anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Advertorial

Științele Agricole și Medicina Veterinară înseamnă Cunoaștere, Tehnologie, Inovare și Cercetare (P)

GALERIE
usamv
 • usamv
- +

 Cum poți controla un domeniu vital – Alimentația?
 De la materia primă până la prelucrarea produselor alimentare, la produsul finit, controlat și expertizat!
 De ce Agricultura sustenabilă implică multă cunoaștere, tehnologie, inovare și cercetare?
 Cum pot milioane de oameni să fie hrăniți în vremuri de schimbări climatice?

 

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi pregătește ingineri pentru agricultură, horticultură, biologie, ingineria şi managementul afacerilor agricole, protecția mediului, zootehnie, industria alimentară, alimentație publică și turism, biotehnologii agricole, precum și medici veterinari. Oferta academică se defineşte prin domenii de studiu cu impact profesional, facultăţi acreditate, calitate în educaţie, performanţă în cercetarea ştiinţifică, mobilităţi europene, facilităţi şi condiţii de studiu moderne.

Păstrând tradiția, USAMV Iași este perfect conectată la actualitate, iar prin cele patru facultăți, care dispun de dotări și infrastructură la standarde internaționale, amplasate într-un campus unic, le oferă tinerilor educația modernă necesară unor viitoare cariere de succes.

De ce să alegi USAMV Iași?

Peste 30% dintre studenţi primesc burse de merit, de performanță și sociale.

A fi student la USAMV Iaşi înseamnă şi multiple posibilităţi de pregătire în afara ţării, prin mobilităţi Erasmus, plus stagii de practică în țară și în străinătate. Calitatea pregătirii şi diversitatea posibilităţilor de angajare fac posibilă inserţia absolvenţilor noştri pe piaţa muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de creşterea animalelor, cât şi în firme de prelucrare a produselor alimentare, în instituţii descentralizate ale statului pentru agricultură, birouri de consultanţă, firme și unități de turism, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distribuţie a inputurilor pentru sectorul agricol şi agroalimentar şi în circumscripţii sanitar-veterinare ș.a.m.d.

Condiţiile de studiu pe care le oferă universitatea noastră sunt la nivel european, iar calitatea învăţământului a fost apreciată de către ARACIS prin acordarea calificativului maxim. În prezent, cadrele didactice şi cei aproximativ 4500 de studenţi beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, laboratoare, seminarii, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare. De asemenea, studenţii noştri se instruiesc şi îşi desăvârşesc pregătirea practică şi în atelierele de microproducție, care sunt amplasate într-o clădire modernă, care este dedicată specializărilor din cadrul Ingineriei produselor alimentare.

Facultatea de Agricultură, cu o experiență de peste 100 de ani, are șapte programe de studiu la licență: Agricultură, Exploatarea mașinilor şi instalațiilor pentru agricultură şi industria alimentară, Ingineria și managementul afacerilor agricole, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecția consumatorului şi a mediului, Biologie, Montanologie. Facultatea dispune de spaţii de învăţământ, de cercetare, centre de practică şi de instruire a studenţilor, care sunt dotate cu echipamente şi aparatură de laborator, informatică, multimedia şi acces la internet. Activitatea de instruire proprie se realizează în cadrul Staţiunii Didactice Ezăreni, județul Iași, a centrelor de practică Plaiul Şarului, Făcăieni, precum și în unităţi agricole, de industrie alimentară şiprotecţia mediului de prestigiu din Regiunea de N-E a României.

Facultatea de Horticultură are patru programe de studiu la licență: Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului, Biotehnologii agricole și dispune de spaţii de învăţământ proprii, câmpuri didactice, laboratoare de cercetare acreditate, toate cu dotare performantă, care contribuie la realizarea unui învățământ de calitate. Misiunea de bază a Facultăţii de Horticultură o reprezintă formarea de specialişti cu înaltă competenţă profesională în horticultură, peisagistică, ingineria mediului şi biotehnologii agricole, capabili să gestioneze problemele tot mai complexe din pomicultură, viticultură, oenologie, legumicultură, floricultură, arhitectura peisajului, tehnologia produselor horticole şi ingineria mediului etc.

Facultatea de Zootehnie are patru programe de studiu la licență: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentația publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare. Facultatea de Zootehnie, în cei peste 60 de ani de experienţă, a contribuit la formarea unui număr de peste 4000 specialişti. În prezent, la Facultatea de Zootehnie sunt pregătiți specialiști în zootehnie, în domeniul turismului/agroturismului și al marketingului de profil, precum și specialiști în gestionarea aspectelor legate de calitatea și de siguranța alimentelor, etc.

Facultatea de Medicină Veterinară: Medicină veterinară (în limba română şi în limba engleză), beneficiază de clinici medicale, săli de operaţie şi laboratoare, toate cu dotări de ultimă generaţie. În aceste spaţii se efectuează consultaţii şi examene de laborator pentru diagnosticul şi tratamentul bolilor animalelor, folosind aparatură modernă de specialitate. Asistența medicală în clinici este asigurată de cadrele didactice ale Facultăţii, asistate de studenţi şi doctoranzi. Totodată, Facultatea de Medicină Veterinară oferă posibilitatea şcolarizării în limba engleză, pentru candidaţi din afara României. În viitorul apropiat, la Facultatea de Medicină Veterinară va funcționa un Centru regional de cercetări avansate pentru boli emergente, zoonoze și siguranța alimentară - Rovetemerg.

Detalii pe:

https://www.facebook.com/uaiasi/

http://www.uaiasi.ro/admitere/

Evenimentele prin care am trecut ne-au arătat că noi, oamenii, putem renunța la foarte multe lucruri, dar nu și la mâncare. De asemenea, ne mai relevă faptul că România, în pofida potențialului ei agricol și alimentar, este încă tributară importurilor. Împreună putem schimba această stare de fapt, iar dacă și tu te vei alătura nouă, alegând USAMV Iași, unde vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru a te forma ca specialist, avem certitudinea că într-o perspectivă nu foarte îndepărtată aceste lucruri vor deveni doar statistici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.