Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
iordanescu-angh
  • iordanescu-angh
- +

 

 Şase stelişti în lotul lui Iordănescu

Selecţionerul Anghel Iordănescu a convocat şase jucători stelişti şi câte patru fotbalişti de la Astra Giurgiu şi FC Viitorul, în lotul naţionalei care va efectua, între 25 ianuarie şi 6 februarie, un cantonament în Antalya. De la Steaua, au fost convocaţi portarul Niţă, fundaşii Papp şi Toşca, mijlocaşii Popa, Stanciu şi Pintilii. De la Astra vor merge în cantonament portarul Lung, Găman, Budescu şi Alibec, iar echipa clubului patronat de Gică Hagi va contribui cu Buzbuchi (portar), Hodorogea, Benzar şi Tănase. Ceilalţi jucători convocaţi de Iordănescu sunt Săpunaru, Răduţ, Hora (Pandurii), Filip, Nedelcearu, Rotariu (Dinamo), Vătăjelu, Mateiu, Ivan (CSU Craiova), Ropotan (Petrolul) şi Păun (CFR Cluj). Delegaţia României va pleca spre Turcia în 25 ianuarie, la ora 10.30, de pe aeroportul Henri Coandă. Cantonamentul echipei a fost stabilit la Hotel Maxx Royal, Belek.
 
Avem un ciclist la Olimpiadă
România va avea un reprezentant în cursa de ciclism a Jocurilor Olimpice, pentru a doua oară consecutiv în istoria recentă, a precizat într-un comunicat Federaţia Română de Ciclism, în proba masculină de şosea fond urmând să concureze, cel mai probabil, Serghei Ţvetcov, cel mai bine clasat ciclist român.
''Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat locurile obţinute în urma algoritmului aplicat, iar ţara noastră are repartizat un loc în proba menţionată, care se va desfăşura în data de 6 august 2016. Locul a fost obţinut ca urmare a clasării a doi sportivi, Serghei Ţvetcov şi Eduard Grosu, în primele 200 de poziţii ale clasamentului individual UCI Europe Tour. Dintre cei doi, Ţvetcov se află cel mai bine clasat, pe locul 119, în timp ce Grosu ocupă poziţia 147'', a informat FRC, în comunicatul menţionat.  Potrivit sursei citate, România va avea din nou un reprezentant în cursa de fond a Jocurilor Olimpice, cea mai recentă participare aparţinându-i lui Andrei Nechita, care a concurat la Londra, în 2012.
 
Încă un spaniol la CFR
 Mijlocaşul spaniol Juan Carlos Real Ruiz a semnat un contract cu CFR Cluj, devenind primul jucător transferat de ardeleni în această iarnă, informează site-ul oficial al clubului. Juan Carlos se va alătura lotului antrenat de Antonio Conceiçao începând cu cantonamentul din Cipru (20 ianuarie - 3 februarie). în echipa clujeană, el va purta tricoul cu numărul 25. Juan Carlos s-a născut la 15 martie 1991, în localitatea  La Coruña, unde a debutat ca junior pentru echipa locală, pentru care a jucat primul meci oficial.Mijlocaşul ofensiv a mai evoluat apoi în carieră la SD Huesca şi la CD Tenerife. Fotbalistul are două apariţii în prima ligă spaniolă şi peste 50 de partide în Segunda Division.
 
Lobonţ se transferă la Frosinone
Portarul echipei AS Roma, Bogdan Lobonţ, va fi transferat în această iarnă la formaţia Frosinone, care a promovat în vară în Serie A, tratativele fiind foarte avansate, a anunţat, ieri presa italiană. Lobonţ, care evoluează la AS Roma din 2009, a împlinit astăzi 38 de ani. Bogdan Lobonţ a mai jucat în cariera sa la echipele Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, FC Dinamo şi AC Fiorentina. După disputarea a 20 de etape din Serie A, Frosinone ocupă locul 19, penultimul, cu 15 puncte, la şase puncte în urma formaţiei US Palermo, care ocupă prima poziţie neretrogradabilă.
 
Adio Olimpiadă, la polo!
Naţionala de polo a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Greciei, cu scorul de 9-15, în optimile de finală ale CE de la Belgrad, tricolorii ratând astfel calificarea în sferturile de finală ale competiţiei şi urmând a juca pentru locurile IX-XII. În urma rezultatului, România a ratat şi şansa de a continua cursa de calificare la turneul preolimpic.  Grecia va juca în sferturile de finală cu Spania, care a învins, sâmbătă, echipa Maltei, cu 14-3. Tot sâmbătă, în sferturi s-au mai calificat Serbia (10-5 cu Slovacia), Muntenegru (11-6 cu Franţa), Croaţia (16-9 cu Olanda), iar duminică, Italia (16-2 cu Turcia)., Ungaria (14-3 cu Georgia) şi Rusia (9-6 cu Germania). În turneul pentru locurile IX-XII, echipa României a învins Malta cu 12-7 şi va reîntâlni echipa Germaniei, care a învins cu 17-16 formaţa Slovaciei.
 
A murit celebrul Panţuru
Fostul sportiv Ion Panţuru, câştigător al medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de iarnă de la Grenoble, în 1968, împreună cu Nicolae Neagoe, a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 82 de ani, a anunţat Federaţia Română de Bob şi Sanie. Ion Panţuru a făcut parte şi din echipa de bob patru persoane a României care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo din anul 1972. împreună cu frânarul Dumitru Focşeneanu, a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1969 şi medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1973. În cariera de antrenor, care a urmat activităţii de sportiv, Ion Panţuru a format mai multe generaţii de sportivi valoroşi în bobul românesc. A fost declarat Maestru Emerit al Sportului şi numit cetăţean de onoare în trei oraşe de pe Valea Prahovei, Comarnic, Sinaia şi Buşteni.
 
Înfrângere pentru trupa lui Gâlcâ
Formaţia Espanyol Barcelona, antrenată de Constantin Gâlcă, a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-3, de echipa Getafe, într-un meci din etapa a XX-a a campionatului Spaniei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Pedro León ('29), Sarabia ('37) şi Gómez ('90^4). Pentru Espanyol a înscris Perez, în minutul 26. Într-un alt meci din campionatul spaniol, Atletico Madrid s-a impus în deplasare, cu scorul de 3-0, în faţa echipei Las Palmas. Au înscris Filipe Luís ('17) şi Griezmann ('68, '89). Tot duminică, FC Barcelona a învins cu 6-0 (2-0)  pe Athletic Bilbao, prin golurile marcate de Suarez (3), Messi, Neymar şi Rakitic. Fotbalistul echipei Cordoba, Florin Andone, a înscris unicul gol în partida câştigată, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Almeria, în liga a doua din Spania. Andone, integralist la oaspeţi, a marcat în minutul 52. Cordoba a jucat în inferioritate numerică din minutul 55, când a fost eliminat Stankevicius.
 
Hoeness va fi eliberat condiţionat
Fostul preşedinte al clubului Bayern München Uli Hoeness, condamnat pentru evaziune fiscală în 2014, va fi eliberat la 29 februarie, au anunţatautorităţile germane. Tribunalul din Augsburg a decis să accepte cererea de eliberare condiţionată, în conformitate cu legislaţia germană, care permite această solicitare la jumătatea pedepsei. Condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru că nu a declarat fiscului german importante sume de bani obţinute în Elveţia, Hoeness, în vârstă de 64 de ani, a fost încarcerat la 2 iunie 2014, la Landsberg, în Bavaria. De la începutul anului trecut, Hoeness a executat pedeapsa în regim semideschis. Hoeness a demisionat de la Bayern Munchen după ce a fost condamnat.
 
Messi l-a egalat pe Di Stefano
Internaţionalul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a disputat, duminică, al 329-la său meci în prima ligă din Spania, egalându-l astfel pe compatriotul său Alfredo Di Stefano. Messi a jucat toate cele 329 de partide pentru FC Brcelona, în timp ce Di Stefano a evoluat pentru Real Madrid (282) şi Espanyol Barcelona (47). Lionel Messi nu se află însă în top 3 al fotbaliştilor cu cele mai multe meciuri în prima ligă diin Spania. Primele locuri sunt ocupate de Zubizarreta (622), Raul (553) şi Eusebio Sacristan (545). Formaţia FC Barcelona a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa Athletic Bilbao, într-un meci din etapa a XX-a a campionatului Spaniei.
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri