anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

Stagiu de formare în Germania pentru elevii Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

GALERIE
ERASMUS 2022 2ERASMUS 2022 3
 • ERASMUS 2022 2
 • ERASMUS 2022 3
- +

În perioada 12.06.2022-25.06.2022, un grup de 15 elevi ai Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, participă  la un stagiu de formare, în cadrul proiectului cu finanțare europeană Erasmus VET, la Centrul VITALIS Betreuungsgesellschaft für Modellprojekte mbH din apropierea orașului Leipzig, Germania.

Pe parcursul stagiului, elevii de liceu învață și pun în practică noțiuni de grafică, web design și marketing digital, care vin în completarea curriculei ICT naționale, astfel încât competențele nou dobândite să aducă plusvaloare portofoliului academic și profesional, facilitându-le acestora în viitor inserția mai ușoară pe piața muncii, dar și integrarea într-o instituție de învățământ superior, în domeniul de specialitate vizat. Înaintea participării la stagiu, elevii au beneficiat de cursuri gratuite pe platforma OLS (Online Linguistic Support), cu sprijinul Comisiei Europene, acestea având  ca obiectiv perfecționarea comunicării într-o limbă de circulație internațională – limba engleză, factor esențial în parcurgerea optimă a cursului pe pregătire și formare IT.

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut, pentru perioada 2021-20227, Acreditarea Erasmus VET, pentru formarea profesională a elevilor și a cadrelor didactice, în domeniul informaticii și al tehnologiilor conexe, acreditare în baza căreia se desfășoară și actualul proiect. Depunerea candidaturii pentru obținerea  acreditării a presupus pregătirea documentației și conceperea unei propuneri de proiect de către o echipă de cadre didactice coordonate de directorul și managerul proiectelor europene ale școlii, profesor Ariadna Cristina Maximiuc.

Finanțarea din partea Comisiei Europene, în urma Acreditării Erasmus Vet oferă anual Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași posibilitatea organizării de fluxuri de formare elevilor de la  clasele de informatică și cadrelor didactice din aceeași arie curriculară, în diferite țări europene,  la centre de formare acreditate, care oferă stagii practice de specialitate, astfel încât pregătirea profesională a acestora să fie în pas cu progresul educațional și tehnologic actual.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.