Stenograma scandalului din conducerea Parlamentului: Sunteţi nişte hoţi şi trebuie să vă fie ruşine
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Stenograma scandalului din conducerea Parlamentului: Sunteţi nişte hoţi şi trebuie să vă fie ruşine

GALERIE
parlament
  • parlament
- +

Camera Deputaţilor a publicat stenograma şedinţei comune a Birourilor permanente reunite din data de 1 februarie în care Cristian Ghinea (USR), Şerban Nicolae (PSD) şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-au aruncat reciproc injurii, pe fondul protestelor din ultimele zile.

Social-democratul Şerban Nicolae le-a reproşat celor de la USR faptul că l-ar fi insultat prin protestele organizate pe holurile Parlamentului pe tema OUG privind modificarea Codurilor penale.

„Domnul Şerban Nicolae:

Domnule preşedinte,

Stimaţi colegi,

Eu am fost pus într-o situaţie absolut inadmisibilă de către un grup de cetăţeni pe care nu-i cunosc. Am recunoscut pe domnul Nicuşor Dan. Am mai recunoscut una sau două persoane, pe domnul Ghinea, pe domnul… Am fost apostrofat cu cuvintele: „hoţii” şi „să vă fie ruşine”. Este o grosolănie pe care eu nu o accept nimănui, o acuzaţie că aş fi furat sau că aş fi hoţ, este o abjecţie în ceea ce mă priveşte, este descalificantă. Am înţeles că s-au făcut declaraţii şi în prezenţa presei. Ele nu sunt conforme nici cu jurământul depus de parlamentari, nici cu statutul de parlamentari. Şi vreau să rămână înregistrată această menţiune a mea, rezervându-mi dreptul, în calitate şi de avocat, să acţionez aşa cum cred de cuviinţă. Dar, din punctul meu de vedere, este un lucru absolut inadmisibil. Cine nu are şapte ani de acasă ar fi trebuit să reuşească să-i recupereze până la depunerea jurământului ca parlamentar.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Mulţumesc.

Domnul Ghinea.

Domnul Cristian Ghinea:

Domnule Nicolae, cetăţenii aceia erau nişte parlamentari deputaţi şi senatori…

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Domnule Ghinea, am o rugăminte. Aveţi microfonul, apropiaţi-l sau vorbiţi mai tare, aveţi două variante. Dacă vreţi să vă auzim, dacă vreţi să vorbiţi numai…

Domnul Cristian Ghinea:

Am auzit. Tocmai, vorbesc mai tare şi în microfon.

Domnule Şerban Nicolae, acei cetăţeni erau parlamentari aleşi ai României, care veneau să facă declaraţii la presă. Nu ştiu cine …

Domnul Şerban Nicolae:

Nu vorbesc de declaraţiile la presă, domnule Ghinea. Eraţi…

Domnul Cristian Ghinea:

Lăsaţi-mă să termin…

Domnul Şerban Nicolae:

Nu fiţi laş.

Domnul Cristian Ghinea:

Eu nu v-am întrerupt pe dumneavoastră.

Domnul Şerban Nicolae:

Nu fiţi laş.

Domnul Cristian Ghinea:

Eram de faţă, şi dumneavoastră aţi reacţionat foarte nervos…

Domnul Şerban Nicolae:

Adică? La ce?

Domnul Cristian Ghinea:

…aducând injurii către cetăţeni.

Continuarea, pe Mediafax.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.