Spre final de campanie au apărut sondajele de manipulare. Unde se face cel mai de încredere dintre acestea

vineri, 07 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Spre final de campanie au apărut sondajele de manipulare. Unde se face cel mai de încredere dintre acestea

Pe ultimele zile ale campaniei au început să apară sondajele de manipulare, stimați telespectatori, făcute de institute de casă, unele dispuse să scrie în rapoarte ce vrea clientul, altele să inventeze pur și simplu, iar altele să fie inventate, adică să nu existe în realitate, dar să fie vehiculate, cu nume pompoase de către partidele sau grupurile obscure afiliate partidelor sau candidaților.

Astfel, într-un cotidian local, care suspină din când în când, semnalându-și existența, de regulă la alegeri, a apărut ieri, pentru vreo 40 de minute, un sondaj de opinie făcut chipurile la comanda PSD, dar în realitate împotriva acestuia, care vehicula cifre amețitoare ori prin înălțimea cotelor unor candidați, mai precis Mihăiță, ori prin micimea altora, din opoziție.

Campania electorală este, după cum se știe, și un prilej de prostituție pentru unele canale media. Unele își pun la vedere paiete de cocotă și o fac fățiș, cu tupeu și poftă, pentru că și-au făcut din asta o meserie. Altele o fac pe ascuns chipurile, mai la fereală, în încercarea de a-și păstra și o aparență de onorabilitate.

Articolul de care spuneam, nemarcat drept publicitate electorală, a fost retras după vreo 40 de minute, suficient timp cât să fie salvat și distribuit ulterior pe diverse grupuri. Replica partidoiului a venit apoi de la un canal TV național, care a lansat o gogoașă pe invers, cum că lucrurile ar sta taman pe dos și că Mihăiță se află la ananghie.

La un alt canal național, frăția penalilor, în care a intrat recent și cocota presei locale, a buhailor șantajiști, este tocat de ceva vreme un alt candidat din târg.

Iaca de asta-i interesantă campania electorală, pentru că, pe lângă programe și lozinci mobilizatoare, arată de ce ar fi nevoie de legalizarea prostituției, adică de o formă  reglementată pentru marcarea ca atare a bordelurilor și a instinctelor care le fac necesară existența.

Cel mai bun sondaj se face la Mitropolie

Spun sursele noastre care ciripesc din curtea Mitropoliei că cel mai acurat sondaj de opinie care se face în aceste zile ar fi tocmai la această onorabilă și fără de pată instituție a târgului nostru, stimați telespectatori.

De mai bine de o lună au început a se strânge la intrare, la racla Sfintei și Ocrotitoarei Parascheva, dar și la stinghiile icoanei din fața măreței catapetesme, sumedenie de pomelnice în care abundă nume precum Mihai, Mihăiță, Marius, Bogdan, Bogdănel, Cosette și Viorel, iar un popă îmbrăcat în sutană și patrafir le strânge pe seară, le așează pe categorii, mai întâi care la vii, care la morți, apoi pe miză, adică pe cât s-a plătit pentru fiecare.

După aceea le așază într-o ordine din timp rânduită, urmând să intre în stăpânirea unui alt ierarh cu funcție mai mare. Cică cu o sfântă regularitate, un alt popă care a ținut post suficient de mult timp le citește în gura mare, spre ascultarea enoriașilor și pomenire pe lumea cealaltă. Iar seniorii partidelor, veniți la rugăciune,  țin numărătoarea numelor pomenite și transmit mai departe cum stă clasamentul, pentru a arăta că rugile și osârdia aduc victoria în alegeri, nu altceva.  Ceea ce, fără îndoială, este un adevăr științific.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii