Nimic nou pe frontul de vest-est
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nimic nou pe frontul de vest-est

GALERIE
2 - Michael Kamen
  • 2 - Michael Kamen
- +

Ieri a fost 15 aprilie 2013. Pe 15 aprilie, în 1948, s-a născut Michael Kamen (care a murit în noiembrie, 2003). Nu vă spune nimic numele, poate, la prima vedere; nici nouă nu ne-a spus, multă vreme, până când am urmărit pe HBO un serial care ne-a plăcut...

 Varianta lungă, simfonică, o aveti aici: 

 Şi, iată, întreaga coloană sonoră:

Acelaşi Michael Kamen, pe lângă colaborarea strânsă cu Roger Waters şi Pink Floyd (The Final Cut, sper că n-aţi uitat!), a mai compus muzică pentru alte filme, şi mai celebre, poate.

Dar, fiindcă tot veni vorba despre filmele de război (la care suntem aproape imbatabili, cineva zicea că singurele chestii pe care nu le ştim despre Primul Război Mondial sunt datele personale ale celor peste 9 milioane de răposaţi), vă oferim unul dintre favoritele noastre - în regia lui Feodor Bondarciuk, fiul lui Serghei Bondarciuk, care şi apare în film (locotenent Hohol) şi are la bază un eveniment istoric real...
Recunoaştem, e puţin cam hollywoodizat, clişeizat, copiază faze din "Full Metal Jacket", "Platoon" (are şi ceva din Remarque), dar fanii vor recunoaşte că e o bijuterie a Coroanei. Iar americanii încă n-au făcut un film credibil despre războiul lor din Afghanistan, fiindcă nici n-au cum. Şi îl veţi vedea pe acel căpitan cu privire tăioasă de la contrainformaţii spunând că nimeni, niciodată, n-a cucerit şi nu va cuceri Afghanistanul...
 
Nu vă urăm vizionare plăcută, fiindcă unele secvenţe ar putea fi neplăcute. Priviţi şi judecaţi! Şi uitaţi-vă la unii luptători, că erau fani AC/DC, ca şi noi!
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.