Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
cupa noua
  • cupa noua
- +

 

Final\ ie[ean\ la cadete

Peste 100 de copii de la cele mai importante cluburi din ]ar\, plus Olimpia Chi[in\u, s-au `ntrecut `n week-end `n cadrul primei edi]ii a Cupei Mu[chetarul la sabie, disputat\ la R=[nov, pe categoriile de v=rst\ cade]i (n\scu]i `n 1999) [i speran]e (2000), fete [i b\ie]i. ~n concursul cadetelor, s-a impus ie[eanca Ana Ciobanu, antrenat= la CSM Ia[i de c\tre Alexandru Siri]eanu, `n final\ cu colega ei de club, Andreea Lupu.

Programul optimilor Cupei Rom=niei

FRF a stabilit, ieri, meciurile din cadrul optimilor de final\ ale Cupei Rom=niei la fotbal, care se vor disputa `n zilele de 27-29 octombrie pe terenurile primelor echipe men]ionate. Echipa CSMS Ia[i va juca, mar]i, 27 octombrie, de la ora 19:00 pe stadionul din Chiajna, cu echipa local\ concordia. Celelalte partide sunt:

Mar]i: FC Bra[ov-  Astra Giurgiu (17:00), ACS Poli Timi[oara – Petrolul (21:00).

Miercuri: SC Bac\u – ASA T=rgu Mure[ (16:00), FC Viitorul II – CFR  Cluj (18:00), Pandurii T=rgu Jiu – Dinamo Bucure[ti (20:30).

Joi: FC Viitorul – FC Boto[ani (18:00), FC Baia Mare – Steaua (20:30).

Toate meciurile vor fi televizate.

Arbitru sco]ian, la meciul cu Finlanda

Arbitrul sco]ian Craig Thomson va conduce la centru meciul dintre echipa na]ional\ a Rom=niei [i reprezentativa Finlandei, din preliminariile Campionatului European din 2016. Thomson va fi ajutat de asisten]ii David McGeachie [i William Conquer, de arbitrii adi]ionali Steven McLean [i Andrew Dallas, `n timp ce Douglas Ross va fi arbitru de rezerv\. Centralul sco]ian a mai condus Rom=nia - Olanda, scor 1-4, `n preliminariile CM-2014.

Howells [i-a prelungit contractul

Galezul Lynn Howells [i-a prelungit pentru `nc\ doi ani contractul cu Federa]ia Rom=n\ de Rugby, iar apoi vrea s\ r\m=n\ `ntr-o func]ie de consilier.
Howells a preluat na]ionala Rom=niei dup\ Cupa Mondial\ din 2011, iar contractul s\u expira la finalul competi]iei din Anglia.  "Am semnat pentru al]i doi ani. Am rezolvat problema `n ultimele dou\ zile. Sunt bucuros pentru mine, dar [i fericit c\ pot duce Rom=nia la nivelul urm\tor, va fi interesant", a afirmat Howells. Howells, secundul lui Graham Henry la na]ionala }\rii Galilor la Cupa Mondial\ din 1999, sper\ s\ califice Rom=nia automat la edi]ia din Japonia, din 2019, ob]in=nd victorii cu echipele Canadei [i Italiei. Rom=nia va `nt=lni Canada, ast\zi, la Leicester, iar Italia duminic\, la Exeter.

 

Mutu a debutat la Pune

Atacantul Adrian Mutu a debutat, ieri, din postura de rezerv\, `n echipa FC Pune City, care a `nvins, acas\, cu scorul de 3-1 (1-1), forma]ia Mumbai City, `n prima etap\ a celei de-a doua edi]ii a ligii profesioniste de fotbal din India, rom=nul contribuind la ultimul gol `nscris de gazde. Mutu, 36 de ani, a intrat `n mintul 61 pe teren, `n locul turcului Tuncay {anl`, iar [apte minute mai t=rziu a pasat pe partea dreapt\ la indianul Israil Gurung, care a centrat, dar mingea, u[or deviat\ de un funda[ al oaspe]ilor, l-a dep\[it pe portarul Albino Gomes [i a intrat `n poart\. Celelalte dou\ goluri ale echipei FC Pune au fost `nscrise cu capul de Tuncay,, dup\ centr\ri ale lui Gurung. Golul oaspe]ilor a fost `nscris de francezul Piquionne '34. La Mumbai City, antrenorul-juc\tor Nicolas Anelka a intrat pe teren `n mintul 75.

 

CSM a pierdut finala Cupei Balcanice

Echipa de volei masculin CSM Bucure[ti a fost `nvins\ `n finala Cupei Balcanice de forma]ia OK Spartak Ljig, cu scorul de 0-3 (-15, -21, -21), s=rbii urm=nd s\ evolueze `n turul 2 al Challenge Cup. Finala mic\ a competi]iei fost c=[tigat\, tot duminic\, de forma]ia Be[ikta[, cu 3-0, `n fa]a celor de la Radnik Bijeljina. ~n semifinale, disputate s=mb\t\, CSM Bucure[ti a dispus de forma]ia bosniac\ Radnik Bijeljina, cu scorul de 3-1 (19, 22, -24, 13),  `n timp ce s=rbii de la OK Spartak Ljig au trecut de Be[ikta[ Istanbul, cu 3-1 (-21, 20, 20, 16). C=[tig\toarea competi]iei, OK Spartak Ljig, va evolua `n turul 2 al Cupei Challenge, cu forma]ia Studenti Tirana, man[a tur fiind programat\ `n Albania.

 

Cercet\ri pentru fumigene

Corpul de Control, Etic\ [i Disciplin\ al UEFA va analiza la 15 octombrie cazurile grup\rilor Atletico Madrid [i Benfica Lisabona, vizate de proceduri disciplinare dup\ meciul direct din Liga Campionilor, informeaz\ site-ul oficial al forului continental. Procedura disciplinar\ a fost deschis\ dup\ ce suporterii celor dou\ echipe au aruncat cu fumigene, unii `n ceilal]i, la meciul din 30 septembrie. Forma]ia spaniol\ Atletico Madrid a fost `nvins\, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), de echipa portughez\ Benfica Lisabona, `n etapa a II-a a grupei C a Ligii Campionilor.

 

Totul e perfect la Chelsea

Tehnicianul portughez José Mourinho are sus]inerea conducerii clubului Chelsea Londra, `n ciuda startului dezam\gitor de sezon, se arat\, luni, `ntr-un comunicat al grup\rii engleze. "Mourinho va continua la Chelsea, are toat\ sus]inerea noastr\. Mourinho este antrenorul perfect pentru a schimba acest parcurs dezam\gitor. El dispune de echipa perfect\ pentru a face acest lucru", se arat\ `n comunicatul clubului londonez. Chelsea Londra a fost `nvins\, s=mb\t\, pe teren propriu, cu scorul de 1-3, de Southampton [i dup\ opt etape ocup\ locul 16 `n clasament, cu opt puncte.

 

Ibrahimovic – recordman la PSG

Interna]ionalul suedez Zlatan Ibrahimovic a devenit, duminic\, la o zi dup\ ce a `mplinit v=rsta de 34 de ani, cel mai bun marcator din istoria clubului Paris Saint-Germain, cu 110 reu[ite. Ibrahimovic a `nscris dou\ goluri (din penalti) la meciul de pe teren propriu cu Olympique Marseille, scor 2-1. Zlatan Ibrahimovic este urmat `n clasamentul celor mai buni marcatori din istoria PSG de Pedro Pauleta - 109 goluri, Dominique Rocheteau - 100, Mustapha Dahleb - 98, François M ‘Pelé - 95, Safet Susic - 85, Rai - 72, Carlos Bianchi - 71, Edinson Cavani - 64 [i Guillaume Hoarau - 56.

 

Kobia[vili conduce fotbalul georgian

Fostul interna]ional Levan Kobia[vili, `n v=rst\ de 38 de ani, a fost ales, duminic\, `n func]ia de pre[edinte al Federa]iei Georgiene de Fotbal. Kobia[vili a descris ziua de duminic\ drept una extrem de emo]ionant\. "Pot s\ o compar doar cu ziua `n care am debutat `n fotbal sau cu cea `n care am fost convocat prima dat\ la echipa na]ional\", a afirmat el. Levan Kobia[vili, care a evoluat `n 100 de meciuri pentru na]ionala Georgiei, s-a retras din activitatea de fotbalist `n mai 2014.

Un neam], campion european la ping-pong

Juc\torul german Dimitrij Ovtciarov, num\rul cinci mondial, [i-a p\strat titlul continental la simplu, dup\ ce l-a `nvins `n final\ pe portughezul Marcos Freitas cu scorul de 4-1, duminic\, la Campionatele Europene de tenis de mas\ de la Ekaterinburg (Rusia). Ovtciarov cucerise titlul european `n urm\ cu doi ani, la Viena. `n semifinale la Ekaterinburg, ''Dima'' a trecut de alt portughez, Thiago Apolonia, cu 4-0. Rom=nca Elizabeta Samara a cucerit titlul la fete. La dublu masculin, portughezul Joao Monteiro, so]ul rom=ncei Daniela Dodean, a cucerit aurul, al\turi de austriacul Fegerl, `n final\ cu perechea austriac\ Robert Gardos/Daniel Habesohn.


© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri