Statul pregăteşte licitaţiile pentru un stadion de 30.000 de locuri la Timişoara
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Statul pregăteşte licitaţiile pentru un stadion de 30.000 de locuri la Timişoara

GALERIE
stadion
  • stadion
- +

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a alocat 700.000 de lei şi a lansat o licitaţie pentru întocmirea documentaţiei necesare în vederea construirii unei noi arene sportive, la Timişoara, cu 30.000 de locuri, pe locul actualului stadion.

Potrivit unui comunicat de presă de marţi al Consiliului Judeţean Timiş, documentaţia necesară realizării noii arene sportive, la Timişoara, a intrat în licitaţie publică, iar Compania Naţională de Investiţii (CNI) a alocat 700.000 de lei pentru această etapă.

Serviciul licitat presupune întocmirea studiului de prefezabilitate, a celui de fezabilitate, a altor studii de specialitate, precum şi elaborarea documentaţiilor pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

Arena va avea 30.000 de locuri şi va fi construită prin Compania Naţională de Investiţii, pe locul actualului stadion.

Amplasamentul a fost predat CNI de către Consiliul Judeţean Timiş în luna iulie şi are o suprafaţă aproximativă de 58.000 metri pătraţi. Se propune demolarea actualului stadion şi apoi construirea unui complex sportiv cu tribune acoperite. Demolarea actualului stadion intră în sarcina Consiliului Judeţean. De asemenea, CJ Timiş se angajează să realizeze utilităţile necesare. Disciplinele sportive principale avute în vedere sunt fotbalul şi rugby-ul. Această prevedere nu este limitativă şi se referă la sporturile populare cu necesarul cel mai mare de suprafaţă de joc.

„Ne aflăm în faţa unui moment important pentru realizarea noului stadion. La scurt timp după ce am predat amplasamentul, CNI a şi lansat licitaţia pentru studiile necesare. Investiţia se mişcă în acest moment foarte rapid. Firma care va câştiga licitaţia va avea termen 4,5 luni să predea documentaţia. Suntem la dispoziţia Companiei pentru orice situaţie ce ar putea să apară, astfel încât să nu existe sincope în derularea investiţiei”, spune preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Conform caietului de sarcini lansat în licitaţie publică, complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat naţional, de Champions League, de Campionat European şi de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va îndeplini standardele pentru desfăşurarea competiţiilor la nivelul SuperLigii Naţionale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby şi a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla în imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerinţelor minime de distanţă impuse de regulamentele competiţiilor de fotbal şi de rugby.

Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie cinci luni pentru a pune la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţie documentaţia solicitată, pasul următor fiind licitarea proiectării şi execuţiei noului stadion. Ofertele de participare vor fi deschise în 4 octombrie.â

Arena va fi construită prin Compania Naţională de Investiţii, beneficiar fiind Consiliul Judeţean. Actualul stadion Dan Păltinişanu, construit în perioada anilor 1960, se află într-o stare precară privind rezistenţa construcţiei şi nu mai prezintă siguranţă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.