anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Stație de încărcare rapidă la Moldova Center, Iași (P)

GALERIE
Cladire 1mStatie 4mStatie 2m
 • Cladire 1m
 • Statie 4m
 • Statie 2m
- +

La începutul lunii aprilie 2022, în parcarea Moldova Center din Iași a fost amplasată o stație de încărcare auto rapidă de 50 kW, stație, care permite reîncărcarea cu o durată de așteptare mult mai scurtă decât stațiile obișnuite.

Astfel, Moldova Center vine în întâmpinarea nevoilor clienților care doresc să rezolve problema încărcării mașinilor electrice în centrul orașului, câștigând timp pe care îl pot valorica mergând la masă, la diverse cumpărături sau pentru alte activități în zonă.

Stația este inclusă în platforma Eon Drive și poate fi identificată aici: https://harta-statii.eondrive.ro. De asemenea, se găsește cu ușurință și în platforma generală https://www.plugshare.com.

Este posibilă încărcarea a două vehicule electrice în același timp, cu o putere de 50 kW DC, respectiv 22 kW AC. Încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează, în curent continuu, aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii. Tipurile de conectori de care dispune stația de încărcare sunt: CHAdeMO – 50 kW, CCS/SAE – 50 kW și Type 2 – 22 kW. Alimentarea se poate face la orice oră, parcarea Moldova Center fiind deschisă 24/7.

Prin încadrarea în standardul “BREEAM VERY GOOD”, precum și prin toate acțiunile de investiții în tehnologii moderne, Moldova Center urmărește lasarea unei amprente cât mai “verzi” în zona Iașului.

Amplasarea unei prime stații de încărcare electrice, face parte din strategia de dezvoltare prin sustenabilitate a clădirii, cu atenție la mediul înconjurător. Alte proiecte vor fi puse în aplicare în perioada următoare, incluzând amplasarea de panouri fotovoltaice pentru a produce energie verde, dar și suplimentarea numărului de stații de încărcare pentru a deservi și mai bine chiriașii din zona de birouri.

Cu un concept mixt (office și retail), clădirea este un reper pe harta orașului, având în portofoliu aproximativ 17.000 de mp închiriați. Companii importante ocupă integral cele 6 etaje de birouri premium, iar firmele de retail de la parter oferă servicii și produse perfect adaptate pentru un total de peste 1.500 de persoane angajate în clădire. Proiectul implementat în clădire amplifică starea de bine a angajaților din spațiile de birouri și a tuturor celor care locuiesc în zonă sau vizitează centrul orașului.

Moldova Center a ales varianta amplasării acestei stații de încărcare rapide, încurajând un stil de viață cât mai sănătos prin facilitarea accesulului la tehnologii „verzi”, care să ofere libertate de mișcare și timpul necesar pentru activitățile preferate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.