anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Stafia şi Ghihocelul au lovit cu indienelul. Iaca şi de ce!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Vă prevesteam vineri aicea că va urma un uichend fierbinte la partidoiul ieşean, în ciuda ploilor reci care s-au abătut peste giudeţ, iar unii nu prea ne-au crezut, pe motiv de relaxare şi Covid. 

Ei bine, iaca: au fost cu vârf şi îndesat lovituri la gioale, căci gemete s-au auzit zice-se că până spre Bucium. Peste toate, însă, una anume bucată lovitură ne-a atras atenţia: ghioaga de mămăligă cu care şeful de la muniţip al partidoiului, O stafie cu cioc, l-a cadorisit prin amicul şantajist Ghihocel Osânză pe şeful de la giudeţ, nea Măricel. Ce-i drept, ne spuseseră nouă mai multe surse încă de acum o săptămână că, înainte de licitaţiunea pentru şpitalul pe roţi de la Leşcani, câştigată de niscai turcaleţi,

O stafie cu cioc zice-se că a fost la nea Măricel să aranjeze un tunuleţ ca să fie mălai în campanie pentru tătă lumea, dar pentru asta să câştige niscai indieni pe mână cu stafia. dar, ştiţi şi voi cum e cu astea: până nu vezi, nu crezi, iaca însă că în uichend am şi văzut cum buhaiul şantajist a lovit cu indianul, după ce nea Măricel cică n-a vrut să se bage în combinaţie, nu ştim acuma dacă lovit de pandemia cinstei sau de epidemia fricii de DNA. Stăm aşadar la pândă şi zilele astea, să vedem, vorba scriitorului, dacă pupăza zbrrr au ba pe-o dugheană...

Căprior politic şi tir paleolitic

Staţi însă puţin şi nu mânaţi, ca să vă mai spunem una cu nea Măricel, mai haioasă. E vorba de una singură, şi cu asta basta, închidem subjectul, despre căpriorul acela filmat slobod alergând speriat pe Copou, la bulivar, săptămâna trecută, înainte de anularea stării de urgenţă. După ce noi doar am presupus că săracul animăluţ speriat ar putea fi al şefului de la partidoi, căci ştim că el are vilă acolo cu padoc de animale, undeva pe lângă stadion, iar acolo ştiam că are şi căprioare, iacătă căci un amic ne-a şi servit informaţii mai la obiect.

Este vorba de o fotografie aeriană cu viluţa cu padoc, amicul spunându-ne că nea Măricel este cel care a slobozit zilele trecute căpriorul din curte, că voia să scape de el şi nu avea chef să-l ducă până la pădure. Padocul, zice-se, este lângă terenul de tenis, locuri care se văd zice-se foarte bine de pe terenul de antrenament la futbol al Politehnicii, alături de curtea clubului de tir tot al lui Măricel.

Nu ştim aşadar ce să zicem, dar, după cum vedem că acel căprior a traversat pe trecere bulivarul, parcă am zice că-i animal educat, de casă. Ce ziceţi, nea Măricel: vine au ba şpitalul săptămâna asta?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.