Sportivii ieșeni premiați de Consiliul Județean Iași (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Sportivii ieșeni premiați de Consiliul Județean Iași (P)

GALERIE
galagala sport
  • gala
  • gala sport
- +

Sportul ieșean și-a sărbătorit ieri campionii și tinerele speranțe. Casa de Cultură a Studenților a găzduit ieri o nouă ediție a Galei Laureaților Sportului Ieșean, organizată în comun de Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Școlar Județean și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. În cadrul galei, președintele Consiliului Județean, Maricel Popa a semnat cu președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, un nou protocol pentru înființarea unui Centru de Excelență pentru handbal băieți și fete. Proiectul presupune alocarea de burse pentru un număr de 30 de copii.

 

Gala a cuprins acordarea de premii în cadrul a 10 secțiuni, respectiv Sportul pentru toți, Speranța pentru performanță, Sportivii veterani, Sport în comunitate, Echipe și echipaje, Premii speciale, Sport și educație, Arte marțiale, Sporturi neolimpice și Sporturi olimpice.

Rezultatele obținute de ieșeni pe parcursul anului trecut la concursurile naționale și internaționale au permis nominalizarea a peste 100 de sportivi merituoși, ca și a unor cluburi, antrenori și primării din județ care s-au implicat în mod deosebit în descoperirea și susținerea tinerelor talente.

Premierea sportivilor și antrenorilor a vizat pe de o parte răsplătirea eforturilor acestora, iar pe de alta, oferirea unei motivații simbolice pentru viitoare performanțe. Pentru a evita orice subiectivism, clasamentele întocmite la fiecare secțiune au fost realizate în conformitate cu metodologia Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

 

Printre laureații galei din acest an s-au numărat Vlad Simionescu, care a obținut două medalii la concursuri internaționale de judo seniori, Florin Ceobanu, campion european de tineret la canotaj sau Gabriela Ivan, multiplă campioană mondială la radioamatorism. Rezultate foarte bune au fost obținute și la scrimă. Echipa feminină a obținut titlul de campioană națională la juniori, tineret și seniori, dar și băieții au fost aproape la fel de merituoși. Șahiștii clublului Politehnica au obținut titlul național la seniori atât la feminin, cât și la masculin. De asemenea, și artele marțiale sunt foarte bine reprezentate în panoplia campionilor ieșeni. La această categorie, campionii sunt prea mulți pentru a-i enumera, dar trebuie făcută totuși o mențiune specială pentru copiii de la CS Risei Iași, campioni și vicecampioni mondiali la copii. Această categorie nu se punctează în grila MTS, dar performanța nu este mai puțin notabilă.

„Nu are rost să ne ascundem după deget. Sportul ieșean trece printr-o perioadă dificilă. Avem sporturi individuale în care se obțin performanțe deosebite, după cum s-a și văzut la această Gală, dar multe sporturi de echipă se află în suferință și nu de ieri, de azi. Este motivul pentru care Consiliul Județean Iași a înființat anul trecut Centrul de excelență în fotbal la nivelul copiilor și juniorilor, proiect care este deja un succes. Vom continua să depunem toate eforturile, inclusiv financiare, pentru a sprijini comunitățile locale și organizațiile civice în astfel de inițiative. Ne dorim un tineret sănătos, dar țara noastră se află în topul european al obezității infantile”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

În urma parteneriatelor semnate cu federațiile de fotbal și handbal, 50 de copii, fete și băieți, din județul Iași, în mod deosebit din mediul rural și urbanul mic, vor beneficia de toate condițiile necesare, sportive și educaționale, pentru a deveni performanți în domeniul sportiv în care au aptitudini deosebite. Concret, copiii beneficiază de burse lunare prin care sunt acoperite toate costurile care vizează masa, cazarea, echipamentele sportive, precum și participarea la competițiile sportive aferente vârstei lor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.