anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Stelian Tănase, către liberali: V-aţi unit înhăitat cu PSD, care este o alianţă toxică. Staţi alături ca nişte şcolari ascultători

GALERIE
stelian tanase
 • stelian tanase
- +

Istoricul şi politologul Stelian Tănase a declarat, marţi, în cadrul simpozionului “PNL între Prima şi a Doua Modernizare a României: 147 de ani de liberalism”, care a avut loc în Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, în prezenţa tuturor liderilor partidului, că PNL se duce spre alegerile din 2024 dezbinat şi s-a unit, ca să nu zică înhăitat, cu PSD-ul, care este o alianţă toxică. El i-a îndemnat să găsească în perioada următoare o cale ca să se prezinte în faţa electoratului uniţi, pentru a scoate de la putere PSD, despre care a spus că este ”piaza rea a politicii româneşti, în ultimii 30 de ani”.

”PNL se duce spre alegerile din 2024 dezbinat, sunt două partide liberale, plus alte grupări care pretind tendinţe sau idei liberale, nu dau numele partidului, ca să nu politize, şi cred că asta va duce la catastrofă. Veţi pierde alegerile, dacă nu vă veţi unifica”, a spus Stelian Tănase în cadrul simpozionului. El a continuat: ”V-aţi unit, ca să nu zic înhăitat, cu PSD-ul, care este o alianţă toxică, cu un foarte subţire alibi că e continuitate, unitate, coeziune. Nu, este oportunism şi este un calcul greşit, nerealist”, a spus analistul. Stelian Tănase a precizat că, la fel ca toate exemplele din istorie, ”şi această coabitare sau cum vreţi să îi spuneţi va produce eşec”.

”Trebuie să găsiţi în perioada următoare o cale ca să vă prezentaţi în faţa electoratului uniţi, cu aceleaşi idei, cu aceleaşi priorităţi, tehnici şi strategii, ca să scoateţi de la putere PSD, piaza rea a politicii româneşti, în ultimii 30 de ani. Să nu ne facem iluzii, să ne ascuncdem după formule. Este o alianţă toxică şi, din păcate, în această alianţă toxică, nu câştigaţi dumneavoastră, sau noi, că şi eu sunt liberal. Câştigă PSD-ul. O arată şi primul an de guvernare alături de ei şi o va arăta şi continuarea acestei situaţii”, a spus Tănase. El le-a spus liberalilor că nu vor câştiga în faţa PSD. ”Vă va înghiţi şi deocamdată, primul efect este că a şters identitatea PNL-ului, în spatele propriei sale identităţi. Nu aveţi mesaj, nu vă vedeţi. Motivul este simplu, pentru că temele mari şi discursul le ţine PSD-ul. Dumneavoastră staţi alături, aşa, ca nişte şcolari ascultători care speraţi să beneficiaţi de această situaţie, fiecare în parte, ca să nu spun mai mult”, a mai comentat Tănase, adăugând că PNL trebuie să regândească această strategie care este perdantă. Stelian Tănase a mai spus că ”alegerile nu sunt departe şi un congres extraordinar al PNL ar putea aduce acele clarificări pe care trecutele congrese nu le-a adus” şi a arătat că ”PSD este un partid de bătut”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.