Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Stație de încărcare rapidă la Moldova Center, Iași (P)

GALERIE
Cladire 1mStatie 4mStatie 2m
  • Cladire 1m
  • Statie 4m
  • Statie 2m
- +

La începutul lunii aprilie 2022, în parcarea Moldova Center din Iași a fost amplasată o stație de încărcare auto rapidă de 50 kW, stație, care permite reîncărcarea cu o durată de așteptare mult mai scurtă decât stațiile obișnuite.

Astfel, Moldova Center vine în întâmpinarea nevoilor clienților care doresc să rezolve problema încărcării mașinilor electrice în centrul orașului, câștigând timp pe care îl pot valorica mergând la masă, la diverse cumpărături sau pentru alte activități în zonă.

Stația este inclusă în platforma Eon Drive și poate fi identificată aici: https://harta-statii.eondrive.ro. De asemenea, se găsește cu ușurință și în platforma generală https://www.plugshare.com.

Este posibilă încărcarea a două vehicule electrice în același timp, cu o putere de 50 kW DC, respectiv 22 kW AC. Încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează, în curent continuu, aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii. Tipurile de conectori de care dispune stația de încărcare sunt: CHAdeMO – 50 kW, CCS/SAE – 50 kW și Type 2 – 22 kW. Alimentarea se poate face la orice oră, parcarea Moldova Center fiind deschisă 24/7.

Prin încadrarea în standardul “BREEAM VERY GOOD”, precum și prin toate acțiunile de investiții în tehnologii moderne, Moldova Center urmărește lasarea unei amprente cât mai “verzi” în zona Iașului.

Amplasarea unei prime stații de încărcare electrice, face parte din strategia de dezvoltare prin sustenabilitate a clădirii, cu atenție la mediul înconjurător. Alte proiecte vor fi puse în aplicare în perioada următoare, incluzând amplasarea de panouri fotovoltaice pentru a produce energie verde, dar și suplimentarea numărului de stații de încărcare pentru a deservi și mai bine chiriașii din zona de birouri.

Cu un concept mixt (office și retail), clădirea este un reper pe harta orașului, având în portofoliu aproximativ 17.000 de mp închiriați. Companii importante ocupă integral cele 6 etaje de birouri premium, iar firmele de retail de la parter oferă servicii și produse perfect adaptate pentru un total de peste 1.500 de persoane angajate în clădire. Proiectul implementat în clădire amplifică starea de bine a angajaților din spațiile de birouri și a tuturor celor care locuiesc în zonă sau vizitează centrul orașului.

Moldova Center a ales varianta amplasării acestei stații de încărcare rapide, încurajând un stil de viață cât mai sănătos prin facilitarea accesulului la tehnologii „verzi”, care să ofere libertate de mișcare și timpul necesar pentru activitățile preferate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri