Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Campania Ziarului de Iasi s-a incheiat: Un cadou extraordinar de Craciun pentru 1.000 de copii

"Stadionul copiilor", un succes

GALERIE
stadionul -Amalia-   0001
  • stadionul -Amalia-   0001
- +

O bucurie imensa pentru cei 1.000 de copii aflati in centrele de plasament din Iasi, unii dintre ei sportivi medaliati, care nu aveau un teren de sport al lor. Gratie generozitatii a numerosi ieseni, de la politicieni, oameni de afaceri, persoane publice foarte cunoscute la pensionari sau simpli ieseni anonimi, "Protectia Copilului" va dispune de o suma de 12.673 de euro pentru a amenaja un modern teren de sport pe un teren viran detinut deja. Initiativa acestui proiect a apartinut "Ziarului de Iasi", care multumeste pe aceasta cale tuturor donatorilor sau cei are au fost alaturi, chiar si moral, in aceasta campanie de succes.

"Asa cum sportul completeaza educatia copiilor, dezvoltind disciplina si spiritul de echipa, aceste tipuri de campanii dezvolta coeziunea comunitara", spune un oficial al "Protectiei Copilului", institutia beneficiara a proiectului. "Ziarul de Iasi" va urmari indeaproape, in mod public, felul in care se vor cheltui banii strinsi de la donatori si va anunta periodic stadiul proiectului.

S-au adunat 12.673 euro, plus proiectarea si studiile tehnice care vor fi necesare

O schita a viitorului stadion, care va fi ingradit cu plase inalte de protectie, schita realizata de graficianul nostru

"Ziarul de Iasi" a facut ieri bilantul campaniei si il prezinta astazi public, cum de altfel va prezenta si fiecare etapa viitoare pina la finalizarea investitiei. Pina in momentul de fata s-au adunat efectiv in conturi 28.000 de lei, echivalentul a 6.511 euro, la cursul BNR. De asemenea, o parte din donatori, care nu erau in tara pentru a semna transferuri sau din alte motive obiective, urmeaza sa depuna in contul DGASPC, in baza angajamentelor ferme facute, o suma totala de 6.500 de lei, echivalentul a 1.511 euro. De asemenea, s-au adunat si 20.000 de lei, adica echivalentul a  4.651 euro, in materiale de constructii si echipamente sportive. In acelasi timp, aceeasi suma este trecuta si in dreptul proiectarii, studiilor topografice si tuturor avizelor necesare. Campania a reusit sa-si atinga scopul, adunind peste 12.000 de euro (12.673, mai exact), la care se adauga proiectarea, studiile tehnice si avizele.

------

"Stadionul copiilor", ultima pledoarie: Alex, fotbalistul surdomut

"Ziarul de Iasi" incheie astazi campania de Craciun „Stadionul copiilor". La aproximativ doua saptamini de la primul articol publicat, campania si-a atins scopul. Peste o mie de copii din centrele de plasament din municipiul Iasi isi vor vedea visul indeplinit. Cu ajutorul unor oameni generosi care au inteles cit de important este pentru acesti copii sa aiba un teren de sport, campania a reusit sa stringa chiar mai multi bani decit si-a propus la inceput. Munca nu s-a incheiat insa.

"Ziarul de Iasi" va urmari si va publica informatii si despre urmatoarele etape ale acestui proiect, pe masura ce acestea se vor desfasura. Ultimele pledoarii in aceasta campanie apartin unor baieti din Centrul de Plasament "I.C. Bratianu". Lista donatorilor aduce si azi nume noi, respectiv Mugur Cozmanciuc, consilier judetean, si Angela Ultimescu, din partea firmei SC Promrax SRL.

"Am jucat la juniori la Poli Iasi. Am fost si pe Ghencea"

Alex are 14 ani si nu reuseste sa se inteleaga cu cei din jur decit prin limbajul mimico-gestual. Incearca sa-mi citeasca pe buze intrebarile, insa e destul de dificil, asa ca e nevoie de ajutorul unui coleg. Desi nu aude deloc, pustiului ii place foarte mult sa joace fotbal, deja e specialist, joaca de pe vremea cind era in clasa a III-a. Ii spune prin semne prietenului sau ce simte pentru acest sport si acesta imi "traduce" mie apoi. "M-am obisnuit cu fotbalul si imi place. Dintre echipe tin cu Steaua si ar fi frumos daca as juca vreodata acolo", spune baiatul, zimbind la gindul ca ar putea fi un fotbalist celebru la un moment dat. In echipa de fotbal, el joaca pe post de mijlocas si spune ca deocamdata ar vrea sa ajute echipa Poli Iasi sa ajunga din nou in prima liga. "Mi-ar placea sa avem un teren al nostru, sa nu ne mai intersectam cu alti copii care nu inteleg ce probleme avem noi", a adaugat Alex.

De cealalta parte, Alin este atacant si e obisnuit sa dea goluri multe. "Daca nu dau goluri, nu mai joc fotbal", spune sigur pe el tinarul de 20 de ani. Alin si-a petrecut aproape intreaga viata prin centrele de plasament si a inceput sa joace fotbal de cind avea 12 ani, adunind deja suficiente medalii la diverse concursuri. Din doua in doua saptamini se duce acasa la parinti unde mai are doi frati, alti trei fiind deja plecati in strainatate. Dintre copiii din centru el e poate cel mai experimentat la fotbal. "Am jucat la juniori la Poli Iasi la un moment dat pentru putin timp. Am fost si pe Ghencea o data, am vrut sa mai merg, dar n-am mai putut. Steaua e echipa mea de suflet chiar daca mai ia bataie citeodata, iar cel mai mult mi-au placut de aici Nicolae Dica si Banel Nicolita. Imi placea si Hagi pe vremea cind era fotbalist. As vrea si eu sa ajung la o echipa de fotbal, eu zic ca as face fata si as juca bine. Oricum, vreau la Steaua, nu la alta echipa", a povestit tinarul. E suparat ca e nevoit sa joace fotbal pe terenul scolii unde nu sint cele mai bune conditii. Viseaza la un stadion pentru ei cum e cel din Copou.

Lista donatorilor se imbogateste astazi cu inca doua nume. Consilierul judetean Mugur Cozmanciuc doneaza 500 de lei pentru construirea terenului de sport. "Doresc sa sprijin in aceasta perioada toti acei copii care nu se pot bucura de conditiile si facilitatile pe care le au oamenii obisnuiti. Campania «Ziarului de Iasi» nu sprijina doar acesti copii, ci si performanta sportiva. Mi-as dori ca la sfirsitul anului 2010 pe acel teren sa-i premiem pe copiii care au reusit sa obtina medalii la concursuri nationale, fiecare pe domeniul lui", a declarat Cozmanciuc. De asemenea, tot cu 500 de lei a contribuit la campania "Stadionul copiilor" si firma SC Promrax SRL, reprezentata de arhitectul Angela Ultimescu.

------

"Multumesc din suflet in numele celor peste 1.000 de copii institutionalizati din Iasi"

* spune directorul de proiecte al DGASPC catre toti cei care au pus umarul in aceasta campanie

"Multumesc din suflet atit in nume personal, cit si in numele DGASPC Iasi si al celor peste 1.000 de copii institutionalizati, tuturor celor care au contribuit la aceasta campanie de stringere de fonduri pentru construirea terenului de sport. Vreau sa asigur inca o data pe toti donatorii campaniei ca toate fondurile strinse vor fi cheltuite cu chibzuinta, cu deplina transparenta si corectitudine. Nu in ultimul rind, multumiri speciale «Ziarului de Iasi», care a initiat si sustinut permanent si energic campania «Stadionul copiilor»", a declarat ieri Marian Serbescu, sef serviciu proiecte si programe din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

"Ziarul de Iasi" va prezenta pe rind toate etapele prin care va trece acest proiect pina la finalizarea lui completa. "Asa cum prevad fazele unui proiect de finantare, am parcurs o prima etapa, respectiv am depus cererea de finantare si am obtinut fondurile necesare (donatii - n.red). Urmeaza implementarea efectiva a proiectului. Aceasta noua etapa presupune realizarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, obtinerea autorizatiei de construire, executia efectiva a lucrarilor de constructie si darea in folosinta a obiectivului. Asa cum sportul completeaza educatia copiilor, dezvoltind disciplina si spiritul de echipa, aceste tipuri de campanii de stringere de fonduri dezvolta coeziunea comunitara", a mai spus Serbescu.

Desi campania de Craciun "Stadionul copiilor" se incheie astazi, donatii se pot face in continuare. Cei care vor sa-i ajute pe copii pot face donatii in lei in contul RO07TREZ4065007XXX000512, codul SWIFT este TREZROBU, adresa fiind str. Anastasie Panu nr. 25. De asemenea, pentru donatii in euro se poate folosi contul RO32RNCB017503360643004, cod SWIFT este RNCBROBU, adresa filialei Iasi a BCR fiind str. Palat nr.11. De asemenea, se pot face donatii in echipamente sau alte materiale necesare construirii acestui teren de sport. Donatiile se pot face si la casieria DGASPC, strada Vasile Lupu nr.57A. Persoana de contact este Marian Serbescu, sef serviciu proiecte si programe.

------

Lista donatorilor

* 1.000 de lei - deputatul Petru Movila

* 1.500 de lei - Constantin Adascalitei, vicepresedintele CJ Iasi

* 2.500 de lei - Doru Tompea, presedintele Fundatiei Academice "Petre Andrei"

* 500 de lei - senatorul Dumitru Oprea

* 1.000 de lei - Gerard Jitareanu, rectorul USAMV

* 2.000 de lei - omul de afaceri Gabriel Mardarasevici

* 6.000 de lei - Directia Judeteana de Tineret si Sport, in echipamente sportive

* 400 de lei - Ciprian Paraschiv, coordonator regional DTS

* 4.000 de lei - SC Farmabiomed SRL, in plase de protectie

* 1.000 de lei - deputatul Cristina Dobre

* 500 de lei - Constantin Simirad, presedintele CJ Iasi

* 1.000 de lei - Asociatia parintilor si elevilor de la Colegiul "Costache Negruzzi"

* 500 de lei - Camelia Gavrila, director al Colegiului "Costache Negruzzi"

* 1.000 de lei - Fiterman Pharma

* 1.000 de lei - Arcadia - spitale si centre medicale

* 100 de lei - Ioan Barliba, managerul Spitalului "Sf. Spiridon"

* 1.000 de lei - Mihaela Popa, senator PDL

* 10.000 de lei - Maricel Popa, patron Grup Omega-Tehnoton, in materiale de constructie

* 100 de euro - Radu Ionel Ursanu, director Directia Regionala de Posta Nord-Est

* 150 de lei - dr. Mihnea Hurmuzache, seful Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului de Boli Infectioase.

* 4.100 de lei - echipa manageriala a companiei Antibiotice

* 1.000 de lei - prof.dr. Mircea Onofriescu, managerul Maternitatii "Cuza Voda"

* 500 de lei - prof.dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF

* 1.700 de lei - echipa de volei Penicilina Iasi: Catalin Stirbu, antrenor principal, Puni Rares, antrenor secund, Tatiana Popa, capitan de echipa, Cristina Lungu, jucatoare, Alina Melinte, jucatoare, Mihaela Stanga, jucatoare, Andra Stresina, jucatoare

* 1.500 de lei - Gabriel Surdu, om de afaceri

* 1.500 de lei - firma Conest

* 800 de lei - Gabriela Vasilache, sefa AJOFM

* 400 de lei - Aurelian Manuta, SC Grup Cinci SRL Cadastru

* 3.000 de lei - Viorel Blajut, patronul Iasisting

* 200 de lei - o profesoara pensionara

* 1.000 de lei - Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi

* 2.000 de lei - Camera Notarilor Publici Iasi

* 200 de lei - prof.dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase

* proiectarea - Eugen Disca, director general S.C. Construct Hirlau SA

* 500 de lei - Mugur Cozmanciuc, consilier judetean

* 500 de lei - Angela Ultimescu, din partea SC Promrax SRL.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri