichirău, medic specialist Chirurgie generală, Arcadia.

În acest caz, Dr. Dragoș Chichirău a intervenit alături de Dr. Cristina Cordun, medic specialist Chirurgie generală. Intervenția a durat 2 ore și 30 de minute, fără incidente intra-operatorii. Dacă nu ar fi fost efectuată la timp, puteau apărea riscuri și complicații: creșterea progresivă a tumorii și apariția unor simptome diverse, mai ales de natură digestivă.

Pacienta s-a externat în stare generală foarte bună după 3 zile de la intervenție. Perioada post-operatorie a fost marcată de recuperarea rapidă a pacientei, reluarea rapidă a tranzitului intestinal și a alimentației obișnuite. Pacientei i s-a prescris tratamentul obișnuit în cazul splenectomiilor, evoluția a fost bună, iar după intervenție simptomele au dispărut complet. La controalele efectuate ulterior nu s-au identificat alte probleme sau elemente patologice.

Spitalul Multidisciplinar Arcadia înseamnă servicii medicale complexe de diagnostic şi tratament, la cele mai înalte standarde în peste 20 de specialități chirurgicale. Spitalul Arcadia reunește o echipă medicală cu experiență internațională, care oferă soluții moderne de tratament chirurgical minim-invaziv atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sistemul integrat de servicii medicale pe care este fondată rețeaua medicală Arcadia reprezintă premisele diagnosticării corecte și tratamentului complet și personalizat, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X