Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
tecau
  • tecau
- +

 

Tecău l-a bătut pe Nadal

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 1, s-a calificat, ieri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de 500 de puncte de la Basel. Tecău şi Rojer i-au învins în sferturile de finală, cu scorul de 7-5, 7-6, pe spaniolii Marc Lopez şi Rafael Nadal. În runda următoare, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întâlni cuplul care se va impune în meciul Alexander Peya/Bruno Soares (Austria/Brazilia) - Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic (Polonia/Serbia, nr. 4).
 
 
Japonezii, cei mai buni gimnaşti
Echipa masculină de gimnastică a Japoniei a cucerit, miercuri seară, titlul mondial, fiind urmată pe podium de Marea Britanie şi de China, în finala CM de la Glasgow, echipa României nefiind prezentă, după locul 14 în calificări. Cele trei medaliate, plus echipele de pe locurile 4-8, Rusia, SUA, Elveţia, Coreea de Sud şi Brazilia au obţinut şi calificarea directă la Jocurile Olimpice din 2016. Echipa României nu s-a calificat în finala CM de la Glasgow, după ce a încheiat calificările pe locul 14, astfel încât este obligată să evolueze la turneul preolimpic pentru unul dintre ultimele patru "bilete" pentru JO de anul viitor. Singurii gimnaşti tricolori calificaţi în finale individuale sunt Marian Drăgulescu la sărituri (va concura duminică) şi Cristian Băţagă la individual-compus (vineri). La CM din 2014, echipa masculină a României s-a clasat pe locul 12, ratând de asemenea calificarea în finală.
 
Se amână Cupa
Partidele din sferturile de finală ale Cupei României, programate iniţial la 1, 2 şi 3 decembrie, se vor disputa în 15, 16 şi 17 decembrie, modificarea fiind aprobată, ieri, de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. "Comitetul Executiv aprobă cu unanimitate de voturi modificarea programului competiţional al Cupei României în sensul modificării datei de desfăşurare a jocurilor contând pentru faza sferturilor Cupei României programate iniţial în datele de 1, 2 şi 3 decembrie 2015, jocurile respective urmând a se desfăşura în datele de 15,16 şi 17 decembrie 2015, urmând ca programul competiţional al Ligii I să fie modificat în sensul solicitat de Liga Profesionistă de Fotbal", informează site-ul oficial al FRF. Tot ieri, Comitetul Executiv al FRF a aprobat numirea tehnicianului Robert Lupu în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal în sală.
 
Stoichiţă preia Petrolul
FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu tehnicianul Mihai Stoichiţă, care preia conducerea tehnică a echipei prahovene după demisia lui Eusebiu Tudor. Angajamentul lui Stoichiţă este valabil până la finalul actualei ediţii a campionatului. În vârstă de 61 de ani, noul antrenor al "galben-albaştrilor" are o carieră bogată atât la nivelul echipelor de club, cât şi la cel al primelor reprezentative, pregătind, de-a lungul timpului, naţionalele statului Panama, Armeniei şi Kuweitului. La nivel de club, Mihai Stoichiţă a antrenat grupările Steaua Bucureşti, FC Naţional, Litex Loveci, Şerif Tiraspol, Ankaragücü, Piunik Erevan, Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Aris Limassol, Al Salamiya, AEL Limassol, CS Mioveni şi Apollon Limassol. Din staful tehnic al Petrolului face parte, începând de joi, şi Răzvan Rotaru, cel care va avea funcţia de antrenor secund, alături de Mihai Oancea. De pregătirea portarilor se va ocupa, ca şi până acum, Cătălin Grigore, iar preparator fizic va fi, în continuare, spaniolul Jorge Alvarez.
 
Skibbe, în dorul lui Rehhagel
ţAntrenorul german Michael Skibbe a preluat,ieri, conducerea tehnică a selecţionatei Greciei, fosta adversară a României în preliminariile Campionatului European din 2016. Skibbe a semnat un contract valabil până în 2018. Michael Skibbe a antrenat ultima dată echipa Eskişehirspor, din Turcia. La naţionala Greciei, Skibbe îi succede lui Sergio Markarian. Cel mai mare succes al fotbalului elen, câştigarea Euro 2004 a fost realizat cu un alt antrenor german, Otto Rehhagel. Reprezentativa greacă a terminat preliminariile Euro-2016 pe ultimul loc în grupa F, din care România a obţinut calificarea la turneul final din Franţa.
 
Câinii au muşcat în final
Echipa Dinamo Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-2 (1-2), formaţia Pandurii Târgu Jiu, în optimile competiţiei. Fundaşul dinamovist Nedelcearu a deschis scorul în min.8, dar gorjenii au intrat în avantaj la pauză după reuşitele lui Hora (’13) şi ... aceluiaşi Nedelcearu (’31 – autogol). Rotariu a egalat în min. 52, iar în final, Vojnovic a dat lovitura de graţie gazdelor (’90).  În sferturile de finală ale Cupei României s-au mai calificat, până ieri, echipele Astra Giurgiu, CSMS Iaşi, ACS Poli Timişoara, ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj. În primul meci disputat aseară la Ovidiu, FC Viitorul a învins cu 1-0 echipa FC Botoşani printr-un gol excepţional marcat de fudaşul Cristi Ganea, de la 25 de metri, în min. 51.
 
Maxim, gol din penalty
Mijlocaşul Alexandru Maxim a marcat un gol în partida pe care echipa sa, VfB Stuttgart, a câştigat-o, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), în faţa formaţiei Carl Zeiss Jena, din liga a patra, în 16-imile de finală ale Cupei Germaniei. Maxim, care a jucat tot meciul, a transformat un penalti în minutul 90^2. Primul gol al învingătorilor a fost marcat de Harnik, în minutul 22.
 
Înfrângere a Stelei, la baschet
Echipa de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, de formaţia turcă Banvit Bandirma, cu scorul de 64-78 (27-41), în cea de-a treia partidă din grupa D a Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului. Marcatorii echipei Steaua au fost Nicoară 17 puncte, Amis 13, Marinovic 12, Cooper 7, Rasic 6, Ikovlev 4, Drăguşin 4, Szijarto 1. În celelalte partide din Grupa D, Trabzonspor a dispus de Buducnost Podgorica cu 75-71, iar Unics Kazan a fost învinsă acasă de Aris Salonic, cu 73-74.  
În clasament, pe primul loc se află Unics Kazan este pe primul loc, cu 5 puncte, urmată de Aris Salonic, 5 p, Trabzonspor, 5 p, Banvit Bandirma, 4 p, Buducnost, 4 p şi Steaua, 4 p. Următorul meci al steliştilor va avea loc pe 4 noiembrie, în deplasare, cu Aris Salonic.
 
Trei nemţeni la Steaua
Clubul Steaua Bucureşti i-a achiziţionat pe jucătorii Doru Popadiuc, Cătălin Ştefănescu şi Sebastian Chitoşcă de la formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, din Liga a II-a, a anunţat, miercuri, site-ul oficial al campioanei României. Popadiuc (20 de ani), Ştefănescu (20 de ani) şi Chitoşcă (23 de ani) şi-au dat acordul pentru a juca la Steaua în următorii cinci ani, iar vineri vor efectua vizita medicală şi vor semna contractele. Cei trei jucători ai Ceahlăului vor veni la Steaua începând cu ianuarie 2016
 
Încă o ratare fotbalistică
Reprezentativa under 17 a României a remizat, ieri, scor 1-1, cu echipa Slovaciei, în ultimul meci al grupei de calificare la Turul de Elită. România a deschis scorul prin Craiu, în minutul 10, dar a fost egalată în prelunigirile meciului, minutul 80^3, prin reuşita lui Almasi.  În precedentele două jocuri, "tricolorii" antrenaţi de Adrian Boingiu au învins Ungaria, gazda turneului de calificare, scor 2-1 şi au pierdut întâlnirea cu Georgia, scor 0-3. Astfel, remiza cu Slovacia a fost insuficientă pentru ca "tricolorii" să avanseze în următoarea rundă. Clasamentul grupei este următorul: 1. Slovacia - 5 puncte, 2. Georgia - 4 puncte, 3. România - 4 puncte, 4. Ungaria - două puncte. Primele două clasate în grupă s-au calificat la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European din Azerbaijan (5-21 mai 2016).
 
Premii din pariuri
Federaţia australiană de rugby (ARU) a pariat suma de 300.000 de dolari australieni (aproximativ 193.000 euro) pe victoria Wallabies în finala Cupei Mondiale 2015, împotriva reprezentativei Noii Zeelande, programată sâmbătă pe tadionul Twickenham din Londra.  Potrivit canalului Fox Sports, care a difuzat această informaţie, Australia are o cotă de 10 la 1 în caz de victorie, astfel că ARU are şansa să câştige de 10 ori mai mult în cazul unui succes al "cangurilor", ceea ce i-ar asigura fondurile necesare pentru achitarea primelor promite jucătorilor în startului Mondialului englez, respectiv câte 100.000 de dolari australieni de jucător (64.500 euro), în cazul câştigării trofeului.  În total, ARU ar trebui să plătească 4,71 milioane dolari australieni (aproximativ 3 milioane euro) dacă australienii vor câştiga finala, iar în caz de înfrângere sumele vărsate jucătorilor se reduc la jumătate (29.000 euro). De menţionat că rugbyştii australieni vor fi recompensaţi şi pentru celelalte meciuri jucate pe durata Cupei Mondiale.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri