Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
suarez-barcelona
  • suarez-barcelona
- +

 

Cine opreşte Barça?

FC Barcelona a învins cu un scor categoric, 7-0 (3-0), în manşa tur a semifinalei de Cupa Spaniei disputată, miercuri, pe Camp Nou, contra echipei Valencia. Golurile au fost marcate de Luis Suarez (‘7, ‘12, ‘83, ‘88) şi Messi (‘29, ‘58, ‘74). Valencia a jucat în 10 oameni din minutul 45^2, după eliminarea lui Mustafi. Neymar a ratat imediat un penalty trăgând de pe loc.  Autor a 35 de goluri în 33 de partide disputate în acest sezon, atacantul uruguayan Luis Suarez a declarat: "Este un rezultat excelent şi doar o catastrofă ne mai împiedică să mergem în finală". Venit luni de la Real Madrid, rusul Denis Cerişev a fost aclamat ironic de cei 60.000 de spectatori prezenţi pe stadionul Camp Nou, în momentul în care a fost introdus pe teren, în minutul 59. Fanii i-au cântat "Cerişev, Cerişev, te iubim", edupă ce rusul a contribuit involuntar la eliminarea rivalei Real Madrid din actuala ediţie a Cupei Spaniei. Cerişev a fost introdus pe teren, la Cadiz, de Rafael Benitez, fostul antrenor al Realului, deşi era suspendat. Federaţia a hotărât excluderea clubului Real din competiţie. Returul Valencia - Barcelona se va disputa pe 10 februarie. 
 
 
Tamaş a semnat cu Steaua
Gabriel Tamaş (32 de ani) a semnat, ieri, un contract valabil pe două sezoane şi jumătate cu Steaua, mutare confirmată prin intermediul contului oficial de Facebook al Stelei.  Fundaşul provenit de la Cardiff City a mai jucat la campioana României în perioada ianurie - iunie 2015. Tamaş a strâns 15 partide oficiale (10 de Liga I, 2 de Cupa României şi câte una în Cupa Ligii, Supercupa României şi preliminariile Ligii Campionilor). Acesta va purta tricoul cu numărul 30. "Sunt bucuros să mă întorc într-un colectiv alături de care am cunoscut mari succese în sezonul trecut. Practic, mă simt ca şi cum nu aş fi plecat de la Steaua în vară şi sper din tot sufletul să avem parte de aceleaşi rezultate extraordinare ca şi în sezonul trecut", a declarat Gabriel Tamaş, după semnarea contractului. În tricoul Stelei, Tamaş a cucerit toate cele trei trofee puse în joc sezonul trecut: titlul, Cupa României şi Cupa Ligii.
 
Status quo pentru naţională
România a rămas pe locul 16 în clasamentul FIFA pe luna februarie, dat publicităţii, ieri, de forul mondial. Echipa naţională condusă de Anghel Iordănescu are 987 de puncte, cu patru mai puţin decât Italia, ocupanta locului 15. Adversarele României din grupa A de la Euro 2016 ocupă următoarele poziţii: Elveţia (locul 12, 1050 de puncte) Franţa (locul 24, 868 de puncte) şi Albania (locul 36, 746 de puncte). Primele 18 poziţii din clasament nu s-au modificat faţă de luna ianuarie. Lider rămâne Belgia (1494 de puncte), urmată de Argentina (1455 de puncte) şi Spania (1370 de puncte). Campioana mondială Germania ocupă locul 4, cu 1347 de puncte.
 
FRF încurajează delaţiunea
Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a aprobat, ieri,  completarea unui paragraf din regulamentul disciplinar, referitor la darea şi luarea de mită, trucare de meciuri, pariuri şi premieri. Conform hotărârii Comitetului de Urgenţă, “participantul la abaterile disciplinare prevăzute în cuprinsul art. 60 şi art. 60bis din prezentul regulament nu se pedepseşte, dacă ajută în orice mod (denunţ, declaraţii, înscrisuri ş.a.m.d.) la soluţionarea cauzei şi sancţionarea celorlalţi participanţi la respectiva abatere disciplinară”. De asemenea “participantul care, după ce organismul jurisdicţional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 şi/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaşte fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancţionat cu până la 50% din sancţiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă.” La finele anului 2015, FRF a deschis primul caz de trucare de meciuri pentru pariuri. Vizate sunt 10 partide disputate de divizionara secundă Gloria Buzău, în sezonul 2014-2015.
 
De la Lucescu, la Petrescu
Alex Teixeira (26 de ani) s-a înţeles, joi, 4 februarie, cu Jiangsu Suning, formaţia chineză pregătită de românul Dan Petrescu. Brazilianul va avea, la noua sa echipă, un salariu de 12 milioane de euro pe an. Media din Anglia susţine că gruparea din China va plăti 50 de milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile mijlocaşului. Transferul lui Teixeira va depăşi recordul pentru transferuri în China stabilit, miercuri, de Guangzhou Evergrande. Formaţia antrenată de Luiz Felipe Scolari a plătit 42 de milioane de euro în schimbul lui Jackson Martinez de la Atletico Madrid. Teixeira a marcat în acest sezon la Şahtar sub comanda lui Mircea Lucescu, 26 de goluri în 26 meciuri oficiale. Mijlocaşul a mai fost dorit de Liverpool, care a făcut trei oferte pentru a-şi asigura serviciile jucătorului, dar şi Chelsea. Formaţia antrenată de Jürgen Klopp a făcut o ofertă de 40,5 milioane de euro, dar Şahtar a refuzat.
 
Zidane a semnat contractul cu Real
Zinédine Zidane (43 de ani) a semnat, ieri, un contract valabil până în vara lui 2018 cu Real Madrid şi va rămâne antrenor principal, anunţă cotidianul spaniol Marca. Cu el pe bancă, Real a câştigat trei partide şi a făcut un egal în patru meciuri, iar golaverajul este 17-2. Rezultatele l-au convins pe preşedintele Florentino Perez să-i ofere un contract permanent lui Zidane, după ce acesta fusese numit antrenor interimar pe 4 ianurie. Iniţial, conform înţelegerii dintre cei doi, un nou contract urma să fie discutat în vara lui 2016. Ziariştii spanioli anunţă că Zidane urmează să încaseze un salariu anual de 7 milioane de euro. Ca jucător, fostul internaţional francez a câştigat şase trofee la Real Madrid: La Liga (2003), Supercupa Spaniei (2001, 2003), Champions League (2002), Supercupa Europei (2002), Cupa Intercontinentală (2002).
 
Ortega a revenit, sub drapel spaniol
Atletul cubanez Orlando Ortega, care a primit anul trecut cetăţenia spaniolă, a realizat cea mai bună performanţă mondială a sezonului la 60 m garduri, cu timpul de 7, 49 secunde, cu ocazia reuniunii atletice în sală desfăşurată miercuri seara la Düsseldorf (Germania).  Ortega a trebuit să se întrebuinţeze serios, însă, pentru a-l putea devansa pe vicecampionul european indoor, francezul Dimitri Bascou, sosit cu o întârziere de trei sutimi.  La săritura cu prăjina, grecul Kostas Filippidis, actualul campion al lumii în sală, s-a impus cu o săritură de 5,60 m în faţa deţinătorul titlului mondial în aer liber, canadianul Shawn Barber, care a reuşit aceeaşi performanţă, dar din mai multe încercări.  La 60 m plat, Kim Collins (St. Kitts) a trecut primul linia de sosire, în 6,53 s. La aproape 12 ani după titlul mondial cucerit la 100 m, Collins intenţionează să devină, în această, vară primul sprinter de peste 40 de ani (vârstă pe care o va împlini în aprilie) care coboară sub 10 secunde pe suta de metri.
Pato, pe lista echipei Chelsea
Brazilianul Alexandre Pato (26 ani) a fost trecut de Chelsea Londra pe lista jucătorilor eligibili pentru fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, la câteva zile după ce a fost transferat, sub formă de împrumut. Columbianul Radamel Falcao (29 ani) şi-a pierdut locul în lotul echipei lui Roman Abramovic pentru Liga Campionilor, după ce atacantul împrumutat în luna august, de la AS Monaco, nu a dat randamentul dorit. Falcao a înscris un singur gol în 11 partide disputate pentru londonezi. Chelsea Londra va juca în optimile Ligii Campionilor împotriva campioanei ultimelor trei sezoane din campionatul Franţei, Paris Saint-Germain. Alexandre Pato, jucătorul lui Corinthians, va evolua la clubul Chelsea până în vară, sub formă de împrumut. Alexandre Pato are 27 de selecţii în naţionala Braziliei, pentru care a marcat de 10 ori.
 
 
Revine del Potro în circuit
Tenismanul argentinian Juan Martin del Potro şi-a anunţat revenirea în circuit pentru data de 15 februarie, la turneul de la Delray Beach (SUA), după ce a fost supus mai multor operaţii la încheietura mâinii stângi. Tenismanul de 27 de ani, care a fost pe locul 4 în clasamentul ATP în 2010, nu a mai jucat din martie 2015. Argentinianul şi-a anunţat revenirea într-o înregistrare difuzată pe reţelele sociale.  Campion la US Open în 2009, el a avut nevoie întâi de o intervenţie chirurgicală la încheietura mâinii drepte în mai 2010, apoi a trecut prin operaţii la încheietura mâinii stângi, în martie 2014, ianuarie 2015 şi iunie 2015.
Del Potro a spus că nu a hotărât câte turnee va disputa în 2016, deoarece aceasta "depinde de sănătate".
 
Meci întrerupt pentru scandări rasiste
Arbitrul italian Massimiliano Irrati a întrerupt partida Lazio - Napoli, scor 0-2 (0-2), pentru o perioadă de trei minute ca urmare a unor scandări rasiste.  În minutul 67 al meciului disputat pe stadionul Olimpico din Roma, în etapa a 23-a din Seria A, Irrati a decis să oprească jocul în timp ce fanii lui Lazio din peluza Curva Nord îl huiduiau pe fundaşul de culoare de la Napoli, Kalidou Koulibaly, şi imitau sunetele scoase de maimuţe. Partida a fost reluată câteva minute mai târziu.  "Trebuie să-l felicităm pe arbitru pentru că situaţia devenise jenantă. Jucătorul este trist, dar va depăşi momentul cu ajutorul colegilor săi", a declarat la final Maurizio Sarri, antrenorul lui Napoli. Cu victoria de pe terenul lui Lazio, Napoli a ajuns la şapte meciuri câştigate consecutiv. Fundaşul român Vlad Chiricheş a rămas pe banca de rezerve pe toată durata partidei.
 
Gavrilova nu poate juca în Fed Cup 
Jucătoarea de tenis Daria Gavrilova, născută la Moscova, a primit cetăţenia australiană, dar nu poate evolua pentru echipa de la Antipozi în Fed Cup, deoarece noile reguli ale Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) prevăd ca un jucător să aibă cetăţenie de cel puţin doi ani pentru a putea juca pentru noua sa ţară, relatează portalul tennis.com. Daria Gavrilova (21 ani, 33 WTA) va face apel împotriva acestei reguli şi speră să îşi poată reprezenta noua ţară în turul următor al Fed Cup. ''Eligibilitatea ei este luată în considerare şi va fi discutată la următoarea şedinţă a consiliului ITF'', a declarat managerul jucătoarei, Paul Kilderry, pentru ''The Australian''. Este pentru a doua oară în tot atâţia ani când regulile privind reprezentarea unei ţări se schimbă, după ce în urmă cu un an ITF a introdus o regulă conform căreia jucătorii nu pot evolua într-o competiţie pe echipe naţionale dacă anterior au reprezentat altă ţară.
 
 
Tasci, accident la primul antrenament
Serdar Tasci (28 de ani), fundaşul împrumutat de Bayern de la Spartak Moscova în această iarnă, s-a accidentat la primul antrenament sub comanda lui Josep Guardiola. Fundaşul central german a suferit o lovitură la cap după un duel cu un coechipier în timpul antrenamentului de miercuri, 3 februarie. Tasci a semnat un contract valabil până la sfârşitul acestui sezon cu gruparea bavareză pentru a suplini absenţele accidentaţilor Javi Martinez, Medhi Benatia şi Jerome Boateng.Tasci a ajuns la Spartak în 2013, după ce a petrecut şapte sezoane la Stuttgart, echipă cu care a câştigat titlul de campion al Germaniei în 2007. Neamţul a jucat 243 de meciuri pentru actuala formaţie a lui Alexandru Maxim, timp în care a reuşit să marcheze 13 goluri şi să ofere 4 pase decisive. Pentru Spartak, Tasci a strâns 44 de patide, reuşind 3 goluri şi 1 pasă de gol.
 
Record stabilit de PSG
Paris Saint Germain a câştigat cu 3-1 (1-1) partida cu Lorient disputată în cadrul etapei a 24-a din Ligue 1 şi a doborât un record vechi de 20 de ani. Golurile liderului din campionatul francez au fost marcate de Cavani (‘6), Ibrahimovic (‘55) şi Urzawa (‘69), în timp ce Guerreiro (‘19) a înscris pentru oaspeţi. PSG a ajuns la 33 de meciuri consecutive fără înfrângere, cu unul mai mult decât seria lui FC Nantes din sezonul 1994-1995. Echipa lui Laurent Blanc are 66 de puncte în Ligue 1, la 24 de puncte distanţă de ocupanta locului 2, AS Monaco.
 
Suspendată pentru pariuri
O tânără jucătoare de cricket din Australia a fost suspendată pe o perioadă de şase luni pentru că a plasat pariuri pe un meci-test între bărbaţi. Piepa Cleary, o sportivă de 19 ani de la Perth Scorchers, a primit şi o a doua pedeapsă de 18 luni, cu suspendare, după ce a recunoscut că a pariat de mai multe ori sume totalizând 15,50 de dolari australieni (aproximativ 11 dolari americani) pe partida de cricket Australia - Noua Zeelandă din noiembrie 2015. Cleary este a doua jucătoare din Australia sancţionată recent pentru pariuri pe meciurile de băieţi. Angela Reakes, jucătoare la Sydney Sixers, a primit doi ani cu suspendare pentru o miză de 9 dolari americani plasată pe finala Cupei Mondiale de cricket din 2015.
 
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri