anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Stai cu aragazul deschis ca să îţi încălzeşti casa? Pericolele la care te expui

GALERIE
aragaz flacara
 • aragaz flacara
- +

În prag de sezon rece, furnizorii de gaz metan atrag atenția că folosirea aragazului drept sursă de încălzire poate duce la tragedii. 

Aragazul folosit pe post de aparat de încălzire a locuinţei pe timpul sezonului rece prezintă riscul producerii de accidente şi poate duce la moarte.
 
Intoxicatia cu monoxiod de carbon de la aragazul folosit pentru încălzire a devenit o problemă majoră în România.
 
Aproximativ 20% dintre cazurile de intoxicaţie cu monoxid de carbon au loc din cauza încălzirii locuinţelor cu ajutorul aragazului, iar victimele sunt de cele mai multe ori vârstnicii sau şomerii.
 
Sfaturi:
 
- nu modificaţi aragazul şi legăturile sale fără avizele unor reprezentanţi oficiali ai companiei de gaz şi aceste modificări trebuie făcute numai de tehnicienii companiei de gaz;
 
- nu dormiţi cu focul aprins. Se poate acumula de la aragazul aprins, prin arderea oxigenului, monoxid de carbon, care poate ucide prin asfixie, mai ales la locuinţele izolate cu geamuri termopane, care nu "respiră" cu mediul exterior;
 
- instalaţiile care contribuie la alimentarea aragazului şi aragazul în sine trebuie verificate pentru a vă asigura că acestea funcţionează corect;
 
- aragazul nu se lasă aprins nici dacă părăsiţi locuinţa;
 
- flacăra trebuie să fie albastră. Dacă e portocalie, pereţii sau mobila de lângă aragaz au zone decolorate sau dacă simţiţi aerul din încăpere mai condensat sau miros de gaz semnalizator mercaptan, sunteţi în pericol de intoxicare.
 
- în aceste cazuri, se opreşte aragazul, nu se foloseşte nici o sursă de flacără sau scânteie şi se aeriseşte bine locuinţa.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.