anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Statele europene vestice vor să uite de Ucraina

GALERIE
arme_Ucraina
 • arme_Ucraina
- +

Statele europene vestice vor să uite de Ucraina: în iulie, nici o ţară mare nu a promis noi ajutoare regimului de la Kiev, arată datele colectate de Ukraine Support Tracker. „Fluxul promisiunilor de sprijin internaţional pentru Ucraina a secat în iulie. Nicio ţară mare din UE, precum Germania, Franţa sau Italia, nu şi-a luat noi angajamente semnificative. 

Cu toate acestea, decalajul dintre ajutorul promis şi cel efectiv acordat s-a redus. Ultima actualizare realizată de Ukraine Support Tracker (2 iulie – 3 august) arată că, în iulie, s-au luat angajamente de sprijin pentru Ucraina de doar aproximativ 1,5 miliarde de euro. În total, monitorizarea înregistrează acum angajamente de 84,2 miliarde de euro.

„În iulie, ţările donatoare nu au iniţiat aproape niciun ajutor nou, dar au oferit o parte din sprijinul deja promis, cum ar fi sistemele de arme”, spune Christoph Trebesch, şeful echipei care Ukraine Support Tracker. Germania, de exemplu, nu a a anunţat orice sprijin militar suplimentar, deşi a trimis un ajutor militar considerabil angajat anterior”, scrie Ucraine Support Tracker, pe site-ul ei.

Politico scrie că aceste date „ilustrează un punct pe care militarii şi politicienii ucraineni l-au spus în mod repetat: marile puteri europene nu ţin pasul cu ajutorul militar venit din SUA”.

Cititi mai multe pe defapt.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.