Sportul cu spirtul. ”L-am strecurat prin cozonac și pască”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Sportul cu spirtul. ”L-am strecurat prin cozonac și pască”

GALERIE
Patratel MARTI, 12 mai 2020 - 3
  • Patratel MARTI, 12 mai 2020 - 3
- +

* Cazul sătenilor răposaţi din cauza alcoolului sanitar contrafăcut a făcut multe valuri (albastre), fiindcă pe tema asta sunt multe de discutat. Dacă respectivii l-ar fi utilizat conform instrucţiunilor, adică pentru uz extern, pesemne că n-ar fi fost pic de deces, aşadar presupunem că ei or fi chiulit de la şcoală când s-au predat cuvintele "uz" şi "extern". 

Avem senzaţia că mulţi compatrioţi care văd pe eticheta unei sticle un cap de mort desenat (eventual, cu două oase încrucişate) sunt convinşi că înăuntru e o băutură specială, anume pentru parastas; aceştia, la o adică, ar fi în stare să dea pe gât orice, chiar dacă poartă etichetă cu simbolul "Radioactiv". Pe partea asta avem şi veşti bune: mulţi săteni care îşi dezinfectează şi interiorul cu spirt au devenit nişte fini cunoscători, capabili să facă diferenţa între un spirt de duzină, "spirt de masă", cum i se mai spune în popor, şi un spirt fin, rafinat, ajuns la maturitate. "Există spirt şi spirt, însă nu ne permitem în fiecare zi să facem lux, că nu-s bani. Când e sărbătoare, bem un spirt bun, un cupaj de spirturi alese, sau chiar din import; în rest, ne mulţumim cu ce putem!", ne spune un sătean cunoscător, care ţine să adauge: "Recunoaştem că, după Paşti, ne-am cam spart în figuri, că n-am mai strecurat spirtul prin pâine, ci prin cozonac şi pască. E o mare diferenţă de gust între spirtul dat prin cozonac cu rahat, cel filtrat prin cozonac cu nucă şi cel trecut prin pască! După ce am strecurat bine am folosit şi bucăţile de cozonac înmuiate, că le-am dat la copii!".

* Fiindcă tot veni vorba despre copii, am aflat că, în acest an, cei mici vor primi de 1 Iunie, de la părinţii cu care au stat izolaţi, cadouri inedite, cu specific de pandemie. Nu, nu e vorba despre măşti, mănuşi sau păpuşi în formă de coronaviruşi, ci despre daruri care poartă amprenta perioadei de izolare, daruri pe care părinţii unora le-au pregătit din timp de-a lungul săptămânilor de stat acasă. De exemplu, micuţul Timotei Târtiţă va primi un roboţel metalic imens, făcut din cele 894 de doze de bere golite de tatăl său în timpul izolării, copilul Petronel Perciune se va alege cu o căsuţă aproape cât camera lui, având pereţii şi acoperişul din pachetele de ţigări fumate de părinţi, pe balcon, iar Marian Scaete va primi o barcă adevărată şi mare, cu care să navigheze pe gârla din localitate, o barcă sigură, care nu se poate scufunda, făcută din micile peturi de spirt medicinal cu care s-au dezinfectat pe toate părţile părinţii şi bunicii săi. Alte sute de copii vor primi coifuri şi bărcuţe de hârtie din declaraţiile pe proprie răspundere folosite.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.