Nodul de la Holboca – Viitorul «Drum al mătăsii» UE-Rusia-China poate să treacă prin Iași
O idee mai veche începe din nou sa-si faca loc în mediul think-tank si de afaceri al Ias (...)
citeste totmiercuri, 24.02.2021
Cum poți controla un domeniu vital – Alimentația?
De la materia primă până la prelucrarea produselor alimentare, la produsul finit, controlat și expertizat!
De ce Agricultura sustenabilă implică multă cunoaștere, tehnologie, inovare și cercetare?
Cum pot milioane de oameni să fie hrăniți în vremuri de schimbări climatice?
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi pregătește ingineri pentru agricultură, horticultură, biologie, ingineria şi managementul afacerilor agricole, protecția mediului, zootehnie, industria alimentară, alimentație publică și turism, biotehnologii agricole, precum și medici veterinari. Oferta academică se defineşte prin domenii de studiu cu impact profesional, facultăţi acreditate, calitate în educaţie, performanţă în cercetarea ştiinţifică, mobilităţi europene, facilităţi şi condiţii de studiu moderne.
Păstrând tradiția, USAMV Iași este perfect conectată la actualitate, iar prin cele patru facultăți, care dispun de dotări și infrastructură la standarde internaționale, amplasate într-un campus unic, le oferă tinerilor educația modernă necesară unor viitoare cariere de succes.
De ce să alegi USAMV Iași?
Peste 30% dintre studenţi primesc burse de merit, de performanță și sociale.
A fi student la USAMV Iaşi înseamnă şi multiple posibilităţi de pregătire în afara ţării, prin mobilităţi Erasmus, plus stagii de practică în țară și în străinătate. Calitatea pregătirii şi diversitatea posibilităţilor de angajare fac posibilă inserţia absolvenţilor noştri pe piaţa muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de creşterea animalelor, cât şi în firme de prelucrare a produselor alimentare, în instituţii descentralizate ale statului pentru agricultură, birouri de consultanţă, firme și unități de turism, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distribuţie a inputurilor pentru sectorul agricol şi agroalimentar şi în circumscripţii sanitar-veterinare ș.a.m.d.
Condiţiile de studiu pe care le oferă universitatea noastră sunt la nivel european, iar calitatea învăţământului a fost apreciată de către ARACIS prin acordarea calificativului maxim. În prezent, cadrele didactice şi cei aproximativ 4500 de studenţi beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, laboratoare, seminarii, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare. De asemenea, studenţii noştri se instruiesc şi îşi desăvârşesc pregătirea practică şi în atelierele de microproducție, care sunt amplasate într-o clădire modernă, care este dedicată specializărilor din cadrul Ingineriei produselor alimentare.
Facultatea de Agricultură, cu o experiență de peste 100 de ani, are șapte programe de studiu la licență: Agricultură, Exploatarea mașinilor şi instalațiilor pentru agricultură şi industria alimentară, Ingineria și managementul afacerilor agricole, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecția consumatorului şi a mediului, Biologie, Montanologie. Facultatea dispune de spaţii de învăţământ, de cercetare, centre de practică şi de instruire a studenţilor, care sunt dotate cu echipamente şi aparatură de laborator, informatică, multimedia şi acces la internet. Activitatea de instruire proprie se realizează în cadrul Staţiunii Didactice Ezăreni, județul Iași, a centrelor de practică Plaiul Şarului, Făcăieni, precum și în unităţi agricole, de industrie alimentară şiprotecţia mediului de prestigiu din Regiunea de N-E a României.
Facultatea de Horticultură are patru programe de studiu la licență: Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului, Biotehnologii agricole și dispune de spaţii de învăţământ proprii, câmpuri didactice, laboratoare de cercetare acreditate, toate cu dotare performantă, care contribuie la realizarea unui învățământ de calitate. Misiunea de bază a Facultăţii de Horticultură o reprezintă formarea de specialişti cu înaltă competenţă profesională în horticultură, peisagistică, ingineria mediului şi biotehnologii agricole, capabili să gestioneze problemele tot mai complexe din pomicultură, viticultură, oenologie, legumicultură, floricultură, arhitectura peisajului, tehnologia produselor horticole şi ingineria mediului etc.
Facultatea de Zootehnie are patru programe de studiu la licență: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentația publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare. Facultatea de Zootehnie, în cei peste 60 de ani de experienţă, a contribuit la formarea unui număr de peste 4000 specialişti. În prezent, la Facultatea de Zootehnie sunt pregătiți specialiști în zootehnie, în domeniul turismului/agroturismului și al marketingului de profil, precum și specialiști în gestionarea aspectelor legate de calitatea și de siguranța alimentelor, etc.
Facultatea de Medicină Veterinară: Medicină veterinară (în limba română şi în limba engleză), beneficiază de clinici medicale, săli de operaţie şi laboratoare, toate cu dotări de ultimă generaţie. În aceste spaţii se efectuează consultaţii şi examene de laborator pentru diagnosticul şi tratamentul bolilor animalelor, folosind aparatură modernă de specialitate. Asistența medicală în clinici este asigurată de cadrele didactice ale Facultăţii, asistate de studenţi şi doctoranzi. Totodată, Facultatea de Medicină Veterinară oferă posibilitatea şcolarizării în limba engleză, pentru candidaţi din afara României. În viitorul apropiat, la Facultatea de Medicină Veterinară va funcționa un Centru regional de cercetări avansate pentru boli emergente, zoonoze și siguranța alimentară - Rovetemerg.
Detalii pe:
https://www.facebook.com/uaiasi/
http://www.uaiasi.ro/admitere/
Evenimentele prin care am trecut ne-au arătat că noi, oamenii, putem renunța la foarte multe lucruri, dar nu și la mâncare. De asemenea, ne mai relevă faptul că România, în pofida potențialului ei agricol și alimentar, este încă tributară importurilor. Împreună putem schimba această stare de fapt, iar dacă și tu te vei alătura nouă, alegând USAMV Iași, unde vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru a te forma ca specialist, avem certitudinea că într-o perspectivă nu foarte îndepărtată aceste lucruri vor deveni doar statistici.
Cuvinte cheie: + studenti, usamv iasi, agricultura, ingineri, medicina veterinara, licenta
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Clienții Digi România, atrași de hackeri cu premii false. Avertismentul cert-ro
Autorităţile vor avea voie să afle cine nu s-a vaccinat. Legea tocmai a fost votată în Israel
O ieşeancă de 29 de ani, însărcinată în 7 luni, a murit din cauza septicemiei
Premierul Cîţu anunţă interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat
Peste 28.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Oficial: România acordă Moldovei un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-COVID
Orban are „lucruri mai importante” decât să discute despre „penalul” Cozmanciuc
(VIDEO) Impact între un avion şi o maşină, pe o autostradă din SUA
Bărbat, condamnat să-i plătească fostei soţii 7.700 de dolari pentru munca domestică
Amnesty International îi retrage calificativul de “prizonier de conştiinţă” lui Navalnîi
Condiţii de cercetare de înalt nivel în domeniul ştiinţelor vieţii la USAMV Iaşi
Preot, condamnat la 9 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. „Un criminal ia șase ani”
ÎPS Calinic a rugat preoții să ceară cu decență contribuții bănești. Chitanţa, obligatorie
Top 10 orașe în care românii vor să locuiască. Iaşul, pe o poziţie neonorantă
Captură de 23 de tone de cocaină în porturi din Germania şi Belgia, un record în Europa
Dacia Sandero a fost a treia cea mai vândută mașină nouă în UE în ianuarie
LPF cere redeschiderea stadioanelor. „Să înceteze imediat orice formă de discriminare"
Un zgârie-nori din Varşovia a devenit cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană
30 de elicoptere Black Hawk sosesc la baza Mihail Kogălniceanu
Bulgaria va redeschide restaurantele în martie şi cluburile de noapte în aprilie
Polițiștii și jandarmii au desfășurat acțiuni în apropierea școlilor din Iași
O actriţă de 12 ani nominalizată la Globul de Aur, învoită de la şcoală pentru a viziona gala
Anchetă la Mureş: Căţeluşă grav rănită, cu partea din spate secţionată cu un laţ
VIDEO: Momentul coliziunii între trei mașini în Păcurari, surprins de camere
Un român şi-a ucis iubita pentru că ar fi avut o relaţie lesbiană. „M-am simţit ca un sclav”
VIDEO&FOTO: Motociclist izbit de un Duster în Copou. A ajuns la spital
Baarack-oaia cu cea mai multă lână din lume: 35 de kilograme
Ce pot face românii care au pierdut dovada vaccinării anti-COVID
Ce spune Ministrul Educaţiei în privinţa distribuirii de mărţişoare şi flori de 1 martie
Poliţiştii ieşeni, dotaţi cu dispozitive de înregistrare pe care le vor folosi în permanenţă
Hyundai va înlocui bateriile pentru 82.000 de mașini electrice din cauza riscului de incendiu
Alte 3.337 de cazuri noi de COVID-19 şi 73 de decese în ultimele 24 de ore
Puiul vegetal, disponibil prin Glovo într-o țară europeană. Din ce este făcut
FOTO: Accident pe Calea Chișinăului. Unul dintre șoferi era beat
Simona Halep s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu serul de la Pfizer
Tensiunea arterială și electrocardiograma, prin Samsung Health Monitor
Costel Alexe a anunţat că va trimite Corpul de Control să verifice “dezmăţul” de la Şcoala de Arte
Chinezii care au cumparat Volvo lanseaza o noua masina pe piata
SCENARIU: Numărul cazurilor de infectare poate urca până la aproape 9.000 până pe 20 martie
Volkswagen va decide în curând dacă vinde sau nu marca Bugatti
O româncă s-a mutat pe Costa de Azur şi organizează picnicuri pentru turiştii din sudul Franţei
Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină pensile speciale ale parlamentarilor
De ce preferă companiile chineze să lucreze cu muncitori din China chiar şi în Europa
O baie turcească de secol XII, perfect conservată, a fost descoperită într-un bar din Sevilla
Nu pot să iau credit de la bancă. Am nevoie de bani, ce fac? (P)
Lanțul de magazine TEDi, care vinde produse la 1 euro, intră în România
Profitul net al DIGI a scăzut de două ori şi jumătate în 2020, la 16,35 milioane euro, faţă de 2019
Vreți să schimbați furnizorul de electricitate? Citiți indexul contorului înainte!
Dr. Paraschiva Postolache: ”Putem ajuta bolnavii post-covid cu probleme respiratorii”
Lucian DÎRDALAEuro? Mai bine nu |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Florin CÎNTICSaboţii lui Claude (II) |
Radu PĂRPĂUȚĂCu Vio la Veneţia |
Alex VASILIUUriaşul cu suflet mare |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.