Stenogramele unei şpăgi eşuate: “Să nu ajungem prin tribunale şi să ne înţelegem”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Stenogramele unei şpăgi eşuate: “Să nu ajungem prin tribunale şi să ne înţelegem”

GALERIE
dare mita Adrian Solescu
  • dare mita Adrian Solescu
- +

Prins cu o serie de nereguli rutiere grave, un şofer a vrut să “se înţeleagă” cu poliţistul care-l ancheta şi să-i ofere mită. Acesta a intrat în discuţie şi i-a dat speranţe conducătorului, însă doar pentru a aduna probe incriminatorii.

 

Adrian Solescu, un tânăr de 31 de ani din Iaşi, a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Sentinţa a fost luată de Tribunalul Iaşi recent iar, zilele trecut, procesul său s-a reluat la Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii primei instanţe au finalizat totodată şI motivarea sentinţei, din document reieşind că principala probă împotriva lui Solescu fiind o înregistrare realizată de poliţistul care îl investiga. Pe 18 decembrie 2018, Solescu a parcat neregulamentar o maşină marca Seat, undeva în zona Gării.

Din acest motiv, doi agenţi de poliţie i-au cerut documentele, Solescu prezentând un permis de conducere şi o carte de identitate din Republica Moldova, care erau false. Din acest motiv, individual a fost dus în sediul Poliţiei Transporturi Feroviare, unde agenţii au aflat că Solescu nu avea, în 2009, paşaport şi, ca atare, nu ar fi putut trece frontiera pentru a-şI întocmi acte de identitate moldoveneşti. Solescu a recunoscut în cele din urmă că avea acte false, şi a spus că le-a cumpărat de la un cetăţean pentru 500 de euro. În timp ce unul dintre poliţişti întocmea procesul verbal, Solescu i-a cerut “să se înţeleagă”, deoarece are nevoie de documente pentru a merge în Anglia, unde transporta persoane. „Ca urmare, denunţătorul P.V. a decis să înregistreze cu telefonul mobil discuţiile purtate în continuare cu inculpatul, care a promis celor doi agenţI de poliţie suma de 1.000 lire sterline, apoi 1.200 lire sterline, pentru a nu I se întocmi dosar penal”, se arată în motivare. Înregistrarea discuţiei a fost ataşată la dosar şi demonstrează că, pentru a-l prinde pe mituitor, poliţistul a intrat în jocul lui şi a creat aparenţa că ar fi interesat de mită. În realitate, a formulat denunţ.

Una dintre discuţiile înregistrate de poliţistul P.V.

PV: N-ai cum. Ce înseamnă, din punctul tău de vedere, să ne înţelegem?

SMA: Îs mai multe variante.

PV: Anume?

SMA: Normal n-am... Nu putem să le zicem chiar aşa pe faţă. Cer să ne înţelegem. Adică...

PV: Ce înseamnă să înţelegem? Suntem cetăţeni români. Înţelegem. Dacă vorbim amândoi română.

SMA: Da, da’ eu ştiu... Vroiam să zic de-o sumă ceva şi asta ca să najungem prin tribunale şi ne înţelegem...

PV: Dă o variantă.

SMA: ( n.n. - râde ) Eu am zis că de-o sumă, ceva...nu acuma...

PV: Dă o variantă.

SMA: ...ca să spunem la propriu şi asta. Adica...să ne înţelegem într-un fel şi ca să...

PV: Dă o variantă.

SMA: Eu v-aş da, da’ după aceea... să nu fie...adică pentru dosar să am mai multe probleme, eu. Şi de asta să ne putem înţelege între noi...

PV: Propune o variantă.

SMA: Eu… Adica… cu o sumă de bani...Adica să...

PV: O variantă. O sumă de bani e şi un leu. Ştii cum îi.

SMA: Nu de-un leu...De asta vă zic. O sumă de bani şi ne înţelegem să n-am probleme mai încolo.

PV: Ce înseamnă?

SMA: Ei! Să plătesc o su...

PV: Pe româneşte.

SMA: O mie de lire! O mie şi....

PV: Lucrezi în Anglia? De unde lire?

SMA: Da!

PV: Nu ştiu ce să zic. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.