Stai la curte și nu ai foișor?

joi, 20 iunie 2024, 13:50
4 MIN
 Stai la curte și nu ai foișor?

Plăcerea de a locui la curte nu este deplină fără un foișor în care să te bucuri de liniștea dimineților și de serile petrecute alături de cei apropiați. Fie că vrei un colț pregătit special pentru a savura cafeaua sau un „cartier general” în care să aduni gașca la grătar, trebuie să știi exact de ce ai nevoie, încă dinainte de a începe treaba.

Pentru că, un foişor, indiferent de mărimea lui, dacă este rustic sau modern, este elementul practic şi util care îţi înfrumuseţează curtea şi reprezintă totodată o modalitate plăcută pentru a-ţi petrece timpul liber, la tine acasă.

Amenajarea unui loc de relaxare precum foişorul poate fi diferită, în funcţie de preferinţe sunt forme hexagonale, octogonale, pe rotund, cu structura din lemn sau structură metalică. De multe ori poate conţine un grătar împreună cu o zonă de luat masa ori scaune şi fotolii relaxante sau canapele pentru cât mai mulţi membrii.

Vrei să înfrumuseţezi grădină şi în acelaşi timp să creezi un colţişor de relaxare, ferit de stropii de ploaie, dar şi de razele puternice ale soarelui? Optează pentru un foişor care îţi oferă toate aceste lucruri. Iată cum poţi alege foişorul perfect pentru grădina ta.

Când te-ai decis că ai nevoie de un foişor în curte atunci este momentul să îţi şi planifici cum ai vrea să arate. Există modele de foişoare pe care le poţi cumpăra de la producători direct făcute ori poţi opta să îl construieşti de unul singur după propria schiţă. Însă, pentru început, dacă vrei să îl construieşti singur acasă, este indicat să apelezi la un specialist sau să gândeşti ori să cauţi cât mai multe schiţe gata făcute pentru foişoare, astfel încât să realizezi o construcţie perfectă.

Ca şi model există o gamă variată de foişoare, atât din punct de vedere al culorii, materialului său al formei. În funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie poţi alege unul rotund, dreptunghiular, hexagonal, octagonal, pe structura din lemn ori metalică, rustic sau modern. Forma foişorului ar trebui să fie în concordanţă şi cu restul amenajărilor din curte. Dacă nu ai prea mult spaţiu la dispoziţie, un foişor cu o formă dreptunghiulară poate fi alegerea ideală. La fel şi un foişor cu formă pătrată. Este un model compact ce nu ocupă mult spaţiu fiind potrivit pentru grădini cu dimensiuni mai mici. Foişorul rotund este o alegere potrivită pentru o curte amenajată în stil vintage, iar cele mai indicate sunt cele cu structură metalică.Un foişor hexagonal este indicat oricărui stil de amenajare, atât vintage cât şi modern, rustic ori elegant. Se integrează uşor în orice stil şi se potriveşte atât într-o curte mare, cât şi într-una cu dimensiuni mai mici.

Un foişor perfect pentru orice tip de grădină este cel din lemn. Poţi opta pentru acoperiş din stuf, care îi va da un aer rustic, aducându-ţi aminte de vremea copilăriei petrecute la bunici. În interior, poţi pune o masă şi câteva canapele, cu perne moi care să aibă o husă din material textil. Poţi opta pentru alb sau pentru un imprimeu colorat. Totul depinde de starea ta de spirit!

O idee mai îndrăzneaţă este cea a unui foişor spaţios, care să copieze o sufragerie tipic americană. Construieşte un foişor spaţios din lemn, căruia să îi dai viaţa cu un mobilier din ratan şi cu câteva ghivece cu flori. Pentru un plus de eleganță poţi construi şi un şemineu. Iar pentru un aer romantic, nu uita de felinare. Seara petrecută în acest foişor va fi o feerie!

Dacă nu dispui de prea mult spaţiu pentru a-ţi crea locul de evadare în grădină, optează pentru un foişor micuţ, din fier forjat. Ca să creezi şi un spaţiu umbros, în care poţi citi în voie şi îţi poţi savura ceştile de cafea în dimineţile de weekend, plantează şi câteva plante agăţătoare, care să îl îmbrace. În apropiere pune şi nişte tufe de trandafiri, care vor da culoare, iar când înfloresc, parfumul lor se va răspândi în foişor. Ce poate fi mai plăcut?

Nu trebuie să fii neapărat un expert în construcţii pentru a şti cum să construieşti un foişor. Dacă te pasionează acest aspect şi respecţi întocmai instrucţiunile tehnice, atunci nu ai cum să dai greş. Sunt o mulţime de schiţe exacte care te pot ajuta să îţi construieşti un foişor de la zero. Vei şti care sunt dimensiunile exacte ale materialelor pe care va trebui să le foloseşti şi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi.

Amenajarea acestuia depinde şi aici de preferinţe. Poţi accesoriza foişorul cu detalii ce ţin de un anume stil, fie că optezi pentru vintage, rustic, elegant sau modern. Pentru a fi un loc de relaxare şi distracţie, acesta trebuie să fie spaţios, luminos şi primitor. Scaunele, canapelele sau fotoliile îl vor face să fie mai comod, în timp ce o masă mare şi încăpătoare va fi elementul principal. Dacă foişorul este suficient de mare, în acelaşi spaţiu poţi construi un grătar, iar foișorul neapărat să fie acoperit, pentru a-ţi putea petrece timp în el şi atunci când vremea nu este tocmai bună.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii