Stephan Kohn, înalt funcţionar guvernamental: „Pericolul Covid-19 a fost supraestimat”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Stephan Kohn, înalt funcţionar guvernamental: „Pericolul Covid-19 a fost supraestimat”

GALERIE
Stephan Kohn
  • Stephan Kohn
- +

Raportul unui înalt consilier guvernamental despre gestionarea dezastruasă de către guvernul german a crizei Corona, a făcut vâlvă săptămâna trecută. Stephan Kohn, autorul raportului, a fost între timp suspendat din funcţia deţinută la Ministerul de Interne german, scrie Hotnews.ro. Kohn a declarat politica guvernului federal, în pandemia Corona, drept un fiasco. El scrie despre o „falsă alarmă globală”, despre stat ca „unul dintre cei mai mari producători de fake news” şi despre faptul că, în loc să prevină decesele, măsurile luate provoacă mult mai multe victime, ca „pagube colaterale”.

Kohn a publicat raportul său asupra măsurilor Corona, ca document oficial al unităţii „Protecţia infrastructurii critice”, una dintre cele şase unităţi din departamentul „Managementul crizelor şi protecţia civilă”. Funcţionarul de stat german (nivel A14) este referent de specialitate şi conduce proiectul „Reînnoirea strategiei naţionale KRITIS”, care se ocupă de infrastructuri critice în dificultate. După apariţia publică a „Documentului 93”, Ministerul de Interne i-a dat lui Kohn „interdicţie de exercitare a atribuţiilor de serviciu”.

În rezumatul preliminar al analizei sale, autorul face câteva observaţii şocante: „Efectele observabile ale COVID-19 nu oferă dovezi suficiente că – din punct de vedere al efectelor asupra sănătăţii societăţii în ansamblu – este mai mult decât o alarmă falsă. Probabil că noul virus nu a prezentat în niciun moment un risc pentru populaţie, care să fi depăşit nivelul normal (cifra comparativă este rata obişnuită de deces în Germania). În principal, Corona ucide oamenii care, statistic, mor anul acesta deoarece au ajuns la sfârşitul vieţii, iar corpurile lor slăbite nu mai pot face faţă stresului zilnic aleatoriu (inclusiv cei aproximativ 150 de viruşi ştiuţi în prezent)”.

„Pericolul Covid-19 a fost supraestimat”, consideră Kohn, scriind că sunt „nu mai mult de 250.000 de decese cauzate de Covid-19 la nivel mondial într-un sfert de an, faţă de 1,5 milioane de decese în timpul valului de gripă 2017/2018”. „Pericolul este, evident, nu mai mare decât cel al multor altor virusuri. Avem, cel mai probabil, de-a face cu o alarmă falsă globală, care a rămas nedetectată mult timp”

„Daunele colaterale (complet inutile) cauzate de criza Corona au devenit acum gigantice. O mare parte din aceste pagube vor deveni evidente doar în viitorul apropiat şi îndepărtat. Acest lucru nu mai poate fi prevenit, ci doar limitat”, se scrie în raport. „Rezistenţa sistemului global extrem de complex şi puternic interdependent al infrastructurilor critice a scăzut. Societatea noastră trăieşte acum cu o vulnerabilitate crescută şi riscuri implicit mai mari, ale infrastructurilor vitale. Aceasta poate avea consecinţe fatale, dacă apare o pandemie cu adevărat periculoasă, sau o altă ameninţare”.

„Măsurile de protecţie ordonate de stat, precum şi diversele activităţi sociale şi iniţiative concepute iniţial pentru a proteja împotriva daunelor colaterale, dar pierzându-şi acum toate semnificaţiile, sunt încă în mare măsură în vigoare. Este recomandat să fie ridicate complet şi curând, pentru a proteja populaţia – în special în ce priveşte decesele suplimentare inutile – şi pentru stabilizarea situaţiei potenţial precare, în infrastructurile critice”.

Citiţi materialul integral pe universul.net

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.