Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
obada-ema
  • obada-ema
- +

 
Doi şahişti ieşeni, medaliaţi europeni
România a obţinut nouă medalii (cinci de argint şi patru de bronz) la Campionatele Europene de şah rapid, blitz şi dezlegări, pentru juniori (grupele 8-18 ani), care s-a desfăşurat la Novi Sad (Serbia), informează site-ul oficial al FR şah. Printre medaliaţi s-au numărat şi doi ieşeni, Ema Obadă de la CS Politehnica şi George Stoleriu de la CS Sfinx. Ema Obadă a obţinut medalie de argint la şah blitz şi bronz la dezlegări, iar Stoleru a fost şi el medaliat cu argint la dezlegări. Celelalte medalii de argint au fost cucerite de Andreea Năstase (blitz), Luca Metehlău şi Andrei Dolana (dezlegări), iar bronz au mai luat Luca Dumitru, Maria Fileru (şah rapid) şi echipa formată din Luca Metehău, Radu Dobre, Ioana Oţelea şi Maria Fileru.
 
Cine ne fluieră în Liga Europa?
Meciul Rosenborg - Steaua, programat, joi, de la ora 21.00, în manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa (în tur, 3-0), va fi arbitrat de o brigadă din Scoţia, avându-l la centru pe Bobby Madden, ajutat la cele două linii de Graham Chambers şi Douglas Rossi Arbitrul austriac Robert Schorgenhofer va arbitra meciul AZ Alkmaar - Astra Giurgiu (în tur, 2-3), programat, joi, de la aceeaşi oră, în manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa. El va fi ajutat de asistenţii Matthias Winsauer şi Roland Brandner. Partida AZ Alkmaar - Astra Giurgiu, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 21.00. În altă ordine de idei, Alexandru Tudor, ajutat de Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu va conduce joi (ora 21:30) partida Standard Liège – Mølde (Norvegia).
 
Tătăruşanu şi Chiricheş, integralişti în serie A
Formaţia AC Fiorentina, cu portarul Ciprian Tătăruşanu integralist, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa AC Milan, într-un meci din prima teapă a campionatului Italiei. Golurile au fost marcate de Alonso ('38) şi Ilicic ('55 - penalty). Tot duminică, SSC Napoli, cu Vlad Chiricheş pe teren pe toată durata partidei, a fost învinsă în deplasare, cu scorul de 1-2 (1-1), de Sassuolo. Golurile au fost marcate de Floro Flores ('31) şi Sansone ('84) pentru gazde, respectiv Hamsik ('3) pentru Napoli. Vlad Chiricheş a primit un cartonaş galben în minutul 18.
 
Pleacă Marica de la Konya?
Atacantul echipei Konyaspor, Ciprian Marica, a declarat, ieri, că sunt mai mulţi factori care îl împiedică să continue la formaţia turcă, la care evoluează din vara anului trecut. "Sunt bine fizic, genunchiul e OK. Sunt complet refăcut. Trebuie să fiu cât se poate de discret. Momentan antrenorul are alte planuri, dar căutăm o soluţie cât mai rapidă. Sunt şi alţi factori care în momentul ăsta mă împiedică să continui la Konyaspor", a spus Marica la Digi Sport. Ciprian Marica, în vârstă de 29 de ani, a fost achiziţionat de Konyaspor în vara anului 2014, după ce anterior mai evoluase la formaţiile Dinamo Bucureşti, şahtior Doneţk, VfB Stuttgart, Schalke 04 şi Getafe.
 
Florin Marin lasă Rapidul pentru Timişoara
Tehnicianul Florin Marin a ajuns, ieri, la un acord privind rezilierea contractului cu FC Rapid, urmând să preia funcţia de antrenor principal al echipei ACS Poli Timişoara, rămasă vacantă după demisia lui Dan Alexa. Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat că Florin Marin a solicitat rezilierea pentru a putea semna contractul cu grupărea bănăţeană. Surse din cadrul grupării giuleştene au declarat, pentru MEDIAFAX, că oficialii FC Rapid negociază deja cu Dan Alexa, antrenorul care a renunţat la conducerea tehnică a formaţiei ACS Poli Timişoara. Acesta urmează să ajungă, marţi, la Bucureşti, pentru a discuta termenii contractuali cu conducerea FC Rapid.Antrenorul Florin Marin a fost instalat la conducerea tehnică a formaţiei Rapid, care va evolua în acest sezon în Liga a II-a, la 24 iulie. El va prelua postul lăsat liber de Dan Alexa, care a demisionat de la ACS Poli Timişoara, vineri seară, după meciul cu FC Viitorul, pierdut cu scorul de 0-4.
 
Un loc VII la judo
Judoka Monica Ungureanu a ocupat locul 7 la categoria 48 de kilograme, luni, la Campionatele Mondiale de la Astana (Kazahstan). Ungureanu a trecut în primul tur de italianca Valentina Moscatt şi apoi de Asaramanitra Ratiasiron (Madagascar). în sferturi, Ungureanu a fost învinsă de brazilianca Nathalia Brigida. În recalificări, Monica Ungureanu a fost întrecută de Marina Cerniak, din Ucraina.  Tot la 48 de kilograme, Violeta Dumitru a fost întrecută în turul doi de Eva Csernoviczki (Ungaria). Titlul mondial a revenit argentiniencei Paula Pareto, care a trecut de japoneza Haruna Asami.
 
Suporterii Stelei se orientează spre Armată
Suporterii stelişti de la "Peluza Sud" au fost prezenţi, ieri, la acţiunea de selecţie pentru echipele de copii şi juniori organizată de Clubul Sportiv al Armatei Steaua la complexul sportiv din Bulevardul Ghencea. Fanii i-au încurajat pe cei aproximativ 50 de copii prezenţi şi au afişat pe gardurile din jurul terenului mai multe bannnere: "Vrem să fim din nou în faţă / Cum am fost o viaţă / Clipă de clipă / Ne stă gândul la echipă", "Un nou început / Onoraţi un glorios trecut", "Copile, viitorul Stelei îţi aparţine" şi "în spirit de luptă veţi fi educaţi / Peste ani, numele Stelei să-l reprezentaţi". Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a decis să redeschidă Centrul de Fotbal pentru copii şi juniori, echipele pe grupe de vârstă urmând să fie înscrise în Campionatul Municiupiului Bucureşti. De asemenea, oficialii CSA au anunţat că iau în considerare înfiinţarea unei echipe de fotbal în cadrul clubului militar.
 
S-a redeschis Everestul
Nepalul a redeschis Everestul pentru alpinişti, după cutremurul devastator care a declanşat o avalanşă ce a ucis 19 alpinişti în aprilie şi care a pus capăt sezonului de primăvară. Alpinistul japonez Nobukazu Kuriki este primul care încearcă să escaladeze cel mai înalt vârf din lume, după cutremur. Ministrul nepalez al Turismului Kripasur Sherpa i-a înmânat lui Kuriki permisul de căţărare duminică, într-o ceremonie la Kathmandu. Kuriki intenţionează să plece pe munte marţi, cu un elicopter, şi plănuieşte să ajungă pe vârf la mijlocul lui septembrie. Sezonul de toamnă este considerat dificil pe Everest şi este, în general, evitat de către alpinişti. Este a cincea încercare a lui Kuriki de a cuceri Everestul. încercările sale anterioare de ajunge pe vârful de 8.850 de metri au eşuat. în ultima dintre ele, în 2012, el şi-a piedut nouă degete din cauza degerăturilor.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri