Statul alocă 3.720 lei anual/elev şi la stat, dar şi la şcolile private
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Dezbatere oficială privind situaţia învăţământului preuniversitar privat ieşean

Statul alocă 3.720 lei anual/elev şi la stat, dar şi la şcolile private

GALERIE
conferinta educatie (1)conferinta educatie (2)conferinta educatie (3)
 • conferinta educatie (1)
 • conferinta educatie (2)
 • conferinta educatie (3)
- +

Situaţia instituţiilor de învăţământ preuniversitar private a fost pusă în discuţie ieri în cadru oficial la Hotel Unirea. Evenimentul anual, intitulat „Strategii de reuşită educaţională în învăţământul particular şi alternativele educaţionale“, a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Iaşi, în parteneriat cu Grădiniţa Excellence.

Discuţiile s-au centrat în principal pe identificarea unor strategii eficiente de asigurare a calităţii în educaţie, dar şi promovarea exemplelor de bună practică.

La eveniment au participat şi adjuncţii ISJ, Mihaela Ţura şi Bogdan Bârzoi, alături de coordonatorul departamentului pentru învăţământ particular, Aura Ţabără, care au specificat încă de la debutul conferinţei că, la fel ca cele de stat, şi instituţiile de învăţământ private trebuie să se supună specificaţiilor Legii Educaţiei Naţionale şi să respecte metodologiile impuse de minister.

La activitatea de ieri a participat şi prof.dr. Gheorghe Felea, consilier superior în Ministerul Educaţiei, care a prezentat aspecte legate de asigurarea finanţării de bază pentru unităţile de învăţământ care reprezintă pluralismul educaţional.

„În acest moment, învăţământul particular beneficiază de finanţare de la stat, conform hotărârii nr. 32 din 2017 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 136 din 2016. Acest lucru s-a hotărât pentru că această finanţare este un drept al copilului şi, astfel, indiferent de şcoala la care învaţă, elevul beneficiază de suma de 3.720 de lei anual“, a specificat Gheorghe Felea.

În partea a doua a activităţii au fost organizate trei ateliere de lucru dedicate promovării alternativelor educaţionale din judeţ, a managementului eficient al grădiniţei şi al grupei de preşcolari, dar au fost prezentate şi unele tehnici de dezvoltare a abilităţilor de comunicare eficientă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.