anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Stimați ieșeni, (P)

GALERIE
Ostaficiuc
 • Ostaficiuc
- +

Anul 2022, an care stă să se încheie, a fost unul plin de frământări politice, economice, sociale, un an care poate nu a fost cel mai strălucit pentru mulți dintre noi. Un an în care România a trecut prin toate, de la valul de refugiați ucraineni, la crizele și instabilitatea economică cauzată de creșterea prețurilor la energie, etc.

Poate că mediul politic nu a luat cele mai bune decizii pentru mulți dintre români, asta și pentru că unii s-au preocupat mai mult de nimicirea adversarului și nu de bunăstarea omului de rând, ceea ce a dus la apariția unor astfel de probleme. A fost un an în care poate că unele decizii luate nu au fost cele mai inspirate și care au trebuit corectate din mers, dar care au dus deja la nemulțumiri profunde din partea oamenilor. Și totuși, românii au reușit să treacă și peste toate acestea, poate pentru că deja sunt obișnuiți cu cearta inutilă a politicienilor. Dar, tocmai din acest considerent, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, ci să corectăm ceea ce trebuie.

Trebuie să recunoaștem că 2023, un an preelectoral, va fi unul în care politicul se va concentra mai mult pe interior și nu pe exterior, date fiind alegerile 2024, un an în care vor avea loc toate alegerile posibile (europarlamentrare, locale, parlamentare și prezidențiale). Este de așteptat ca 2023 să fie un an cu multe bătălii politice, dar pe care omul de rând nu le agreează, de care nu mai vrea să audă. Știu că românii sunt sătui de luptele surde din politică și vor să trăiască într-un mediu căt mai bun și stabil pentru ei și copiii lor. Știu că mulți dintre românii aflați peste hotare ar vrea să revină acasă, ar vrea să-și deschidă o afacere, ar vrea să-și găsească un loc de muncă bine plătit pentru a nu mai depinde de străini. De aceea, atât clasa politică, cât și cea administrativă are obligația să se îndrepte către omul de rând și mai puțin către cercurile personale.

Cât despre Iași, sper ca anul ce vine să fie unul mai bun, mai înțelept pentru cei aflați vremelnic la conducerea orașului și județului. Să fie un an în care să nu mai colecționeze dosare penale, ci proiecte pentru cei aproape un milion de locuitori ai județului. Acum mai mult ca oricând chiar avem nevoie de stabilitate. Nu o mai invocăm doar pentru că dă bine la televizor, ci chiar avem nevoie de ea. Să nu ne culcăm pe o ureche că românul are pielea tăbăcită și că e obișnuit cu așa ceva.

Mai mult ca oricând, România trebuie să fie unită și protejată! 

Un an nou cu bine!

La mulți ani!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Învățătorul care a bătut un elev că nu știa tabla înmulțirii, sancționat cu 15% din salariu jumătate de an

Redacția

Învățătorul care a bătut un elev că nu știa tabla înmulțirii, sancționat cu 15% din salariu jumătate de an

Profesorul din județul Vaslui care a bătut un elev cu un băț peste palme pentru că nu știa tabla înmulțirii a fost sancționat.Comisia de disciplină și Consiliul de Administrație al școlii au decis diminuarea salariului cu 15% timp de șase luni și scăderea calificativului la următoarea evaluare.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.