Stăpânul Planului Național de Ratare al României, Cristian Ghinea, trebuie să demisioneze acum! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Comunicat de presă

Stăpânul Planului Național de Ratare al României, Cristian Ghinea, trebuie să demisioneze acum! (P)

GALERIE
vasile toma mai
  • vasile toma mai
- +

În acest moment, unul dintre cele mai importante portofolii din Guvernul României aparține Investițiilor și Proiectelor Europene, unde își dă măsura incompetenței useristul Cristian Ghinea.

Că ar fi fost la Proiecte Europene, la Finanțe sau în oricare Minister, ar fi fost la fel pentru că acest domn cu pretenții docte, sfătos în declarații și de neînduplecat în planurile sale din start ratate, deține orice alte calități și competențe numai pe cele necesare gestionării unui Minister nu! Și, ca orice persoană pentru care nu competența și responsabilitatea contează, ci câștigul personal și de grup, manifestarea arogantă și satisfacerea celor care preferă tocmai astfel de persoane în funcții, domnul Ghinea a devenit Dinu Păturică al Planului Național de Redresare și Reziliență al României pe care l-a transformat magistral în Planul Național al Ratării României.

Trebuie să recunoaștem că există un geniu și în eșec și ratare! În acest sens, domnul Ghinea este reper mondial.

PNRR-ul României a avut suficient timp să fie elaborat. PNRR a fost retrimis nu o dată de Comisia Europeană cu observațiile de rigoare.

În schimb, domnul Ghinea care se laudă că a muncit din greu pentru a asigura un viitor României prin PNRR și își plânge de milă, așteptând să fie mângâiat pe cap și căinat pentru atâta efort, a făcut următoarele:

1. Nu a oferit nicio consultare reală cu reprezentanții sociali și economici, mimând o așa-zisă transparență, care, de fapt, nu a fost altceva decât o mimare umilitoare și discursuri cu limbaj de lemn.

2. Nu a spus niciodată ce s-a făcut cu Fișele tehnice pe care, chipurile, le-a pus la dispoziție tuturor pentru a veni cu propuneri de proiecte. Practic, o altă mare bătaie de joc administrată tuturor acelora care au crezut în cuvântul acestui domn și în faptul că implicarea lor contează în vreun fel.

3. Nu știm ce cine sunt "experții" care au elaborat fișele pentru proiectele din PNRR și nici nu vom ști vreodată din simplul motiv că numai domnul Ghinea și cercul lui de interese au decis pe un simplu criteriu: avantajul personal și de grup!

4. Nu știm cine își asumă răspunderea pentru eșecul PNRR, care tocmai s-a întors din nou!! - de la Comisia Europeană cu multe observații, cum era și de așteptat! Ceea ce înseamnă că aprobarea pentru PNRR ar putea veni de-abia la sfârșitul lui septembrie. Consecința? Ratăm un an din absorbția fondurilor alocate PNRR. Timp în care toate statele membre își vor fi primit deja prefinanțările în valoare de miliarde.

Știm că toate economiile statelor membre se redresează, iar economia românească și întreaga Românie nu. Pentru că, pentru domnul Ghinea, redresarea înseamnă ratare, iar singura reziliență pe care o cunoaște este aceea la orice propunere constructivă și orice proiect care poate fi benefic pentru români.

Dacă cineva mai avea vreo îndoială, în ciuda tuturor avertismentelor date de social-democrația românească, PNRR este doar instrumentul de satisfacere a intereselor ale sponsorilor și pușculița de partid ale celor care cred că și-au luat țară și popor pe persoană fizică.

Pentru domnul Cristian Ghinea, am un singur cuvânt: DEMISIA!! A ratat PNRR.

A ratat Temporary Framework. Ratează exercițiul financiar multianual european 2021-2027!

Ratează Next Generation UE. Infrastructura României e la pământ. De infrastructura Moldovei nici nu mai zic regiune izolată intenționat și lăsată în subdezvoltare economică.

Ca și infrastructura, întreaga Românie va ajunge la pământ. Iar această ratare poartă un nume: Cristian Ghinea!

Vasile TOMA

Deputat de Iași

Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Altalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. Du pă cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.