Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
Prunea- - prezentare lot CSMS IASI - 6062
  • Prunea- - prezentare lot CSMS IASI - 6062
- +
 
Prunea e cu gândul la FRF
Florin Prunea (47 de ani), actualul preşedinte de la CSMS Iaşi, a anunţat, miercuri, că va candida la şefia FRF la viitoarele alegeri, care vor avea loc peste doi ani, în 2018. Fostul portar a dezvăluit că motivul pentru care intenţionează să facă acest lucru este faptul că şi-a dat seama că şefia FRF trebuie să aparţină foştilor jucători sau arbitrii. ”Mă gândesc serios la acest plan, discut cu colegi de-ai mei, cu membri afiliaţi. Lumea şi-a dat seama cu cine avem de-a face. Din câte am înţeles, vom fi trei sau patru candidaţi la preşedinţia FRF. Eu şi alţi colegi de-ai mei, şi aici mă refer şi la ce i s-a întâmplat lui Răducioiu sau la ce a păţit Hagi, ne-am dat seama cu toţii că fotbalul trebuie să fie al foştilor jucători, al foştilor arbitri. Există o ură în rândul foştilor mei colegi”, a spus Prunea la Digi Sport.
 
Larisa Iordache nu poate participa la turneul preolimpic
Cea mai bine cotată gimnastă româncă, Larisa Iordache (19 ani), s-a accidentat la antrenamente şi va rata calificările pentru Jocurile Olimpice de la Rio.  Singura şansă ca gimnasta să participe la Jocurile Olimpice de la Rio este ca echipa să se califice. Vestea tristă pentru sportul românesc a fost postată într-un mesaj de pe contul personal de Instagram al Larisei Iordache. "Sunt momente în viaţă când totul ia o întorsătură ciudată. Nu contează cât de jos vei ajunge, dar contează să te ridici. Iar când te vei ridica ai grijă să nu laşi nimic să te oprească", a scris Larisa Iordache pe Instagram. Ultimul concurs pentru calificare la Jocurile Olimpice 2016 îl reprezintă  se desfăşoară la Rio, în perioada 16 - 18 aprilie 2016. Până acum, pentru JO sunt calificate opt echipe naţionale, iar la Rio vor fi desemnate celelalte patru echipe calificate. Larisa Iordache are în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două medalii de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, cinci medalii de aur, şapte de argint şi patru de bronz la Campionatele Europene.
 
Aproape de o mare performanţă
CSM Bucureşti a câştigat, miercuri, 9 martie, scor 3-1 (18, -16, 23, 22), manşa tur a semifinalei Cupei Challenge la volei feminin, în faţa formaţiei din Turcia, Bursa BBSK. CSM Bucureşti s-a impus după o oră şi 48 de minute chiar pe terenul deţinătoarei trofeului şi a luat o opţiune importantă pentru calificarea în ultimul act şi are şansa de a deveni prima echipă feminină din istoria voleiului românesc care joacă o finală de cupă europeană.Returul semifinalei Cupei Challenge este programat la Bucureşti, în Sala Elite (Complexul Sun Plaza), pe 13 martie, iar voleibalistele de la CSM Bucureşti trebuie să câştige două seturi, pentru a-şi asigura calificarea în finală.
 
Surpriză la Chiajna, în Cupa Ligii
Concordia Chiajna, echipa antrenată de Adrian Falub, a câştigat, ieri cu 3-0 formaţia Dinamo Bucureşti, contând pentru semifinalele Cupei Ligii, manşa tur. Golurile au fost marcate de Milevski (‘5), Obodo (’53) şi Pena (’87). Reamintim că miercuri, Steaua a câştigat, la Piteşti, prima manşă a semifinalei cu Astra Giurgiu, scor 1-0, prin golul marcat de Tadé (’72). Returul semifinalelor se vor disputa în zilele de 5 şi 6 aprilie.
 
 
 “Craiolguţa” a câştigat războiul cu Mititelu
Tribunalul Bucureşti a emis motivarea privind procesul pentru marca „Universitatea Craiova” în care precizează că Fotbal Club U Craiova SA şi familia Mititelu au înregistrat cu rea credinţă la OSIM marca Universitatea Craiova, aceasta aparţinând de fapt Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Astfel, denumirea, stemele şi implicit palmaresul legendarei echipei craioveni aparţin Clubului Sportiv Universitatea, club de drept public condus de Pavel Badea şi a cărui echipă de fotbal, refondată în 2013, activează acum în Liga I. În această motivare se precizează că Adrian Mititelu nu deţine dreptul de a folosi numele Universitatea Craiova şi nici stemele dar şi că firma lui Mititelu, Fotbal Club U Craiova SA nu este nici măcar urmaşa echipei FC Universitatea Craiova,
 
Acţionari italieni la FC Braşov
Preşedintele grupului Nilor, Lorenzo Grassini, a declarat în cotidianul italian La Nazione că va prelua echipe de fotbal FC Braşov, iar obiectivul noului acţionariat este de a duce echipa în grupele Ligii Campionilor. "Vrem ca într-un an să promovăm, apoi să jucăm într-o competiţie continentală. Europa League sau, de ce nu, Champions League!", a declarat Grassini în ziarul italian La Nazione. Cotidianul care-l numeşte pe Grassini, omul zilei în România, consideră afacerea ca fiind deja realizată, în ciuda declaraţiilor date la începutul aceste săptămâni de către italieni, care au spus că încă nu a fost semnat contractul de preluare a societăţii de la actualul acţionar majoritar, Ioan Nicolae. FC Braşov este în acest moment pe locul VII în seria a  doua a ligii secunde, cu două puncte în spatele echipei CS Mioveni, aflată pe ultimul loc ce duce în play-off. Fotbaliştii antrenaţi de Mihai Stere sunt neplătiţi de anul trecut.
 
“U” Cluj amână falimentul
FC Universitatea Cluj a obţinut o nouă amânare în procesul prin care i se cere falimentul. Tribunalul Botoşani a anunţat un nou termen, pentru data de 14 aprili. Oficialii echipei Universitatea Cluj au prezentat un document prin care arată că, pe 10 martie, în conturile clubului va intra prima tranşă de bani de la un investitor. În total vor fi trei tranşe, în valoare totală de aproximativ 600.000 de euro, iar firma care va da aceşti bani este din Hong Kong, conform actelor prezentate în faţa judecătorului sindic. Site-ul stiridesport.ro scrie că cel mai probabil este vorba de spaniolul Andres Hernandez, despre care se spune că ar fi interesat să preia clubul şi a cărui companie, BCK Oil West, are sedii în Bistriţa, Rusia şi Hong Kong. Această decizie ar putea amâna şi greva angajaţilor clubului. Aceştia au decis să blocheze activitatea clubului după ce nu şi-au mai primit salariile de opt luni.
Benitez e alesul la Newcastle
Rafael Benitez (55 de ani) va fi numit antrenor principal la Newcastle United, după ce oficialii clublui englez au decis, joi, să renunţe la serviciile lui Steve McClaren. Demis la începutul lunii ianurie de la Real Madrid, antrenorul spaniol are încă o reputaţie bună printre cluburile din Anglia, iar prin aducerea sa, şefii de la Newcastle speră să reuşescă să salveze echipa de la retrogradare. Newcastle ocupă locul 19 în clasamentul din Premier League, cu doar 24 de puncte strânse în 28 de partide.  Benitez a decis să accepte provocarea oferită de şefii clubului, iar junaliştii spanioli susţin că semnarea înţelegerii se va realiza în următoarele ore, rămânând de pus la punct doar câteva detalii contractuale.
 
 
Al şaptelea rus, amator de Meldonium
Biatlonistul rus Eduard Latîpov, campion european în proba de urmărire, completează lista sportivilor depistaţi dopaţi cu Meldonium, fiind suspendat provizoriu de federaţia din ţara sa, în urma unui control antidoping pozitiv la această substanţă, inclusă pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016. Conform Federaţiei ruse de biatlon (UBR), citată de agenţia EFE, Latîpov a fost testat în cursul acestui an, cu ocazia unei etape din cadrul Cupei Uniunii Internaţionale de Biatlon.  UBR precizează, totodată, că a deschis o anchetă în acest caz şi se abţine de la alte comentarii până când vor fi stabilite toate circumstanţele. Eduard Latîpov, care va împlini 22 de ani pe 21 martie, este al şaptelea sportiv rus depistat pozitiv la Meldonium, în ultimele zile, cea mai cunoscută fiind jucătoarea de tenis Maria Şarapova.

Alaba este curtat de Barcelona
David Alaba (23 de ani), fundaşul austriac de la Bayern München, este dorit de Barcelona, acesta fiind motivul pentru care Ariedo Braida, directorul sportiv al catalanilor, a fost prezent în Germania, la meciul Borussia Dortmund – Bayern. Jurnaliştii spanioli susţin că în vară formaţia de pe Camp Nou va face o ofertă de 60 de milioane de euro pentru Alaba, deşi iniţial s-a vorbit despre un interes al Barcelonei pentru Hummels sau Gundogan. Fundaşul stânga a fost aproape să ajungă la Barcelona în 2012, cele două cluburi nereuşind să ajungă la o înţelegere. Alaba mai are contract cu Bayern până în 2018. Antrenorul Barcelonei, Luis Enrique, îl doreşte pe Alaba pentru polivalenţa de care dă dovadă. Austriacul poate evolua atât ca fundaş central, cât şi ca mijlocaş central sau mijlocaş stânga. Poziţia sa de bază este cea de fundaş stânga, ocupată în acest moment de Jordi Alba.
 
 
Adebayor refuză naţionala
Atacantul echipei Crystal Palace, Emmanuel Adebayor a anunţat că nu va onora convocarea la naţionala statului Togo pentru meciul de Cupa Africii cu Tunisia pentru că vrea să se concentreze pe activitatea de la echipa de club. Adebayor a semnat cu Crystal Palace în ianuare, după ce timp de 10 luni a stat în afara fotbalului profesionist şi a reuşit deja să marcheze o data în cele şase jocuri pe care le-a disputat în Premier League. “Abia am semnat contractual cu echipa mea de club şi vreau să fiu pregătit sută la sută atât fizic cât şi mental. Mă antrenez foarte bine la Londra şi nu vreau să întrerup această serie. O să refuz propunerea de a face parte din echipa naţională, dar le doresc mult success colegilor mei şi promit că voi fi cel mai mare fan al lor.” a scris Adebayor pe Facebook. Atacantul în vârstă de 32 de ani a jucat ultima data pentru Togo în Iunie 2015 şi are o relaţie tensionată cu antrenorul echipei, Tom Saintfiet.
 
 


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri