Splenectomie totală prin abord laparoscopic, la Spitalul Arcadia (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Splenectomie totală prin abord laparoscopic, la Spitalul Arcadia (P)

GALERIE
dr-chichirau_zdi
  • dr-chichirau_zdi
- +

Cu o tumoră de 9 cm la nivelul splinei, o pacientă de 63 de ani din Piatra Neamț, a ales Spitalul Multidisciplinar Arcadia pentru o splenectomie totală laparoscopică. Deși este un tip de intervenție care s-a impus recent în lumea medicală, extirparea splinei prin abord laparoscopic este o șansă în plus pentru evitarea complicațiilor și pentru recuperarea rapidă a pacienților. Intervenția se realizează în siguranță la Spitalul Arcadia.

Pacienta a fost diagnosticată prin examen imagistic CT abdomino-pelvin și IRM abdominal cu o formațiune tumorală expansivă la nivelul splinei, ce deviază stomacul și pachetul vascular, asociată cu splenomegalie (mărire în volum a splinei). Examenul anatomo-patologic a relevat diagnosticul de hamartom de 9 cm, o tumoră benignă. După o pregătire preoperatorie adecvată s-a intervenit chirurgical, laparascopic. Intervenția chirurgicală, deși dificilă, s-a realizat cu succes. Splenectomia totală a fost realizată laparoscopic, fără să existe pierderi de sânge sau necesitate de transfuzie.

„Complexitatea intervenției a fost marcată de dimensiunea formațiunii tumorale, de 9 centimetri diametru. Intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără incidente intra-operatorii, iar evoluţia postoperatorie a fost favorabilă. Splenectomia laparoscopică a fost metoda cea mai bună de tratament indicată în acest caz”, a declarat dr. Dragoș Chichirău, medic specialist Chirurgie generală, Arcadia.

În acest caz, Dr. Dragoș Chichirău a intervenit alături de Dr. Cristina Cordun, medic specialist Chirurgie generală. Intervenția a durat 2 ore și 30 de minute, fără incidente intra-operatorii. Dacă nu ar fi fost efectuată la timp, puteau apărea riscuri și complicații: creșterea progresivă a tumorii și apariția unor simptome diverse, mai ales de natură digestivă.

Pacienta s-a externat în stare generală foarte bună după 3 zile de la intervenție. Perioada post-operatorie a fost marcată de recuperarea rapidă a pacientei, reluarea rapidă a tranzitului intestinal și a alimentației obișnuite. Pacientei i s-a prescris tratamentul obișnuit în cazul splenectomiilor, evoluția a fost bună, iar după intervenție simptomele au dispărut complet. La controalele efectuate ulterior nu s-au identificat alte probleme sau elemente patologice.

Spitalul Multidisciplinar Arcadia înseamnă servicii medicale complexe de diagnostic şi tratament, la cele mai înalte standarde în peste 20 de specialități chirurgicale. Spitalul Arcadia reunește o echipă medicală cu experiență internațională, care oferă soluții moderne de tratament chirurgical minim-invaziv atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sistemul integrat de servicii medicale pe care este fondată rețeaua medicală Arcadia reprezintă premisele diagnosticării corecte și tratamentului complet și personalizat, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.