Ştiaţi că mama pozitivă şi bebeluşul ei ţin legătura doar online?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Consiliere gratuită pentru proaspetele mămici depistate cu COVID-19

Ştiaţi că mama pozitivă şi bebeluşul ei ţin legătura doar online?

GALERIE
mama-cu-bebelus-in-spital
  • mama-cu-bebelus-in-spital
- +

Autorităţile sanitare naţionale au decis ca bebeluşii născuţi de o mamă confirmată cu coronavirus să fie separaţi de aceasta până când testele demonstrează că mama este sănătoasă.

Asociaţia SAMAS oferă sprijin mamelor care aduc pe lume un bebeluş în plină pandemie prin programul „SAMAS la bine şi la greu”. Astfel, 70 de mame suspecte sau diagnosticate cu COVID-19 vor beneficia gratuit de consiliere privind menţinerea lactaţiei şi de servicii de consiliere psihologică în cadrul proiectului.

De asemenea, mamele aflate în maternităţile COVID-19, cum ar fi şi Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, pot apela numărul 0786 489 687, iar asociaţia SAMAS le va organiza sesiuni gratuite de sprijin prin telefon sau video call. Proiectul a fost iniţiat în luna aprilie a acestui an, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„Ministerul Sănătăţii a decis, prin Metodologia publicată în data de 30 martie 2020, ca bebeluşii născuţi de o mamă confirmată cu coronavirus să fie separaţi de aceasta până când testele demonstrează că mama este sănătoasă. Nou-născuţii au fost, astfel, privaţi de beneficiile laptelui matern şi de legătura profundă creată în momentul alăptării. Iar mamele, la rândul lor, au trecut printr-o perioadă extrem de grea, fiind nevoite să facă faţă stării dificile de lăuzie, dar şi situaţiei de incertitudine şi separării de bebeluşii lor”, au precizat iniţiatorii acestui proiect.

Deşi metodologia de îngrijire a bebeluşului născut de o mamă pozitivă COVID-19 a fost actualizată, interacţiunea dintre mamă şi nou-născut este realizată cu ajutorul personalului medical prin intermediul dispozitivelor de comunicare de tip video call/video record.

Totodată, în noua metodologie se menţionează că susţinerea emoţională a acestor paciente trebuie să fie asigurată în timpul internării de către personalul medical specializat, fiind nevoie să fie monitorizate şi după externarea din maternitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.